Turkcell’in engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü “Engelsiz Eğitim Programı”, kültürel geziler ile devam ediyor. 2015’ten bu yana Türkiye’nin dört bir yanından 104 okulda çocukların eğitimini teknolojiyle destekleyen Turkcell, kültürel gezi programı kapsamında Bursa’da öğrencilere şehir turu düzenledi. Geziye MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili de katıldı.

TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİLER

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Turkcell’in maddi imkansızlıklar ya da engelleri nedeniyle bulundukları şehri deneyimleme fırsatı bulamayan engelli çocuklar için hayata geçirdiği Bursa turuna Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Bozüyük’ten 120 öğrenci ve velisi katıldı. 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen gezide, Kütahya İşitme Engelliler Okulu, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu, Bilecik Özel Eğitim Meslek Okulu ve Şehit Zafer İpek Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ilk olarak Panorama 1326 müzesini gezdi. Ardından Emir Sultan ve Yeşil Türbe ziyaret edildi. Akabinde, Bursa Kalesi, Osman & Orhan Gazi Türbesi gezisiyle devam edildi. Öğlen yemeği, İskender Efendi Konağı’nda yenildi ve yemekten sonra Hacivat & Karagöz müzesine geçildi. Burada çocuklar için Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterisi gerçekleştirildi. Çocukların gezisi Araba Müzesi ile sona erdi.

30 BİN ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDU

Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” ile özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amaçlanıyor. Program kapsamında istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyelerinin oluşturulması ve teknoloji sınıflarının donatımının sağlanması hedefleniyor. Turkcell Engelsiz Eğitim Programı kapsamında 2015’ten bu yana 104 okulda görme, işitme ve zihinsel engelliler için hazırlanan özel sınıflarla laboratuvarlar hayata geçirildi; 30 binden fazla öğrencinin hayatına dokundu. MEB ile yenilenen protokol ile Turkcell 2020’ye kadar 150 okul ve 50 bin öğrenciye daha ulaşmayı hedefliyor. (İHA)