Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Mustafa TANITAN

Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Kültür ve Yaşatma Derneği geçtiğimiz hafta sonu eski Mustafakemalpaşa yolu üzerindeki Bozağaç mesire alanında geleneksel Yörük Türkmen Festivali’ni düzenledi. Kirmastı Kervan Mobilya'nın sponsorluğunda dernek başkanı Bayram Gülşen ve yönetim kurulunun düzenlediği festivale Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar başta olmak üzere derneğin oluşmasında yer alan on dört köyün muhtarları, güreş ağaları, STK başkanları, MHP, CHP İlçe başkanları ile yaklaşık beş bin kişinin katıldığı şenlik; dua, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BAŞKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI
Çeşitli gösterilerin yapıldığı ve sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte dernek başkanı Bayram Gülşen birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmasında, "19.’sunu düzenlediğimiz festivalimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Rahmet ve saygıyla andığımız Atatürk'ün deyimiyle Yörükler, yani bizler Cumhuriyetin asli kurucuları olarak tarihe geçmiş bir milletiz. Büyük bedel ödeyerek düşmanlardan kurtarıp kurduğumuz cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak da bizlerin asli görevlerinin başında gelmektedir. Atalarımızın Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale ve kurtuluş savaşları ve 15 Temmuz 2016 yılında kanları ve canları pahasına yazdırdıkları destanları bizler unutmadık. Bizler Hasbelkader kurduğumuz dernekle yöremizde bulunan Yörüklerin örf adet gelenek ve görenekleri ile kültürünü tanıtma ve gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. Kurması kolay ancak yaşatılası oldukça meşakkatli olan dernekçiliğin sponsorlarla ayakta durduğu günümüzde birçok dernek kapanırken, Allah’a şükürler olsun ki derneğimiz dimdik ayakta durmaktır" ifadelerini kullandı.

İKRAMDA SINIR TANINMADI
Dernek başkan yardımcısı ve yağlı güreşin en küçük boylu ağası unvanını elinde bulunduran Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Alibey güreş ağası oto tamircisi Ozan İnci festivale davet ettiği ağalar için ikramda sınır tanımadı. Köy gençlerinin ikram edilen yiyecek ve içecekleri birbirleriyle yarışır şekilde taşırken nefis gözleme ve bulgur pilavının tadı damakta kaldı. 

AĞALIĞIN BEDELİ 25 BİN LİRA
Festival davetlisi Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı ve eski altın kemerli Domaniç güreş ağası Beyhan Gündüz, Büyükşehir Dağ-Der ve Çalı güreş ağası Sönmez Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Söğünmez, Mustafakemalpaşa Kabulbaba güreş ağası Kirmastı Kervan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Dal ile Mustafakmalpaşa Sincansarnıç Alibey güreş ağası Ozan İnci'nin de katıldığı festival ağa ahalisini 25 bin lira taahhüdünde bulunan Killik köylü Şerif Ali kazandı. Yeni ağa yaptığı konuşmada "Ağalığım süresinde üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getireceğim" dedi

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
Yerel sanatçılar ile Vatan TV’nin Yörük Kızı programının yapımcısı Fatoş Kadıoğlu ve gazetecş Mustafa Tanıtan'ın konuk sanatçı olarak davet ettiği Türk Halk müziği sanatçısı Fatma Ataş da programda sahne aldı. Bursa sahnelerinin aranılan sanatçısı Denizkızı da sürpriz sanatçı olarak çıktığı sahnede cilvesi, işvesi, güzelliği, sesi, fiziği ve hitabeti ile davetlilerin gönüllerinde taht kurdu. Denizkızına ilgi çok fazlaydı. Denizkızı, ilgiden son derece mutluluk duyduğunu, gelecek bütün sahne tekliflerini değerlendireceğini söyledi