Ufuk IRGAŞ

Fatih Aile Kasabı ve Besi Çiftliği’nin sahibi Fatih Görür ile kurban bayramına az bir zaman kala bayramda kurbanlıkların kesim sürecinde Çiftlik olarak ne gibi hizmetler verdiklerini kapsamlı bir şekilde ele almış olduğumuz güzel bir röportaj gerçekleştirdik. 
 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Başarı hikâyenizden bahsedebilir misiniz Fatih Bey?
Sektördeki ilk faaliyetlerimiz, 1996 yılına dek uzanmaktadır. İlk zamanlarda kasap olarak hizmet verirken sonrasında ‘Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği’ adı altında son 10 yıldır Demirtaş mevki Baraj yolunda hizmet vermekteyiz. İlk zamanlarda sadece küçükbaş hayvan besiciliği yapılırken sonrasında büyük baş hayvan besiciliğine de başlanmıştır.    Demirtaş'taki bu besi çiftliğimiz de kurbanlık hayvan ve adaklık satışlarında vatandaşlarımızın canlı hayvan ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi İncirli Caddesi üzerindeki kasabımızın da kırmızı et ihtiyaçlarını karşılamaktayız. 
İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE SAYI ARTIYOR
İster mahalle halkı olsun, ister Yıldırım’da ikamet eden insanlarımız olsun, ister Bursa'da yaşayan vatandaşlarımız olsun uzun yıllardan beri bizim hem Kasap dükkânımızdaki hem de buradaki çiftliğimizde vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı oldukça memnun olduklarını söyleyebilirim. Bunun kanıtı da her sene hem büyükbaş hayvan sayısında hem de küçükbaş hayvan sayısında adetlerimizin istikrarlı bir şekilde artmasıdır. Bu da bu bağlamda bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarımız sağ olsunlar teveccüh göstererek büyükbaş kurbanlık hisselerini alarak ön sıralarda kendilerinden yer edinme mücadelesi vermekteler, onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 

Bayram namazından sonra kesimler başlıyor malum. Çiftliğinize kesim için gelen vatandaşların 1 günü burada nasıl geçiyor?
Her sene ekmek arası sucuk vs. gelen misafirlerimize, komşularımıza, dostlarımıza ikram ediyorduk… Bu sene kavurma pilav ve ayran ikramında bulunacağız. Böyle bir değişiklik yapalım dedik. İnşallah her zamanki gibi vatandaşlarımız bu güzel ikramlıklarımızı da beğenirler.

Çiftliğin önünde araç park etme sorunu yaşanıyor mu? 

Hemen çiftliğimizin yanında bulunan bir arsayı kiraladık. Bayramın 1. günü sabah itibariyle araçlarını getiren ziyaretçilerimize ücretsiz vale hizmeti de vereceğiz. 8 dönümlük bir arazi… Aşağı yukarı 450-500 araç kapasiteli bir alan ve bu bağlamda gelen ziyaretçilerimizin de araçlarını park etmek konusunda sıkıntılarını gidermiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra mezbahamızı da yeniledik baştan aşağıya, 100 metrekare alan içerisinde yenilenen mezbahamızın da çok sağlıklı bir şekilde hizmet vereceğini tahmin ediyorum.

Fatih Bey hâlihazırda büyükbaş hisse ve küçükbaş kurbanlıklar ile ilgili talepleri karşılayabiliyor musunuz?

Üzülerek ifade etmek istiyorum ki büyükbaş hisse satışlarımız aşağı yukarı bir hafta önce sona erdi. Burada tekrardan bizlere büyük bir teveccüh gösteren vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Büyükbaş hisse satışları sona ermiş olmasına rağmen küçükbaş kurbanlıklarımızın satışı halihazırda sürmektedir.

Kurban almak isteyen vatandaşlara agazete aracılığıyla neler söylemek istersiniz?

Öncelikle şimdiden bütün vatandaşlarımızın gelecek Kurban bayramlarını kutluyorum. Bizler Fatih Aile Kasabı ve Fatih Besi Çiftliği olarak çiftliğimizde bayram namazından sonra kesim işlemlerine başlayacağız. SGörevli usta kasaplarımız ve diğer hizmetleri sunan alanlarında uzman ve profesyonelleşmiş 60 kişilik kadromuzla hizmet vereceğiz. Bu bağlamda da elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.  

Eğer yolunuz düşerse

Profesyonel kadrosuyla uzun yıllardır hizmet vermekte olan ve bu alanda Bursa'da hatırı sayılır bir nam kazanmış olan Fatih Aile Kasabı ve Besi Çiftliği müşterilerini bekliyor. Demirtaş Aile Besi Çiftliği, Demirtaş mevkii Baraj yolu Avdancık köy ayrımında bulunuyor. Fatih Aile Kasabı ise Yıldırım’ın Hacıseyfettin Mahallesi İncirli Caddesi  No:143/A’da hizmet vermekte. 0-530 8754416 ve 0-224 3287843 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabilirsiniz.