31 Mart Pazar günü tüm mahalleler gibi İntizam Mahallesi de muhtarlık seçimi için sandık başına geçecek. Bu mahallede iki erkek ve bir kadından oluşan tam 3 muhtar adayı var. Sözün özü; Asiye Ayan Duralı mahallesinde üç adaydan, ülkede ise yüzlerce muhtar adayından sadece biri ve İntizam Mahallesi’nin kamu emekçisi bir kadın adayı… agazete olarak ikinci kez röportaj yaptığımız ve bu kez ikamet ettiği mahallesinde çalışmalarını yerinde görmek adına bizzat ziyaret ettiğimiz Asiye Ayan Duralı, yıllarca BUSKİ’de Bilgi İşlem ve Bursagaz’da Müşteri Hizmetler Planlama servislerinde mücadele vermiş bir isim. Seçime ramak kala, bilmeyenler için Asiye Duralı kimdir bir kez daha hatırlatalım…  
• Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Asiye Duralı kimdir? 
1977 doğumlu, evli, iki çocuk annesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Müşteri Hizmetler Planlama’da çalıştım. Ayrıca 22 yıllık çalışma hayatım var. Çözüm odaklı dürüstlük kırmızı çizgim. Yıllarca kendimi her anlamda geliştirmeye çalıştım ve bunun için de bir sürü eğitim aldım. Örneğin;
- Birlikte Başarmak Takım Çalışması Eğitimi (2010)
- Danışmanlık Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi (2011)
- Etkili İletişim (2010)
- Çözüm Noktası-Modül Eğitimi
- Bursagaz En İyi İyileştirme Ödülü (2010)
- Bursagaz En Fazla İyileştirme Önerisi Veren Personel ödülü
Kendime güveniyorum.
• Vatandaşların sizi daha iyi tanımaları için karakterinizi birkaç kelimeyle özetleyin desem?
Dürüst, azimli, sabırlı, iletişim gücü yüksek, pozitif düşünen, girişken, yeni bilgilere ve fikirlere her zaman açık ve de mücadeleci derim.  
• Çalışmalara ne zaman başladınız?
Aslında muhtar adayı olmadan önce de bu anlamda bir sürü çalışmalar yaptık. Bazı konularda yol aldık bazılarında ise alamadık. Mahallenin başlıca sorunlarının çözümü için yıllarca bazen tek bazen de birkaç arkadaşımla hep birlikte çalıştık. Çünkü mahallemizin okul, yol, park gibi temel ihtiyaçların çözümüne ihtiyaç vardı ve hâlâ da var. Ayrıca mültecilerin uyum sıkıntısı, kaldırım, otopark, temizlik sıkıntısı, fuhuş ve uyuşturucu sıkıntısı, Merinos Park sıkıntısı… Derken mahallede birlik ve komşuluk gibi en önemlisi de güven sıkıntısı var. Ben de tüm bunları birlikte çözmek için aday oldum. Bu tutumumdan ötürü başta kadın arkadaşlar olmak üzere, mahalle sakinleri ve özellikle de gençler benim muhtar olmamı önerdiler. Hepsine teşekkürler.
• Ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? 
Ev ev, kapı kapı dolaşıp ziyaretler yapıyoruz. Gördüğümüz yoğun ilgi ve destekten de çok mutluyuz. Ancak bizler sadece oy almak için kapı çalmıyoruz, insanları aydınlatıyoruz da. Aynı zamanda hakları için mücadele etmeleri gerektiğini birlikte tartışıyoruz. Biz bir ekibiz ve mahalleli olarak birbirimize destek oluyoruz. İnanıyoruz ki bu aile daha da büyüyecek ve tıpkı doksanlarda olduğu gibi komşuluk güven olacak. Ben buna inanıyorum.
 
Projeler hazır
 
1- Fuhuş yapıldığını tespit ettiğim evlerle mücadele edeceğim. Mahallemizdeki günlük kiraya verilen evlerin kapatılması ve normal aile yaşantısı haline gelmesi için uygunsuz olan tüm evlerin tespitlerini yaptım. Bunların mahallemizde işletimi durdurmak için gerekli makamlara görüşüp sorunumuzun üzerine gideceğim.
2- Sokakların temizliği için savaşacağım.
3- Her sokağa MOBESE kamera koyduracağım. Sokaklar güvenli değil sürekli olaylar yaşanmaktadır.
4- Çocuk parklarını çocuklar için güvenilir hale getirteceğim. Bizlerin geleceği olan çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimleri için hazine arazilerine oyun parkları kuracağız. Mevcut bulunan İntizam, Selimiye Parkı’nın tekrar düzenlenmesi ve ailenin çocuğun görebileceği şekilde değiştirilmesin sağlayacağım. Semtimizde Merinos Parkı var fakat aileye uygun olmayan uygunsuz kişiler tarafından kötü amaç için kullanılıyor. Merinos Parkı sıkıntılarını gidermek için ilgili makamlarla iletişime gidip sorunumuz çözeceğiz.
5- Mahallemizdeki maddi durumu düşük ailelerin çocuklarının eğitimleri için kermesler düzenleyeceğim ve alınan evrak ücretlerini bu çocuklar için kullanacağım.
6- Suriyeli işletmelerdeki olumsuzlukları her daim yetkililere ihbar edip takipçisi olacağım; işletmelerin kurallara uygun olup olmadığını çevreye verdikleri rahatsızlıkları tüm sorunları çözmek ikinci işimiz. Mahallede sağlık tarım ve gıda kurallarına uymadan çalışan işletmeler yüzünden mahallemiz pislik içinde. Mültecilerin açmış olduğu gıda ve tarım bakanlığının şatlarına uymayan tüm işletmeler için her türlü ihbarı yapacağım ve takipçisi olacağım.
7- Muhtarlık hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında sürekli açık olacak. Yarım gün kapalı, yarım gün değil, tam gün açık olacak ve halkına gerekli hizmeti gerektiği şekilde verecek.
8- Sosyal yardımlar adaletli bir şekilde dağıtılacak. Yoksul ve muhtaç komşularımızın onurlarını kırmadan her türlü sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Devletimizin yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak için verilen tüm yardımları, önce mahallemizin sakini olan dul, yetim ve de gerçekten yardıma muhtaç ailelere vereceğiz.
9- Anons yapmak için muhtarlık binasında “Alo Muhtarlık” hattını kuracağız. Böylece mahalle sakinleri muhtarlığa gelmeden duyurularımızı öğrenecek ve takip edebilecek. Çünkü gözlemlerime göre mahallede iletişim sıkıntısı var ve muhtarlık duyurularını muhtarlık binasına gitmeden kimse öğrenemiyor. Tabii herkes de sosyal medya kullanmıyor. 
10- Ayrıca; sizlerin bana ulaşması ve benim sizlere ulaşmam için tüm imkanlar kullanılacak. Mesaj sistemi ile tüm mahalleli her şeyden haberdar olacak.
11- Gözden kaçırdığımız olumsuzluklar için ayda bir kez mahalle sakinleri ile toplantı düzenleyeceğim ve mahalleli ile fikir alışverişi yapacağım.
12- Mahalle gezilerinin daha kapsamlı duyulmasını sağlayacağım. Belediyenin sağladığı kültür gezisi, piknik gibi sosyal etkinliklerde önce mahalle sakinleri hepsi bilgilendirilecek ve tüm mahalle her şeyden haberdar olacak.
13- Mahallemizde halk eğitim kursu açılması için çalışmalar başlatacağım.
14- Gençlerimiz için spor kulübü kurma çalışmaları başlatacağım.
15- Semtteki muhtarlıklarla birleşip okul projesi için uğraşacağım. Mahallemize bir okul yaptırmak kazandırmak için ilgili makamlarla her türlü temas kurup, dokuz mahalleden oluşan Çarşamba semtine anaokulu, ilkokul ve ortaöğretimden oluşan büyük bir okul yaptırmak için tüm muhtarlarla çalışma organize edeceğim. Semtimizde okul sıkıntısı var.
16- Kaldırım sıkıntısını çözeceğiz.
Şu ana kadar (muhtar adaylığı aklımda yokken bile), mahallemdeki sıkıntılar için gerek belediye Alo 174 hattına, gerekse Emniyet birimi Açık Kapı, Valilik adına CİMER’e kadar defalarca kez yazdım ve birçok dilekçe verdim. Bir vatandaş olarak hep duyarlı olmaya çalıştım. Çünkü mahallemiz çok güzel şeyleri hak ediyor. Başta mahallemizde hâlâ tertemiz, mis gibi güzel insanlar var. Ve bizler hep birlik olacağız ve Bursa’nın kanayan yarası haline gelmiş semtini el birliği ile kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca bu süreçte gerek aday olmadan önce, gerekse aday olduktan sonra sesimiz olan ve bizleri dikkate alan agazete ekibine ve de sayfasında yer veren Sevinç Çelebi’ye hep yanımızda olduğu için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 31 Mart’ta en doğru seçimi yapacağınıza canı gönülden inanıyorum ve sizleri saygıyla selamlıyorum.