Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Yenibağlar Mahalle Muhtarı Hafize Deniz Orhan, 30 yıllık bir Balkan göçmeni olarak mahallesinde hanımefendi kişiliği, toplumda dik duruşu ve yetkililerle ikili istişareleri sonucu birçok sorunu halletmiş. Bulgaristan doğumlu. 1989 yılındaki göç ile anavatana gelerek hayata tutunanlardan. Hafize Deniz Orhan, bir dönemdir muhtar olduğunu belirterek, “Endüstri Meslek Lisesi mezunu ve evliyim. Mahallemde 12 yıl bayan kuaförü ve esnaf olarak hizmet ettim. Her caddesinden sokağına kadar tüm sorunlarına hakimim. Bir dönemdir muhtarlık görevinde bulunduğum mahallem için bir dönem daha adayım. Sizlerin desteklerini istiyor ve oylarınıza talibim” dedi.

SEYYİD MUHAMMED CAMİMİZ HER ŞEYİYLE YENİLENDİ

Hafize Deniz Orhan, mahallesine yaptığı hizmetleri de anlatarak, şunları kaydetti: “Bir dönemdir muhtarım. Yaptığımız birçok işin yanında yarım kalan birçok projemiz var. Örneğin Deryanur Camii yanındaki 600 metrekarelik alanda yapılması planlanan taziye evi ve insanlarımızın nefes alabileceği dinlenme alanı yapımına başlanmış olup en kısa sürede tamamlanacak. Seyyid Muhammed Camimizin dış cephe kaplamasında son aşamaya gelinmiş olup Kur’an kursumuz dönemimizde hizmete açıldı. Eski Kur’an kursu yıkımı yapılıp bu alana da mahallemize yakışır bir şadırvan yapılarak yeşil alanı ile birlikte daha güzel bir görünüm ile son aşamaya gelindi. Sağlık Ocağımız yanındaki parkımızın çevre düzenlemesi yapıldı ve bitti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne düzenli otobüs seferleri sözünü aldık. Dönemimde Terminal 97A hattımızı mahallemize kazandırdık. B13 seferlerimiz ısrarlı görüşmelerimizle 10 dakika aralığına çekilerek halkımızın rahat ulaşımı sağlandı.”

‘İMAR BARIŞI’ ÖNCELİĞİMİZ

Yenibağlar Mahallesi’nin çok fazla göç alan mahalleler arasında olduğuna değinen Hafize Deniz Orhan, şunları kaydetti: “Bu kadar nüfus yoğunluğu ve göç, sorunları da beraberinde getiriyor elbette. En büyük sorunlarımızın başında gelen imar işlerimizdeki sorunlarımız devletimizin İmar Barışı Yasası ile mahallemizde de uygulanmasını sağlayarak bu soruna da çözüm getirdik. Pazar alanı için yetkililerimizle birebir yaptığım görüşmeler neticesinde altı kapalı otopark ve pazar alanı, üst katı ise düğün salonu ve hanımların el becerilerini geliştireceği ve ekonomilerine katkıda bulunulacak meslek kursları ve çok amaçlı sosyal tesis olmak üzere planlaması yapılarak projelendirilmiştir. Pazar alanımızın altındaki spor alanımızın projesi çizilerek en yakın zamanda zemin etüdü yapılarak inşaatına başlanacaktır. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için Yenibağlar Spor Kulübümüzü de hayata geçireceğiz.”

MAHALLEMİZDEKİ KÖTÜ KOKULARI GİDERDİK

Hafize Deniz Orhan, şöyle devam etti: “İleri Sokak’taki boş alanımızın yeşil alan ve çocuk parkı olarak tahsisi konusu karara bağlanmıştır. 9 sokağımıza doğalgaz getirilmesi sözünü de yetkililerimizden alarak planlamasına başlanıldı. Baz istasyonlarının mahalle dışına çıkarılması konusu yetkililerimizce yapılan ikili istişareler sonucu kanunda belirtildiği üzere yaşam alanı dışına çıkarılması karara bağlandı. Mahallemizdeki alt yapı ve yağmur suları yenilendi. Bir diğer en önemli sorunumuz da atık sularımızın toplandığı drenaj pompalarının olduğu alandan gelen kötü kokulardı. En küçük arızada hatların ve motorların da eskimesi sebebiyle mahallede kötü kokudan şikayetler artıyordu. Dönemimizde yaptığımız çalışmalar ile tüm pompalar ve hatlar trafolarıyla birlikte yenilenerek yedeklendi. Mahallenin ortasındaki elektrik trafosu ve kabloları da yer altına alınarak Yenibağlar’a yaraşır bir hale getirildi. Yüksek gerilim hatları kaldırıldı.”

AKTAŞ, DÜNDAR VE TÜM YETKİLİLERE TEŞEKKÜRLER

“Son söz olarak da başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar a teşekkür ediyorum” diyen Hafize Deniz Orhan, şunları kaydetti: “Burulaş Müdürümüz Mehmet Kürşat Çapar, Buski Müdürümüz Güngör Gülenç, belediye ve diğer kurumlar birim amirleri ve çalışanlarına kadar mahallemize emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmadılar. İmkanlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümleniyor.”

İNSAN LEKELEMEK BU KADAR KOLAY MI!

Geçtiğimiz yıl kendisini en başarısız muhtarlar arasında gösteren bir internet gazetesine de seslenen Hafize Deniz Orhan, şunları söyledi: “Sözüm ona bir internet gazetesi Bursa ili ve ilçeleri dahil olmak üzere 1057 muhtar arasından Bursa’nın en başarılı ve başarısız 50’şer muhtarını seçmiş. Bizleri de başarısızlığa layık görmüş. Bu işler bu kadar ucuzladı ve seviyesizleşti mi diye soruyorum. Bu arkadaş hiç oturup 1057’ye kadar saymış mıdır? Beni tanımazsınız, tanışmıyoruz. Bir kere bile muhtarlığımıza gelmediniz. Kaldı ki siz nasıl bir maddi güç sahibi birisin de, İnegöl, Gemlik, İznik, Karacabey, Kemalpaşa, Mudanya’nın tüm mahallelerine giderek araştırdın, soruşturdun. Kaç kişiyi çalıştırdın, kaç bin kişiyle röportaj yaptın? Yalan haberler yapılıyor. Bu asılsız haberlere ben takılmam ama görevi başındaki diğer arkadaşlarımızı üzebilir. Heves ve şevklerini kırar. Sanırım seçim arifesi kurnazlıkları yapılarak adaylar kızıştırılıyor. En başarılıyı asparagas da olsa şahsi fikrine göre açıklayabilirsin, onun bireysel fikridir deriz, saygı duyar geçeriz. Ama insan lekelemek bu kadar kolay mıdır? Kim oluyorsun ve neye göre bizlere karne veriyorsun. Sadece gülüyoruz bunlara tabii ki.”