Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi

Aydın’da 16 yaşındayken kan kanserine yakalanan Ebru Çelen, iki yıl süren tedavisinin ardından 2019 yılı Ocak ayı başında hastalığı yendi. Ebru’nun bu sevinci fazla uzun sürmedi. Hastalık bu sefer genç kızın 42 yaşındaki babası Yılmaz Çelen’i yakaladı. İyileştikten 6 gün sonra büyük bir şok yaşayan genç kız, yeniden aynı hastalığın pençesine düştü. Talihsiz genç kız, babası ile aynı hastane odasında uygun ilik bulunmasını beklemeye başladı. Ebru Çelen’in hasta olmadan önce eğitim gördüğü ve tedavisi için eğitimine ara vermek zorunda kaldığı Bozdoğan Anadolu Lisesi’ndeki öğretmen ve arkadaşları Ebru ve babasını hayata tutundurabilmek için düğmeye bastı. Yapılan başvurunun Bozdoğan Kaymakamlığı tarafından kabul görmesinin ardından okulda gün boyu devam eden kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

BELKİ DE O SENSİN

Bir kez yenmeyi başardığı hastalığı yeniden nüksedince tedavi için eğitimine ara vermek zorunda kalan ve saçlarını kestiren 18 yaşındaki Ebru Çetin, hasta yatağından kan bağışı çağrısı yaptı. Sadece Aydın değil, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden de uygun iliğin bulunabileceğini kaydeden Ebru, “18 ay boyunca kemoterapi ve ışın tedavisi gördüm. Çok zor günler geçirdim. Yoğun geçen tedavimin ardından, ailemin de vermiş olduğu moralle kanseri yendim. Hastalığım ikinci defa tekrarladı ve şu an yeniden tedavi görüyorum. Hastalığımı yenmiştim ama 12 gün sonra babamın hasta olduğunu öğrendim. Babamın hasta olduğunu duyunca dünyam başıma yıkıldı ve 5 ay sonra hastalık beni yeniden yakaladı. Şu an çok zor durumdayız. ikimiz de aynı odada ilik bekliyoruz. Baba kız olarak burada olmak bizi çok yıpratıyor. Bu süreçte yardımseverlerden de bir şeyler bekliyoruz. Elinizden geldiği kadar Kızılay’a gidip 3 tüp kan verirseniz çok seviniriz. Bizim tek kurtuluş çaremiz ilik. Desteklerinizi bekliyoruz. İkimiz de hastayız. Yan yana yatıyoruz. Bir an önce uygun iliğin bulunmasını diliyoruz. Lütfen gidip kan bağışı yapın. Bir umut yani; belki sensin, bilemezsin” dedi.

 “HAYATA TUTUNMAK İSTİYORUZ”

Yıllarca kızının iyileşmesi için dua ettiği hastalığa bu kez kızıyla birlikte yakalanan 4 çocuk babası Yılmaz Çelen de, kızının 18 aylık tedavi sonrası lösemiyi yendiğini söyledi. Şu an hastalıktan kurtulmak için kızıyla birlikte aynı odada tedavi görüyor olmanın kendisini çok üzdüğünü belirten Çelen şöyle konuştu: “Kızım sağlığına kavuşmuştu, 3 Ocak’ta tedavisi bitmişti. 9 Ocak’ta bende halsizlikle başlayan şikâyetler ortaya çıktı. Benim de 6 gün sora kanser olduğum olduğu ortaya çıktı. İyileşince okuluna geri dönen kızım, benim hasta olduğumu duyunca şok geçirmiş. Benim hastalığımdan dolayı yaşadığı üzüntü nedeniyle 2 ay sonra değerleri düşmeye başladı. Şimdi ikimiz de ilik bekliyoruz. Tüm dünyadaki gönüllülerin bize ilik vermesini bekliyoruz. Baba olarak kızımla yan yana yatmak beni çok üzüyor. Kızımla beraber hayata tutunmak istiyoruz.” (İHA)