Yoğun katılımla açılışı yapılan sergide son yıllarda kadına yapılan şiddet kınanarak, “Bizler hayatın yarısıyız ve buradayız” denildi.

Ufuk IRGAŞ
Tamamı kadın sanatçılardan oluşan Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, Bursa Başkanı Kültür Bakanlığı tarafından Geleneksel Kültür Taşıyıcısı Ünvanlı Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan ve 69 arkadaşının eserlerinden oluşan, 72 eserden oluşan ‘Gelenekselden Moderne’  konulu resim sergisinin 14.’sü  Tayyare Kültür Merkezi Cemal  Nadir Güler Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Sergisi açılışına Vali Yardımcısı Nevzat Ergün,  Femin&Art Bursa Başkanı Mükerrem Turhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Gurubu Başkanı Ramazan Alper ve Yardımcısı Ümran Topsakal, Bursa Kültürel Tanıtım Derneği Başkanı Sadık Güray, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Füsun Koyunlular, Nülüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel, Bursa’daki birçok ressam ve ilgili STK’lar katılım sağladı.


DÜNYA GENELİNDE BİR HAREKET
Bursa Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Resim Sanat Galerisi’nde yoğun katılımla sanatseverle buluşan  kadın sanatçıların  sergisi  17/22 Şubat tarihleri arası sanatseverlerin beğenisine sunulacak.  Merkezi Trabzon olan Femin&Art Kadın Ressamlar Derneği Türkiye’nin yanı sıra  Gürcistan, Tiflis, İran, İtalya, Almanya, Rusya, Kıbrıs, Hindistan, Makedonya, Tataristan, Nalçık, Yunanistan, Sibirya, Hollanda, Romanya, Belçika, Lübnan, Tunus, Ural, Mısır, Dağıstan, Japonya, Arabistan, Kosova, Ukrayna ve İspanya v.b nin de aralarında bulunduğu bir çok dünya ülkesi ve kentlerinde şubeleri olan bir dernek. Bursalı kadın resim sanatçıları, bizler hayatın yarısıyız, buradayız, hayatın her alanında da var olacağız dediler.


SANATÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, “Bursalı kadın sanatçılarımız bu ve benzeri düzenledikleri sergiler ile Bursamızı dünyaya tanıtıyorlar. Her zaman yanlarında ve destekçileriyiz. Bizler onlarla gurur duyuyor ve tüm emeği olanları kutluyorum” dedi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer ise, “Hayatın yarısı olan kadınlarımızı, hayatın her alanında olduğu gibi toplumsal duyarlılık konularını sanatlarıyla icra eden tüm hem cinslerimi yürekten tebrik ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Emeği geçen herkese Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


BURSA, SANATÇIYA TARİH BOYU ÖNEM VERDİ
Femin&Art Bursa Başkanı Mükerrem Turhan yaptığı konuşmada,  “14. Nsünü düzenlediğiniz bu anlamlı sergi için tüm arkadaşlarıma, emeği olan herkese, bizlere bu imkanı sunan yöneticilerimize, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bizler Bursalılar olarak zaten yıllardır tarihe ve sanata verdiğimiz değer ile dünya Unesco Mirası  olarak kabul edilmiş bir ilde yaşıyoruz.  Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği olarak  böyle anlamlı işlere, sosyal sorumluluk projelerine  imza atan sizlere yanımızda olduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben emeği geçen tüm sanatçı arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar


SINIRLARI AŞAN BİR ÜN
2007 yılında Merkezi Trabzon’ da kurulan Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği sanatsal ağırlıklı çalışmalar yapmak, yeni ressamlar eğitmek ve yetiştirmenin yanı sıra, yıllardır cezaevi duvarlarını boyamak,  huzurevi sakinleriyle, çocuk esirgeme kurumu üyeleriyle birlikte duvarlara resimler yapmak gibi faaliyetlerle de ülkemiz ve dünya genelinde ses getiren sosyal sorumluluk projeleriyle örnek etkinliklere imza atıyor.