Özellikle köyün simgesi olan leyleklerin bahar aylarıyla birlikte mahalleye göç etmeye başlaması, çevre il ve ilçelerden yüzlerce misafirin de hafta sonu köyü ziyaret etmesine neden oldu.

Balıkçı Adem Amca ile arasında yaşanan hikayesiyle tüm Türkiye’de hatta dünya çapında meşhur hale gelen Yaren Leylek’le birlikte, evlerin çatılarında diğer leyleklerin de görülmeye başlanması, bölgeye adeta ziyaretçi akınına yol açtı.

Köydeki işletmeler yoğunluktan memnuniyet duyarken, köy kadınlarının işlettiği EKADER Derneği de gelen misafirlere çeşitli ürünlerini satma imkânı buldu.

Turizm atakları meyvelerini veriyor

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Leylek Köyünün yılda bir kez değil yıl boyu ziyaret edilebilmesi için uğraştıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan,“Son 6 yılda turizm konusunda gerçekleştirdiğimiz ataklar meyvesini vermeye başladı. Vatandaşlarımız Yaren Leylek haberiyle birlikte haftasonu leylek köyüne adeta akın etti. Buradaki yerel işletmelerin misafirlere yetişmekte zorlandığı haberini aldım. Yine köyümüzde yapılan tekne turları da kayıkçıların yüzünü güldürüyor. Bu ilginin kontrollü bir şekilde artmasından memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.