Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ziraat Odasının ortaklaşa düzenlemiş olduğu 41. Orhangazi Zeytin Festivali büyük bir coşku ile kutlandı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan ve çok sayıda davetli ve vatandaşın izlediği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Zeytin Festivalinde, “Dile kolay bu yıl Orhangazi Zeytin Festivalinin 41.sini düzenliyoruz. Zeytin üreticimiz için, Orhangazi’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Festivaller, bir ürünün, bir bölgenin tanıtımı için çok faydalı organizasyonlardır. Bugün burada, Türkiye’nin en eski geçmişe sahip Zeytin Festivali olan, Orhangazi Zeytin Festivalinin 41.sini kutlamak için toplandık. Ülkemizde zeytin hukuken çok değerlidir. Türkiye’de kendisi için özel kanun çıkartılmış tek ağaç türü, Orhangazi’mizin siyah incisi zeytindir. Her sene düzenlenen festival, gün geçtikte daha da değer kazanmaktadır. İnşallah bu organizasyon hem zeytin üreticimize, hem de güzel kentimiz Orhangazi’ye yarar sağlayacaktır. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ediyorum" dedi.

41. Orhangazi Zeytin Festivali Mehteran ve halk oyunları dansları ile birbirinden renkli görüntülere sahne olurken dış mahallerden kervan geçiş yarışmasına katılan vatandaşlarımızın geçişi ile son buldu. Cumhuriyet alanında çok sayıda davetlinin katılım ile gerçekleşen 41. Orhangazi Zeytin Festivaline AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK’lar ve vatandaşlarımız katılım sağladı.

(HABER MERKEZİ)

.