GÖKÇE ÇALIŞCİ
İtalyan mutfağının ünlü tatlısı Tiramisu ile misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakabilirsiniz. Kahve ve labnenin eşsiz dansının buluştuğu tatlının en kolay tarifini sizler için derledik. Yarım saatte bu tatla ağızları açık bırakacaksınız.
Orta boy kapta yapabileceğiniz Tiramisu için gerekli malzemeler
2 yumurta akı
4 yumurta sarısı
500 gr mascarpone
1 tatlı kaşığı acıbadem likörü, opsiyonel
150 gr pudra şekeri
36 adet savoyer bisküvisi
Espresso sosu için malzemeler;
3 yemek kaşığı toz espresso
1 yemek kaşığı toz şeker
400 ml sıcak su
2 yemek kaşığı acıbadem likörü, opsiyonel
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞ AŞAMASI
*Yumurta aklarını mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Hazılardığınız karışımı soğuması içim buzdolabında bekletin.
*Yumurta sarıları ve pudra şekerini ayrı bir kapta krema haline gelene kadar 5 - 6 dakika boyunca çırpın, mascarpone ve dilerseniz 1 tatlı kaşığı acıbadem likörünü ekleyip homojen kıvama gelene kadar 3 - 4 dakika daha çırpın. Mascarponeli karışıma çırpılmış yumurta aklarını ekleyerek her bir katta spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Karışımı buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
*Espresso sosu malzemelerini derin bir kaba alarak şeker eriyene kadar harmanlayın.
*Cam kabın tabanına serdiğiniz ince katman kremanın üstüne Savoyerlerin yarısını espressoya bandırarak kremanın üzerine yerleştirin. Savoyerlerin üzerine bir kat daha krema dökün. Üzerlerine bir kat daha espresso ile ıslatılmış savoyerleri yerleştirin. Kalan kremanızı sıkma torbasına ekleyin ve tatlınızın üstüne istediğiniz şekli verin. Buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra üzerini kaplayana kadar kakao serpin.
AFİYET OLSUN....😋