Her ne kadar Alman olsa da Shantel’in Balkanlar tadındaki şarkısı Disco Partizani, milenyumun ilk yıllarından bu yana kanımızı kaynatıyor.

7Days EuroCup 7. hafta mücadelesinde evinde Partizan’ı ağırlayan TOFAŞ’ın baştan sona üstün oyunu bizim de içimizi kıpır kıpır yapınca maç biter bitmez verdik coşkuyu, dinleyiverdik bir Disco Disco Partizani!

Sırbistan temsilcisi Partizan NIS’ı 82-72 devirdiğimiz karşılaşmanın ilk çeyreğinde adeta kaptan şov vardı. 

TOFAŞ’ın her zor zamanının kilidi kaptan Sammy Mejia, maçın nasıl biteceğini adeta ilk çeyrekte fragman olarak bize izletti. 

18-10 önde kapattığımız ilk periyottaki skorun 8’i kaptandan geldi. İyi savunma yaptığımız bölümde Matt Lojeski de 6 sayı üretince ilk çeyreği üstün tamamladık. 

İkinci çeyrekte 3 dakikayı geride bıraktığımızda elde ettiğimiz 25-12’lik fark hem seyircinin hem de takımın moralini tavan yaptı ancak bir pozisyonda Devin Williams’ın üzerine düştüğü Barış Ermiş’in yerden uzun süre kalkamaması Mavi Yeşil renklere gönül verenlerin yüreğini ağzına getirdi. 

Neyse ki korkulan olmadı ve Barış sağlık ekibinin küçük müdahaleleriyle ayaklandı. 

Muhsin Yaşar, Devin Williams, Matt Lojeski ve Tarik Phillip’in de skora katkısı ile soyunma odasına 42-31 avantajla gittik. 

Maç boyunca hiç kapanmayan fark, üçüncü çeyrekte de çift hanelerde devam ediyordu ki, rakibin isabetli üçlükleriyle bir anda eriyerek 4 sayıya kadar düştü. 

Soğukkanlılığını koruyan Mavi Yeşilliler, buldukları sayılar ve iyi savunma ile son çeyreğe 63-54 üstün başladı.

Vurduğu blokla büyük alkış alan Muhsin, ardından gelen sayısı ve Devin Williams ile göğüs göğüse yaşadığı sevinç ile dördüncü periyotta zaten maç başından bu yana takımından desteğini hiç esirgemeyen taraftarı iyice coşturdu. 

Lise yıllarımda Efes ve Milli Takım forması ile izlemekten keyif aldığım ve ülke gençliğine basketbolu sevdiren isimlerden 2.10’luk dev Tamer Oyguç’u bana anımsatan Muhsin, salondaki tezahüratlar ile 20’li yaşlarının ilk çeyreğinde fan’larını oluşturmuş bile… 

Tarik Phillip, Sammy Mejia ve Muhsin Yaşar’ın sayılarıyla bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkardık. Maç sonu skoru ise 82-72…

26 sayıyla en skorer oyuncu kaptan Sammy Mejia, hem takımın tutkalı hem kilidi hem de ağabeyi olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Böylece 7Days EuroCup B Grubu’nda 4. galibiyetimize imza atarak lider Partizan’ı koltuğundan ettik. 

5’er galibiyetli iki takımdan Partizan, birinciliği averajla İtalyan temsilcisi Umana Reyer Venezia’ya bıraktı. Biz ise üçüncü sıradaki yerimizi koruyarak TOP16 şansımızı devam ettirdik.

7Days EuroCup 3. hafta mücadelesinde deplasmanda 76-65 kaybettiğimiz Venezia’yı bu kez biz konuk edeceğiz, maç 20 Kasım’da saat 20.00’de… 

ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 17 Kasım Pazar günü saat 15.15’te Fenerbahçe Beko, 23 Kasım Cumartesi saat 15.15’te de Beşiktaş Sompo Sigorta’yı ağırlayacağız. Yani 3 maç daha evimizdeyiz ve taraftara büyük iş düşüyor. 

Bizden hatırlatması