Tayland’da Hazer Topçu isimli kadın girişimci, kimyasal madde uygulamadan peynir, zeytin, bamya gibi her türlü gıdayı kurutarak ilk günkü besin değeriyle saklıyor. Tek rakibinin NASA olduğunu vurgulayan Topçu, çalışmalarını HAUS Gıda adıyla kurduğu şirketle sürdürüyor. Topçu, tatil için gittiği Tayland’da peynir bulamayınca, 30 yıl raf ömrü olan atıştırmalık ürün icat etti. NASA’nın milyonlarca dolar harcayarak yüksek teknolojiyle uyguladığı yöntemi yerli ve milli imkanlarla daha ekonomik bir şekilde hayata geçiren Topçu, “Ürettiğimiz makine sayesinde bir gıdanın yapısını hiç bozmadan uzun süre saklayabilecek kurutma yöntemini bulduk. Üstelik bu alışılmış kurutma yöntemlerine de hiç benzemiyor. Yöntem sayesinde tüm ürünlerin rengini, hacmini, besin değerini ve hatta kokusunu hiç değişmeden 30 yıl saklamayı garanti ediyorum” diye konuştu. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta bulunan Kuluçka Merkezi’nde ARGE çalışmalarını sürdüren Topçu, kimyasal madde uygulamadan peynir, zeytin, bamya gibi her türlü gıdayı kurutarak ilk günkü besin değeriyle sakladı.

ÖDÜLE DOYMADI
Yerli ve milli imkanlarla ürettikleri makine sayesinde bu işleri gerçekleştirdiklerini anlatan Topçu, “Türkiye’de bu işi bizden başka yapan yok. Dünyada da birkaç tane örneğimiz var ama bizim ürettiğimiz makine hem daha ekonomik hem de verimli” diye konuştu. Geliştirilen NASA metodu sayesinde Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çeşitli yarışmalarda katılan Topçu, “10’dan fazla ödül aldık. Hatta şu an Avrupa’da Green Teknoloji yarışmasında birinci olduk, oraya gideceğiz” diye konuştu. HAUS Gıda’nın Türkiye genelinde 30 market ve satış noktasında faaliyet gösterdiğini ifade eden Topçu, “En çok Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden ürünlerimize talep var. Bu ülkelerle çalışmak için bazı zeminleri oluşturmaya başladık. Önümüzdeki yıl yurt dışına açılacağız. Ayrıca askeri alanda faaliyet göstermek gibi hedeflerimiz var. (yenisafak.com)

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu