Mustafa TANITAN
Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Kültür ve Yaşatma Derneği’nin iki hafta önce eski Mustafakemalpaşa yolu üzerindeki Bozağaç mesire alanında "Yörük kültürümüz ve tarihimiz yok olmasın" diyerek düzenlediği festival hala gündemdeki yerini koruyor. Kirmastı Kervan Mobilya'nın sponsorluğunda dernek başkanı Bayram Gülşen ve yardımcısı Hamza Gökdeniz ile yönetim kurulunun düzenlediği festivale Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar başta olmak üzere derneğin oluşmasında yer alan on dört köyün muhtarları, güreş ağaları, STK’ların başkanları, MHP, CHP İlçe başkanları ile yaklaşık beş bin kişinin katıldığı şenlik dua, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan festivalin ardından dernek yönetimi birçok kişi ve kuruluşlardan tebrik mesajları aldıklarını söylediler.

BAŞKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI
Çeşitli gösterilerin de yapıldığı etkinlikte dernek başkanı Bayram Gülşen birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmasında, "Rahmet ve saygıyla andığımız Atatürk'ün deyimiyle Yörükler, yani bizler Cumhuriyetin asli kurucuları olarak tarihe geçmiş bir milletiz. Büyük bedel ödeyerek düşmanlardan kurtarıp kurduğumuz cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak da bizlerin asli görevlerinin başında gelmektedir. Atalarımızın Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale ve kurtuluş savaşları ile üç yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde kanları ve canları pahasına yazdırdıkları destanları bizler unutmadık. Bizler hasbelkader kurduğumuz dernekle yöremizde bulunan Yörüklerin örf, adet, gelenek ve görenekleri ile kültürünü tanıtma ve gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. Kurması kolay ancak yaşatılması oldukça meşakkatli olan dernekçiliğin sponsorlarla ayakta durduğu günümüzde birçok dernek kapanırken Allah’a şükürler olsun ki derneğimiz dimdik ayakta durmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

İKRAMDA SINIR TANINMADI
Dernek başkan yardımcısı ve yağlı güreşin en küçük boylu ağası Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Alibey Güreş Ağası, oto tamircisi Ozan İnci festivale davet ettiği ağalar için ikramda sınır tanımadı. Köy gençlerinin ikram edilen yiyecek ve içecekleri birbirleriyle yarışır şekilde taşırken nefis gözlemeler ve bulgur pilavının tadı ise damakta kaldı. 

AĞALIĞIN BEDELİ 25 BİN LİRA
Festival davetlisi Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı ve eski altın kemerli Domaniç Güreş Ağası Beyhan Gündüz, Büyükşehir Dağ-Der ve Çalı Güreş Ağası - Sönmez Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Söğünmez, Mustafakemalpaşa Kabulbaba Güreş Ağası - Kirmastı Kervan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Dal ile Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Ali Bey güreş ağası Ozan İnci'ninde katıldığı festivalin ağalık ihalesini 25 bin lira taahhüdünde bulunan Killik Köylü Şerif Ali kazandı. Yeni ağa yaptığı konuşmada "Ağalığım süresinde üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getireceğim" dedi
 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
Vatan Televizyonu Yörük Kızı program yapımcısı Fatoş Kadıoğlu ve Türk Halk müziği sanatçısı Fatma Ataş da etkinlikte sahne aldı. Ağaçların gölgesinde piknik yapanların sahne yakınına gelerek hayranlıkla izleyip dinledikleri Bursa sahnelerinin aranılan ismi Denizkızı'da sürpriz sanatçı olarak çıktığı sahnede güzelliği, sesi ve hitabeti ile davetlilerin gönüllerinde taht kurdu. Denizkızı’na ilgi o kadar fazlaydı ki "Nişanımıza gelir misin, kına gecemize davet etsek gelir misin, düğünümüze gelir misiniz?" diye teklifler havada uçuştu. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşlar ile dernek başkanlarının hücumuna uğrayan Denizkızı, kendisine gösterilen ilgiden son derece mutluluk duyduğunu, gelecek bütün teklifleri değerlendireceğini söyledi.
 

KÜÇÜK YAŞLARDAN BU YANA SAHNEDE
Festivali izleyenlerin gönüllerinde taht kuran, sahnesi süresince hayranları ve davetlilerden "Bir daha, bir daha" şeklinde tezahüratlar alan Denizkızı, programın ardından beraber gelip birlikte Bursa'ya döndüğü sanatçı dostu Türk Halk müziği sanatçısı Fatma Ataş ve Konya Yunak Dernek başkanı Hakkı Arıcı ile gazeteci Mustafa Tanıtan’a dönüşte yaptığı açıklamada, "Sanatçılara ayrılan kulis sadece assoliste ait değildir. Ben küçük yaşlardan beri sahnelerdeyim ve şimdiye kadar da kulislerde hiç kimsenin hakaretine uğramadım. Herhalde birileri benim güzelliğim ve bana gösterilen ilgiyi kıskanmış olacak ki assolistin sazcıları tarafından kulisten dışarı çıkmam istendi ancak ben her yerde hakkımı aramış bir insan olarak onlara gereken cevabı verdim. O insanlar ben alandan ayrıldıktan sonra da “Sahneye sarhoş çıktı iftirasında da bulunmuşlar” iddiasında bulundu ve ekledi: “Ben bana bu iftirayı atanları Allah’a havale ediyorum.”