Özkan YILDIRIM

Ozan Bey ,öncelikle bizleri,ekibimizi  bu nezih ortamda konuk edip ağırladığınızdan  dolayı teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle sizi tanımak isteriz sonrasında Bursa işkembe Salonları’nın kuruluşu ve bugünlere geliş süreci ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

AİLEMİZİN 3.KUŞAK TEMSİLCİSİYİM

Bizlere, öncelikle gazetenizde böylesine güzel bir sayfa hazırladığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Ozan Karakaya 1985 Bursa doğumluyum toplamda 3 şubemiz mevcut. Orhangazi, Kükürtlü ve Beşevler Küçük Sanayi şubemiz olmak üzere. Şu anda pandemi  dolayısıyla  burası yol üstü dinlenme tesisi olduğu için  faaliyetlerine  normal bir şekilde devam etmekte. Kükürtlü  veBeşevler Küçük Sanayi şubemiz şu an gel al şeklinde çalışmakta. Ulusal gazetelerimizde   şimdiye kadar bir çok kereler yer aldık. Osmanlı Mutfağının  en iyi 10 lezzeti araştırılmasında da görmüş olduğunuz gibi 6. sırada yer edindik. Bu çalışma yapılırken bizim haberimiz yoktu.

Rahmetli dedem Süleyman Karakaya 1960 yılında ilk olarak Bursa İşkembe Salonları’nı kurmuş sonrasında babam Mustafa Karakaya devam ettirdikten sonra şu an ben 3.kuşak olarak   işletmenin  yönetimini devam ettirmekteyim. İnşallah bundan sonra ilerleyen süreçte çocuklarımızdan onların çocuklarına ,torunlarına daha da ilerleyerek çok daha fazla kuşaklara bu hizmetin güzel bir şekilde yayılmasını istiyoruz.

Şimdide  Ozan Bey isterseniz güzel lezzetlerinize gelelim

İŞKEMBE ÇORBAMIZ YAPRAK CİĞERİMİZ MUHELLA TATLIMIZ

İşkembe çeşitlerinin hepsi mevcut. İşkembe, kelle paça, dil, beyin, şirvan hepsi var. Onun haricinde sakatat sevmeyenler için mercimek, ezogelin ,tavuk suyu çorbalarımız da var. Ana yemek olarak ızgaralarımız mevcut ,tabii bunun en önemlisi tercih edilen şu an yaprak ciğerimiz , çorbadan sonra tercih ediliyor Biz de bunu öneriyoruz ,yemeklerimizden sonra sütlü muhella  tatlımız geliyor. O da gerçekten halkımızdan güzel teveccüh  görmekte .

FRANCHİSİNG  İLE OLABİLİR

Lezzetleriniz, tatlarınız gerçekten çok güzel teveccüh  görmekte Ozan Bey, peki gelecekte ilgili Bursa İşkembe Salonları’nın hedefinde neler var?

Bursa'da 3 şubemizle devam ediyoruz insanlarımız halkımız tarafından tercih edilen bir lezzet durağı olmak bizlere gurur veriyor. Bundan sonra bunu artık franchising sistemi ile büyütebiliriz daha fazla insana, daha fazla kişiye daha geniş coğrafyalarda  ulaşabilmenin en kestirme yolu budur diye tahmin ediyorum.

3 şubenizde toplamda kaç personelle hizmet ediyorsunuz?

Orhangazi Merkez şubemizde olsun, Bursa'daki her iki şubemizde  olsun, bizimle birlikte toplamda 20 kişilik personelimizle devam etmekteyiz. Orhangazi şubemize az önce de bahsetmiş olduğumuz gibi dinlenme tesisleri konumunda olduğu için servisimiz devam etmekte, bunu ayrıca belirtmek istiyorum. Çünkü bunu  bilmeyenler olabiliyor. Orhangazi şubemizde  hem kapalı alanımızla  olsun, hem de  açık alanımızla olsun  insanımıza en iyi  hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. İşte iç dekorasyonu ile, nezih bir ortam olması, steril ve hijyen kurallarına uyma konusunda olsun , güzel bir  uyum sağlamış durumdayız.

TÜRKİYE ÇAPINDA 6. SIRADA YER BULDUK

Ozan Bey, şimdide  gelelim isterseniz almış olduğunuz başarıya?

Hürriyet Gazetesi tarafından büyük gurmeler ve tarihçilerinde içerisinde bulunduğu Profesör Doktor İlber Ortaylı, gurmeler Mehmet Yaşin, Vedat Milor’un başını çektiği 10 gurmenin, otoritenin yapmış olduğu saha  araştırmasında  ilk ondan 6. sıraya girerek en güzel Osmanlı lezzetleri arasına girmiş olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti.Tabii bu sıralamada  lezzetlerin yanı sıra temiz bir ortam olması, ambiyans, hijyen vesaire kurallarına uyulmuş olması da sıralamada etkili olduğunu söylemek istiyorum.

ORHANGAZİ MERKEZ ŞUBEMİZİ BU DÖNEMDE DE AÇIK

Son dönemde çorbalarınızın  yanı sıra yaprak ciğere de özel bir önem veriyorsunuz galiba?

Aynen o şekilde çorbadan sonra yaprak ciğer tercih ediliyor. Bizde bu güzel lezzetimizi  öneriyoruz. Az önce bahsetmiş olduğumuz   sütlü muhella helvamız da kapanışta mükemmel oluyor. Ben buradan  başta  işte transit İstanbul'dan Bursa'ya İzmir'e gitmekte  olanlar başta olmak üzere  bütünhalkımızı  mutlaka salonlarımıza beklediğimizi söylemek istiyor, güzel  lezzetlerimizi   tavsiye etmek istiyorum herkese ayrıca sağlıklı ,güzel günler diliyorum, esenlikler diliyorum.

MÜKEMMEL LEZZET KALİTELİ HİZMETİN BULUŞTUĞU  GERÇEK LEZZET  DURAĞI

Güzel bir misafirperverlikle karşılanmış olduğumuz Bursa İşkembe Salonları Merkez Orhangazi şubesinde üçüncü kuşak işletmeci olan Sayın Ozan Karakaya tarafından güzel bir şekilde karşılandık. İlk olarak  denemiş olduğumuz İşkembe ve kelle paça çorbaları gerçekten enfesti ,sonrasında Yaprak ciğer ve son olarak tatmış olduğumuz sütlü muhella  tatlıları da gerçekten halkımız tarafından boşuna teveccühü edilmediğinin göstergesi olarak mükemmel lezzette idiler. Ayrıca işinin ehli personel kalitesinin de yüksek olduğu gözlerden kaçmadı. Bu manada bizler kurumun üçüncü kuşak temsilcisi olan Ozan Karakaya’ya  başarılı çalışmalarının devamını dilemek istiyoruz ve mutlaka Bursa'dan İstanbul'a İstanbul'dan Bursa'ya ,İzmir'e, Ege’ye  giden transit yolcularımız olmak üzere Bursa'da yaşayan Orhangazi'de yaşayan insanlarımıza halkımıza Türkiye çapında sevilen sayılan 10 otorite tarafından  Türkiye'de 6. olarak sıralamaya girmiş  olan bu güzel işletmenin güzel lezzetlerini ısrarla öneriyorum.

 

 İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 Merkez- 1   Orhangazi

İstanbul -Yalova - Bursa Yolu Üzeri

Tel:0 224 573 91 08

Şube- 2  Kükürtlü

Kükürtlü Mahallesi , Kükürtlü Caddesi

Süleyman Çelebi Cami altı

 Tel: 0 224 233 00 94

 Şube-3 Küçük Sanayi

 57/A Blok  Başı (Parkoop  Karşısı)

Tel:0 224 443 28 29