Erkan ŞEN

Çamlıca Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Serçe agazete’ye samimi açıklamalarda bulundu. Mahallenin mevcut sorunlarını çözüme kavuşturmak adına aday olduğunu dile getiren Serçe, bölge sakinlerinin huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını sağlamak adına projeler ürettiklerinin de altını çizdi. “Çamlıca Mahallesi’nin daha iyi hizmetler alabilmesi için adayız” diyerek elini taşın altına koymak istediğini belirten Serçe, “Mahallemizin eksikleri var elbette. Öncelikle ulaşım konusunda iddialı girişimlerimiz olacak. Terminal otobüsü istiyoruz ve üniversiteye ulaşım için hat gerekli. Aynı zamanda merkezi yerlere; Emir sultan, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi gibi bölgelere ulaşımda sıkıntı yaşamaktayız mahalle halkı olarak. Bu problemi çözüme ulaştırdığımız takdirde vatandaşa rahat bir nefes aldıracağız” ifadelerini kullandı.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

MAHALLEMİZ SOSYALLEŞECEK

Mahallede okul sıkıntısı olduğuna da dikkat çeken Serçe, “Çamlıca’nın öğrencileri kendi mahallesinde okuluna gidip eğitimini alabilmelidir” diyerek, yetkililerden destek beklediklerini söyledi. Sosyal donatı alanlarının insanlar için çok önemli olduğunu kaydeden Serçe, “Biz insanların binalara hapsolmasını istemiyoruz. Yeşil alanların mahallemizde çoğalması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız; özellikle park ve bahçe konusunda ciddi girişimlerimiz olacak. Sosyal yaşam alanlarında mahallelinin oturup dinlenmesi, eğlenmesi, günün stresini atması lazım. Vatandaşların çocukları ve dostlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri çay bahçesi ve dinlenme alanları planlarımız arasında olmazsa olmazımız. Mahallemize bir kültür evi kazandırmak için de mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve eğitim alması adına bilgi evi, kütüphane gibi hizmet binaları kazandırmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu. Mahalleye bankamatik getirilmesi için de girişimlerde bulunacaklarının bilgisini paylaşan Serçe, yapmayı planladıkları çamaşırhane ve ütü eviyle de vatandaşı rahatlatacaklarının bilgisini paylaştı.

VATANDAŞ MUTLU OLSUN

Hasan Serçe mahalleye kazandırmak istedikleri hizmetleri yaptığı şu açıklamayla sürdürdü: “Çamlıca’daki pazar yerimizin üzerinin kapatılması için de girişimlerimiz olacak. Pazar alışverişi için evinden çıkan halkımızın yağışlı havalarda problem yaşamasını istemiyoruz. İstihdam konusunda da planlarımız var. İşsiz olan arkadaşlarımızın iş bulma arayışlarında yanlarında olup, gerekli desteği sonuna kadar sağlayacağız. Çamlıca’da sağlık hizmetinden daha fazla faydalanabilmek için 24 saat açık olan sağlık kabini kurulumu için de adımlar atacağız. Maalesef, geceleri bir enjeksiyon için aracı olmayan mahallelimizin faydalana bileceği bir alan bulunmamakta. Mahallede otoparkların çoğaltılması ve yararlı bir şekilde kullanılması yönünde de çalışmalarımız olacaktır. Yapımı tamamlanmış ve tamamlanmakta olan bütün yollarımızın bakımlarının ivedilikle yapılması için de aracı olacağımızın sözünü vermek istiyorum seçmenlerimize. Çalışan ailelerin çocuklarının faydalanacağı bir kreş için de şimdiden araştırma yapmakta olduğumuzun da müjdesini paylaşmak istiyorum. İhtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin maddi sıkıntılarının giderilmesi konusunda da elimizi taşın altına koyacağımızın sözünü veriyorum. Odunluk-Çamlıca lambalarına kadar ulaşımın daha hızlı olabilmesi adına metrobüs hattı getirmek hayalimiz var mesela. Orhaneli’nden Bursa istikametine gelişte sıkıntılar olabiliyor, Çamlıca’ya daha erken giriş için alt ya da üst geçit bağlantı yolu yapılması için ciddi girişimlerimiz olacak. Bizim tek arzumuz, vatandaşımızın sıkıntı yaşamadan hayatını devam ettirmesi ve hizmetlerimizle güzel ülkemize örnek olabilmek. Yerel yönetimlerle çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Bizim tek derdimiz Çamlıca... Her şey güzel olsun diye adayım.” Serçe, mahalleye taziye evi yapılması için girişimde bulunacaklarının da altını çizdi.