Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

Osmangazi İlçesi Yenibağlar Mahallesi'nin yeni Muhtarı Adil Gökçe gazetemize yaptığı açıklamayla kendisini ve mahallesi için söz verdiği projeleri anlattı. ‘’1963 Giresun-Tirebolu doğumluyum. İlkokulu o zaman ki adıyla Yaraş, şimdi ki adıyla Ortaköy’ de, orta okulu Çeğel Köyümüzde, Lise tahsilimi Tirebolu İlçemizde tamamladım. Askerlik sonrası 1986’da iş için yakınlarımın tavsiyesi ile Bursamıza gelerek 5 yıl özel bir şirkette çalıştıktan sonra kısa bir süre market çalıştırdım. 1994 yılında Emek Belde Belediyesinde Zabıta olarak göreve başladım. 15 yıl bu görevden sonra Büyükşehir Belediyemiz İçme Suları Klorlama Birimi’nden de 2014 yılında emekli oldum. 12.500 seçmen, 25.000 civarı nüfusa sahibiz. Bir çok ilçeden büyük bir mahalleyiz. Genelde Balkan Göçmeni vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı ve hala sürekli göç alan bir mahalleyiz. Bu sebeple eksiğimiz sorunumuz çok. Hala 7-8 sokağımızda doğalgaz ve alt yapı sorunumuz var.

SEYYİD MUHAMMED CAMİMİZDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Buradan öncelikle bizden önce görev yapan ve mahallemiz için taş üstüne taş koyan muhtarlarımız ve aza arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Mahallemiz için yapılmasını düşündüğümüz ve şu anda devam eden  bir çok projemiz var. Örneğin Deryanur Camii yanındaki 600 metrekarelik alanda yapılması planlanan Taziye Evi ve insanlarımızın nefes alabileceği dinlenme alanı yapımına başlanmış olup en kısa sürede tamamlanacak. Seyyid Muhammed Camimizin dış cephe kaplamasında son aşamaya gelinmiş olup Kur an Kursumuz dönemimizde hizmete açıldı. Eski Kur an Kursu yıkımı yapılıp bu alana da mahallemize yakışır bir Şadırvan yapılarak yeşil alanı ile birlikte daha güzel bir görünüm ile son aşamaya gelindi. Sağlık Ocağımız yanındaki Parkımızın çevre düzenlemesi yapıldı ve bitti. Şu birkaç gün içinde yaptığımız görüşmelerle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ne düzenli otobüs seferleri sözünü aldık.

İmar sorunu için hazırlıklıyız

Mahallemiz çok fazla göç alan mahalleler arasında. Bu kadar nüfus yoğunluğu ve göç sorunlarını da beraberinde getiriyor elbette. En büyük sorunlarımızın başında gelen imar işlerimizdeki sorunlarımız devletimizin İmar Barışı Yasası ile mahallemizde de uygulanmasını sağlamak ve bu konuyu da takip etmek görevimiz olacak. Bu konuda benim ayrıca önerimdir. İmar Barışı Yasası’nın maliyet gerektiren prosedürü yerine Belediyelerimizin mevcut durumlara istinaden imarla yapılması, yani Belediye Meclis Üyelerimizin oylaması ve Başkanlarımızın oluruyla yerinde yapılan incelemeler sonucu müteahhite verilmek suretiyle mevcut konuma göre verilen bir imar halk olarak bizleri çok daha memnun eder düşüncesindeyim.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Pazar alanı için yetkililerimizle birebir yaptığım görüşmeler neticesinde altı kapalı otopark ve pazar alanı, üst katı ise düğün salonu ve hanımların el becerilerini geliştireceği ve ekonomilerine katkıda bulunulacak meslek kursları ve çok amaçlı sosyal tesis olmak üzere planlaması yapılarak projelendirilmiştir. Pazar alanımızın altındaki spor alanımızın projesi çizilerek en yakın zamanda zemin etüdü yapılarak inşaatına başlanacaktır. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için Yenibağlar Spor Kulübümüz’ü de hayata geçireceğiz.

SAĞLIK OCAĞIMIZ İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Mahallemizin derhal bir Sağlık Ocağı ihtiyacı var. Bu konu ilk görüşmelerimiz içinde önceliğimiz bizim, bunu aciliyetle çok önemsiyoruz. İleri Sokak’taki boş alanımızın Yeşil Alan ve Çocuk Parkı olarak tahsisi konusu karara bağlanmıştır. 9 sokağımıza doğalgaz getirilmesi sözünü de yetkililerimizden alarak planlamasına başlanıldı. Baz istasyonlarının mahalle dışına çıkarılması konusu yetkililerimizce yapılan ikili istişareler sonucu kanunda belirtildiği üzere yaşam alanı dışına çıkartılması karara bağlandı. Bir diğer en önemli sorunumuzda atık sularımızın toplandığı drenaj pompalarının olduğu alandan gelen kötü kokular. En küçük arızada hatların ve motorlarında eskimesi sebebiyle mahallede kötü kokudan şikayetler artıyor. Yetkililerle yaptığım görüşmelerde şu anda tüm pompalar ve hatlar trafolarıyla birlikte yenilenmiş durumda. Fakat bizler bunların yedeklenmesi, tüm aksamlarının kapalı alanlar içine alınarak hiçbir kötü koku ve görüntü kirliliği olmaması içinde ayrıca görüşüyoruz. Bu konuda öncelikli takibimizde olacak.

ALİNUR AKTAŞ VE MUSTAFA DÜNDAR’ A TEŞEKKÜRLER

Son söz olarakta buradan ayrı ayrı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, Burulaş Yetkilileri, Belediye Birim Amirleri  ve çalışanlarına, emekleri için önceki muhtar va azalarımıza kadar mahallemize emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmıyorlar. İmkanlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümlenecek’’ dedi.