Ufuk IRGAŞ

Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kent Meydanı’nda 29 yıllığına kiraladıkları 250 metre karelik yerden ısıtmalı dernek lokalinde birbirinden güzel programlara imza atıyor. Her Cuma akşamı gerçekleştirilen gezek etkinliklerinde yöre sanatçıları da sahne alıp Bursa’da yaşayan Kütahyalıların memleket özlemini giderecek programlara imza atıyorlar.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

BURSA’DAKİ EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ
Derneğin kültür komisyonu başkanı Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Saruhan'ın sunumunu yaptığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan programda dernek başkanı Beyhan Gündüz yaptığı konuşmada, "Değerli dernek başkanlarım ve hemşerilerim ile basın mensupları kış sezonunda başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz YAREN GEZEĞİ Programımıza hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. 19 Yıllık derneğimiz Bursa'daki evinize hoş geldiniz sloganıyla hareket etmektedir. İsterseniz derneğimiz hakkında sizlere kısa bir bilgi vermek istiyorum. 2000 yılında kurulan derneğimiz kuruluşundan bugüne birçok alanda örnek faaliyetler gerçekleştirmiş olup, yıllardır özlemini çektiğimiz henüz tam kuruluş amaçlarından biri olan mensubu olduğumuz Kütahya kültürünü üyelerimiz nezdinde canlı tutmak için öteden beri devam ettiğimiz her hafta Cuma günleri saat 19:00’da  memleketimize has olan  Yaren Gezeği programlarını  düzenlemektedir. Ayrıca Derneğimiz bir yıl içinde ihtiyaç sahibi  en az  43 tane  Kütahyalı  öğrencimize  burs vermektedir. Bursa fuar alanında Kütahya günleri yapmayı, yılda en az bir defa kermes yapmayı, Yıldırım Beyazıt’ın eşi kızımız  Devlet  Hatun’u  anma programları düzenlemeyi,  Kütahyalı olan  ünlü  seyyah  Evliya  çelebi’yi anma  programları   yapmayı,  yöremize ait oyunları oynayacak   folklor ekibi oluşturmayı,  Kütahyalı  öğrencilerimiz için  özel eğitim kursları düzenlemeyi,  kendimize  ve  muhtelif   salonlarda  üyelerimiz  arasında  tanışma  ve  kaynaşmayı  sağlamak için  kültürel etkinlikler yapmayı, aylık kültürel geziler yapmayı ve derneğimize ait Turkuaz Yeşil dergimizi çıkartmaktayız. Bir başka amacımız ise çeşitli uygarlıkların esintilerinin uyumlu bütünlüğünü taşıyan ve bu anlamda tam bir Anadolu sentezi diyebileceğimiz Kütahya kültürünü Bursalı hemşerilerimize ve Bursa’da yaşayan tüm Anadolu insanına tanıtmak başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Hedeflerimizi daha etkin hale getirmek için Bursa ve Kütahya basınının destekleri ile Bursa ve Kütahya protokolü ve de iki kentin kent dinamitleri ile daha sağlam ve istikrarlı ilişkiler kurmaya gayret etmekteyiz. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Hadis-i şerifi ile sözlerime burada son veriyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

DENİZKIZI MEST ETTİ
Derneğin kültür komisyonu başkanı Türk halk müziği sanatçısı Ali Saruhan'ın sunumunu yaptığı, geçtiğimiz hafta Cuma akşamı gerçekleştirilen Yaren Gezeği programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından start aldı. Dernek başkanı Beyhan Gündüz ve yönetim kurulu imzası taşıyan programda Kütahya'nın bağlama ustası Halil İbrahim Kesen ile Bursa'nın aranılan sanatçısı Denizkızı sahne alarak davetlilere unutamayacakları bir program sundular. Halil İbrahim Kesen in Klavye ve bağlaması eşliğinde sahne alan Denizkızı birçok ünlü ismi gölgede bırakacak sahne performansı ile davetlilerden bol bol alkış aldı. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen davetlilerle teker teker fotoğraf çektiren Denizkızı programı sırasında yaptığı konuşmada "Özel bir davet üzerine sahne aldığım bu sıcak ortamda siz değerli Kütahyalıların içten ve samimiyeti beni çok mutlu etti. Derneğiniz başta olmak üzere Kütahya'dan gelecek sahne tekliflerini pazarlık yapmadan ve tereddüt etmeden kabul edeceğim. Beni buraya davet eden Dernek Başkanım ve yönetimi ile burada bulunan davetlilere teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Programın ardından gecenin yıldızı Denizkızı’na gazeteci Mustafa Tanıtan takdir beratı takdim etti. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından sona erdi.