Fatih AKKUŞ

Bu sezonun belki de en önemli karşılaşmasına çıkıyor bu akşam Bursaspor… Eskiden şampiyonluk yolunda ilerlerken veya Avrupa kupaları hayalleri kurarken, en önemli başlıklar atılırdı; hep imrenerek takip ederdim de çok güzel hayaller kurardım ancak artık bu başlıklar ne yazık ki düşüp, düşmemek üzerine kurulu olduğu için hayaller yerine ne yazık ki dualarla başlık atar olduk. Timsah Akdeniz'de 3 puan peşinde. Ya 3 puanı alacak hayata tutunacak ve bir sonraki hafta galibiyet kovalayacak, ya da sahada 3 puanı bırakıp bir şehrin umutlarını ve hayallerini Akdeniz sularına gömecek.

BURSA'YI UNUTUN

Bursaspor Antalya'da antrenmanlara devam ederken Bursa'dan gelen kötü bir haberle sarsıldı. Takım otobüsüne gelen icra aslında sadece bir otobüsü otoparka çekmek değil, bütün Bursa'nın hayallerine kilit vurmanın da temelini attı. Bu kaos ortamında ne yazık ki haftalardır galibiyet yüzü göremeyen futbolcular bir galibiyet alır mı bilinmez ancak Bursa'yı unutmaktan başka çaremiz yok. Tek çare sahada 11 futbolcu tribünde 1000 dolayında Bursaspor taraftarı 90 dakikanın sonunda gülen taraf olmak zorunda. Bunun aksi bir sonucu kimse düşünmüyor veya düşünmek dahi istemiyor.

Tofaş'tan Atatürk'ün evine ziyaret Tofaş'tan Atatürk'ün evine ziyaret

Prim dopingi

Bütün bu olumsuzluklara rağmen daha önce hem kulüp başkanı Ali Ay hem de futbol şube sorumlusu Erkan Aydemir, futbolculara hem galibiyet hem de ligde kalma priminin sözünü vermişti. Bu maç için Erkan Aydemir daha farklı bir söz daha verdi. Gelen bilgiler arasında bu maçtan galibiyet alınması halinde 100.000 dolar prim daha verileceği bilgileri kulislerde. Artık bu işin şakası veya hafife alır tarafı kalmadı. Olası bir mağlubiyet Bursaspor'u hem uçurumdan aşağıya atacak hem de bir daha dönüşü olmayan bir yola sokacak. Nedeni ise Temmuz ayında ödenmesi gereken 9 milyon Euro borç. Eğer ki bu para ödenmezse UEFA'dan gelecek transfer yasağının yarısına en az 15 puan silinme durumu da söz konusu. İşte bütün bu durumların yaşanmaması için Bursaspor'un bu ligde kalması ve olacak bir kongrede gelecek yeni yönetimin acil şekilde temmuz ayının 2. haftasına kadar bu 9 milyon Euro para ödemesi gerekiyor.

İŞTE MUHTEMEL 11

Bursaspor bu akşam sahaya kalede değişiklik yapmadan; yani 2. kaptan Okan Koçuk ile çıkacak. Hemen önünde yine muhtemel olarak geçen haftanın defansı değişmeyecek; Ertuğrul, Chedjou, Shehu ve Latovlevici... Orta alanda ise Yusuf'un cezalı olduğu haftada sol tarafta Umut Meraş, orta alanda Aytaç Kara, hemen yanında Badji ve onun yanında büyük ihtimalle Lima oynayacak… İleri uçta ise Sakho yerine Umut Nayir; hemen arkasında ise Sakho veya Furkan Soyalp olması bekleniyor. Saat 20:30’da başlayacak maçın hakemi ise Hüseyin Göçek.