Osman GÜRÇAY
Profesyonel futbol artık dünyada ve ülkemizde sponsorlar, taraftarlar, bahis ve yayın gelirleri ile sadece futbol oyunu değil büyük bir endüstri haline gelmiştir.

SEVDAYI DA UNUTMAYALIM
Ancak futbolun bir sevda olduğu kadar çileli yanı ise amatör futbol kulüpleridir. Onların derdi paradan da büyük ve değerlidir. 

Amatör Kulüp yöneticileri bir yandan amatör liglerde top koşturan gençlerin hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olmaya çalışırken, öte yandan da semtlerinin çocuklarını spor ahlakı ile korumak, yanlış işlere karışmasını önlemek, kötü alışkanlarla edinmelerine engel olmak amacıyla hem vakitlerini hem de nakitlerini harcarlar.

DİSİPLİN VE SPOR AHLAKI

Amatör liglerde futbol oynayan çocukların çok azı profesyonel liglerde devam ederler ama büyük çoğunluğu aldıkları disiplin ve spor ahlakı ile milletine, ailesine hayırlı bir birey olarak yetişirler.

Bu bağlamda Başkan İkram Gişi tarafından davet edildiğim Sırameşeler Alemdarspor–Yavuzselim Gençlerbirliği U /19 maçına gittim.  

ŞEHRİMİZE VE MAHALLEMİZE KARŞI GÖREVİMİZ
Maç öncesi duygularını paylaşan İkram Gişi, amatör spora verdiği destekten büyük mutluluk duyduğunu, bunu ülkesine, şehrine ve mahallesine karşı bir görev olarak düşündüğünü anlatırken, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin desteklerinin altını çizerek sporun birlik, dostluk ve kardeşlik olduğu bilincinin gençlere aşılanmasında en önemli takım oyunu branşının futbol olduğunu ifade etti.

AMATÖRE HİZMET AYRI BİR KEYİF

Amatör dünyanın güzelliklerinden bahsederken, kentin iş dünyası ve dinamiklerinin reklam pastalarının küçük bir bölümünün amatör sporlara ayırmasının getirdiği toplam faydanın hem kuruma hem topluma büyük faydasının olacağını ifade eden İkram Başkan davetine icabet ettiğim içim bana da teşekkür etti.

Takımlar ısınmaya çıkarken Sırameşeler Alemdarspor’un Teknik Direktörü Mesut Yılmaz Düzkaya ile de maçı ve sezonu konuştuk.

Mesut Hoca sezona iyi hazırladıklarını bugün de geçen yılın Bursa U/17 Lig şampiyonu olan Yavuzselim Gençlerbirliği ile zorlu bir maça çıkacaklarını ama hedeflerinin lige galibiyetle başlamak olduğunu ifade etti.

Sırameşeler Alemdarspor, Yavuzselim Gençlerbirliği karşısında karşılıklı ataklarla geçen ve ilk yarıda 1-0 geriye düştüğü maçı Mert’in iki, Doğukan’ın bir golü ile 3-2 kazanmayı bilerek zorlu mücadeleden üç puanla çıktı.

SEYREDİN BU MAÇLARI GENÇLERE SAHİP ÇIKIN

Bursaspor’un hayallerimizi yıktığı sezon sonrasında basiretsiz yönetimi ile yine bize umut vermezken, futbol zevkini amatör maçları izleyerek çıkarmanızı öneriyorum.

Amatör takımlarda futbol parayla pulla değil yürekle oynanıyor.

Amatör takımlarda çalma, çırpma, soyma soydurma ve  menajer oyunları olmadığından çok iyi geliyor.

Her fırsatta yanlarında olmaya söz verip veda ederken, Soğanlı sahasında tribün olmamasına rağmen yine de keyifli bir maç izlediğimi düşünüyordum.

Profesyonel yalancılık…

İstanbul Necmi Kadıoğlu amatör stadyumunda Karagümrük- Bursaspor profesyonel süper olmayan lig maçını izlediğimden beri bütün ayarlarım bozulmuştu.

Sürekli gülümsemekten başka bir iş yapmayan mutlu ve Mesut Başkan’ın ağzından laf çıkmıyordu ama uçurduğu kuşlar sosyal medyada fink atıyordu.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Bursa işi gücü bırakmış bütün muhabbetti bir türlü açılamayan tahtaya bağlarken, mutlu ve Mesut Başkan Ali Ay’ın doğruyu söylememe taktiğini büyük başarı ile uygulamaya başlamıştı.  

Ali Ay’ın son görücüye çıktığı gün ‘Bursaspor’u uçuracak projeler yaptık bazı abilerin ağzı sulanıyor ama avuçlarını yalarlar’ dediğini duyduktan sonra acı acı gülmüştüm. O lafların kırkı çıkmadan Bay Ali projelerini hayata geçirdi ve çeyiz olarak aldığı iki kupon arazi ve 100 küsur milyonluk çekle kaçıvermişti. 

Bunları hatırlıyoruz değil mi? 

Şimdi de durum farklı ama uygulama farklı değil. Karagümrük hüsranından sonra Çarşamba günü sosyal medya bir gazete (Bursa Hakimiyet) referans gösterilerek tahta açıldı haberi adeta bayram etti. Kimse satılanları düşünmüyor ille de tahta diyor ve sonunda tahtayı açtırdığımız için sevgi kelebekleri gibi kanat çırpıyordu. 

Bunu ben nasıl atlarım dedim ve hemen kulübün resmi sitesine girdim ama öyle bir açıklamadan eser yoktu.

Sonradan bunun da bir uçurtma balon olduğu ortaya çıktı ve Umut Meraş, Ertuğrul, Muhammed gibi para eden futbolcuların yolculuklarına zemin hazırlandı.

Bizi salak yerine koymanızdan bıktık be! 

Paranız yok pulunuz yok anladık ama palan projeniz de mi yok?

Onun bunun maşası olarak görev aldığınız Bursaspor gemisini batıran insanlar olarak lanetleneceksiniz farkında değil misiniz?

Büyük umutlarla gelen ve benim de inanmak istediğim  Yalçın Hoca’ya bile daha ilk maçtan sonra kispete vurduracaksınız.

En büyük sıkıntılar yanlış karar değil, kararsızlığın getirdiği bunalımlarla başlar. Yanlış düzelir ama uyuşukluk hali her şeyi bitirir.

Siz forma reklamını bile pazarlığa açmaktan aciz ilk on para verene kolunuzu kaptırıyorsunuz.

İş alemine avuç açarak değil projelerle gitmeyi denemiyorsunuz. 

Profesyonel yalancılığı bırakın ve gücünüzü, paranızı, olanı, olmayanı her şeyi ama her şeyi kamuoyu ile paylaşın ki sonunda altında pide gibi ezilmeyin

Ve sonunda beni hasta ediyorsunuz!​