Ufuk IRGAŞ

Önceki gün gerçekleştirilen Seçköy Mahallesi Camii temel atma töreninde çok sayıda muhtar, STK başkanları ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Eski köy yeni mahalle Seçköy'ün tek camisi eskidiği için bir süre önce yıktırılmıştı.

OLMAZSA OLMAZIMIZ İKİNCİ EVİMİZ

Köy halkının önerileri ve köy muhtarı Hüseyin Türe ile Cami Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ege'nin girişimleriyle önceki gün Seçköy’de temel atma töreni düzenlendi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Eskin DSP Genel Başkanları Murat Özbilge ve Hüseyin Kul ile DSP Osmangazi ilçe başkanı Mehmet Seskır ve gençlik kollarının da katıldığı temel atma töreni dua ile başladı. Osmangazi ilçe müftüsünün yaptığı duanın ardından, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yaptığı konuşmada, "Müslüman ve Türklerin olmazsa olmazı, ikinci evimiz camidir… Bugünkü temel atma törenine davet eden dernek başkanım, muhtarım ile siz değerli mahalle halkına teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Hepinizin bildiği üzere ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Güney sınırlarımızda ülkemizi tehdit eden unsurları bertaraf etmek için binlerce askerimiz kanları ve canları pahasına kötü hava şartları ve tehlike arz eden unsurlar karşısında mücadelelerini sürdürürken, sınırımıza akın eden binlerce Suriyeli göçmenlerin dramını milletçe seyretmekle yetiniyoruz. Hani bir söz vardır; bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Yüce Rabbim hiçbir Müslüman din kardeşimi evinden, yuvasından ve vatanından ayırmasın. Bu arada şehitler vermekteyiz. Ben bahar kalkanı kapsamında şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı dileklerinde bulunuyor, operasyona katılan kahraman askerlerimizin ayaklarına taş değmesin dileklerimi iletiyor, temelini atacağımız camimizin köy halkına hayırlar getirmesi dileklerin de bulunuyorum” ifadelerini kullandı. 

DERNEK BAŞKANI VE MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Seçköy Cami Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ege ve muhtar Hüseyin Türe, verdikleri ikramın ardından DSP Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır ile gençlik kollarının öncülüğünde temel atma törenine katılan DSP İl Başkanı Cahit Akıncı, genel başkan yardımcıları Murat Özbilge ve Hüseyin Kul başta olmak üzere katılımcılara teşekkür etti. Dernek başkanı ve muhtar cami açılışında buluşma dileklerini de dile getirerek her zaman köylerinde görmek istediklerini ifade etti.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım