BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Fatma ASLAN KUNDAKCI
Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç ile keyifli ve bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik. Göreve geldikleri ilk günden bu yana, Bursa ekonomisinin önemli unsularından olan sektörlerinin ve üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı koymak, üyelerinin ve esnafın geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmelerini sağlamak için önemli adımlar atan Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu anlamda düzenli olarak gerçekleştirdikleri sertifikalı eğitim programlarının yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlarla imzaladıkları protokollerle üyelerine günlük hayatlarında da destek olan Mustafa Geç ve ekibi, aynı zamanda üyelerini ve esnafı kaynaştıran, birliklerini pekiştiren ve sektörlerindeki gelişmeleri takip edebildikleri fuar ziyaretleri ve sosyal aktiviteleri ile de dikkat çekiyor. 
 
ÇAĞIN ŞARTLARINA  AYAK UYDURABİLMEK 
Başkan Mustafa Geç ve Oda Yönetim Kurulu, üyelerinin çağın iş şartlarına ayak uydurabilmeleri için mesleki gelişimin öneminin farkında ve bu amaçla Bursa’ya tam donanımlı bir eğitim merkezi kazandırmayı hedefliyor ve projelerini de adım adım yürütüyorlar. Üyelerinin pratik ve teorik bilgilerle donatılacağı, mesleki hayatlarında kullandıkları son teknoloji cihazlarla donanımlı, aynı zamanda mesleki yeterlilik sınavlarının da düzenlenebileceği bir ARGE ve Eğitim Merkezi’ni Bursa’ya kazandırmak isteyen Bursa Oto Tamirciler Odası Yönetimi, bu proje ile aynı zamanda Bursa ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmeyi hedefliyor. Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç, gazetemize göreve geldiklerinden bu yana sürdürdükleri ve dikkat çeken yönetim anlayışları ile Bursa Oto Tamirciler Odası ARGE ve Eğitim Merkezi’ni anlattı. 
 
DEĞİŞİM OLMADAN GELİŞİM OLMAZ
• Yönetim kurulunuzla birlikte göreve geldiğiniz ilk günden bu yana üyeleriniz ve Bursa kamuoyunda dikkat çeken, takdir toplayan çalışmalara imza atıyorsunuz. Peki, bu başarıyı getiren yönetim anlayışınızdan biraz bahsedebilir misiniz?
 
Bursa Oto Tamirciler Odası yönetiminde göreve talip olduğumuzda esnafımızın vizyonunu daha modern kriterlerle buluşturacak, aynı zamanda üye ve yöneticilerin ilişkilerinde huzur ve güven getirecek bir yönetim oluşturmayı planlamıştık. Odamıza, sektörümüze, şehrimize, üyelerimizin bugün ve yarınına katkı koyabilmeyi amaçlayarak, ‘Değişim olmadan gelişim olmaz’ dedik ve bu yola çıktık. Sonrasında çok şükür ki üyelerimiz de bizlere karşı olan güvenini gösterdi ve gösteriyor. Teknolojiyi kullanarak, günün şartlarına uygun projelerle, üyelerimizin zamanın rekabet şartlarına uygun şekilde geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Ortak akıl yolu ile üyelerimiz ve yönetimimizi hedeflerimiz çatısı altında birleştirmeyi düstur ediniyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz.
Kongremiz öncesinde üyelerimize taahhüt ettiğimiz gibi ‘Fiyat Tespit, Bilirkişi ve Uzlaşma, ARGE ve Eğitim, Sosyal Faaliyet, Dilek ve Şikayet, Yerel Basın, Esnaf Kredi Kooperatiflerinde ve Projelerde Danışmanlık’ gibi komisyonlarımızı hayata geçirdik ve vakit kaybetmeden çalışmalarımızı başlattık. Diğer yandan eğitim programlarımızla üyelerimizi geleceğe sağlam adımlarla hazırlıyoruz. Fuar ziyaretleri, etkinlikler, eğitimler, çeşitli kurum ve kuruluşlarla karşılıklı protokoller gibi çalışmalarımızla esnafımızı hem işlerinde geliştiren hem de günlük hayatlarında kolaylıklar sunan adımlar atarak, esnafımızı odamızın öncülüğünde yapılan çalışmalarımızla kalkındırmayı hedefledik ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.
 
EL EMEĞİNDEN TEKNOLOJİYE
• Bu projeyi oluşturma fikri nasıl ortaya çıktı?
 
Teknolojinin hayatın her alanını kapsadığı günümüzde tüm mesleklerde olduğu gibi bizim işimizde de değişim ve günümüz şartlarına uyum sağlamak zorunluluk haline geldi. Geçmişte el emeği ile yapılan birçok hizmeti artık makineler aracılığı ile veriyoruz. Sürekli gelişen teknoloji beraberinde değişime ve gelişime uyum sağlama zorunluluğunu da getiriyor. Bizler de oda yönetimi olarak üyelerimizin çağa ayak uydurup, günümüz şartlarında daha kaliteli ve teknolojini bir başka getirisi olarak daha hızlı hizmet verebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür merkezlerin ülkemizde ve Bursamız’da örnekleri mevcut. Ancak bizler daha kapsamlı, eğitim ve gelişim adına üyelerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir merkez oluşturmayı hedefliyoruz. 
 
 
• Bursa Oto Tamirciler Odası ARGE ve Eğitim Merkezi projenizi biraz anlatabilir misiniz?
Bu projemiz sayesinde üyelerimiz mesleki gelişimleri ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilecekler, aynı zamanda da gerekli eğitimleri alacaklar. Üyelerimiz, tam donanımlı konferans ve eğitim salonları ile hem teorik hem de pratik yollarla mesleğimizdeki gelişmeleri takip edebilecek, uygulamalı olarak öğrenebilecekler. Bu proje üyelerimizin ve çalışanlarının çalışma saatlerine uygun bir şekilde, daha uzun ve kapsamlı eğitimler ve tam donanımlı teorik ve pratik eğitim salonları ile çok daha kapsamlı bir çalışma olacak. Üyelerimiz ve çalışanları iş hayatlarında kullandıkları liftlerden arıza tespit cihazlarına, ölçüm cihazlarına, klima dolum cihazlarına, hatta en küçük ve basit iş aletlerimize kadar tüm ekipmanlarımızdaki gelişmeleri atölyemizde uygulamalı olarak takip ederek öğrenebilecekler.
 
• Proje şu anda hangi aşamada?
Bursa Oto Tamirciler Odası ARGE ve Eğitim Merkezimiz için projemizi çizdik, yer tahsisi için gerekli görüşmelerimiz yapıyoruz. Tüm detayları, maliyetleri ve fayda analizlerine kadar projemizi görselleri ile hazırladık. Yaklaşık 450-500 metrekarelik bir alanda tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirebileceğiz. Binamızı kurabileceğimiz, boş bir alan öncelikli talebimiz. Bu anlamda BESOB Yönetimimizden Küçük Sanayi’de bulunan BESOB Eğitim Merkezi’nden bizlere bir alan tahsis etmeleri için talepte bulunduk. Aynı zamanda belediyelerimiz ve OTOSANSİT ve Küçük Sanayi yönetimlerimizle de bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bu mümkün olmazsa da Otosansit ve Küçük Sanayi gibi esnafımızın yoğun olduğu bölgelerimizde projemize uygun hazır binalar mevcut. Bu konuda gereken her adımı atıyoruz. Diğer taraftan da gerekli teçhizatların temini için firmalarla görüşmelerimiz sürüyor ve destek sözü alıyoruz. Tüm detayları ile hazırladığımız projemizi BEBKA yönetimi ve bağlı bulunduğumuz tüm kurum ve kuruluşlara sunarak gerekli maddi desteği de almak için görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Bu projenin bir örneği İzmir’de hayata geçirildi ve desteklendi. Bu örneklerden güç alarak otomotiv şehri Bursamıza sektör temsilcileri ve odamız yönetimi olarak ARGE ve Eğitim Merkezi projemizi kazandırıp, sektörümüze, üyelerimize, odamıza, Bursa ve ülke ekonomimize daha fazla katkı koyabilmeyi hedefliyoruz.