ASLI YEŞİLYURT

Yaz mevsimi sıcaklığıyla beraber meyveleri de beraberinde getiriyor. Yaz meyveleri, probiyotik yoğurt ve yulafla hazırlayabileceğiniz tabaklar hem sindirime iyi gelecek hem de vitamin açısından etkili olacaktır. İşte o lezzetler…

ŞEFTALİ TABAĞI

Kalbi, mideyi, bağırsakları dengeleyen şeftali, çoğu kişinin en sevdiği yaz meyvesidir. Peki şeftali ile nasıl serin bir tabak hazırlayabiliriz?

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 orta boy şeftali
  • 1 kutu probiyotik yoğurt
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı tarçın

top-view-female-hands-holding-wicker-basket-with-fresh-ripe-nectarines-peaches-rustic-wood-with-copy-space

Öncelikle şeftaliyi küçük küçük küplere bölün. Probiyotik yoğurdu krema haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra isteğe bağlı olarak tarçın ekleyin, eğer tarçın eklerseniz yoğurdu ve tarçını harmanlayın. Bu karışıma üç yemek kaşığı yulaf ezmesi ekleyin ve yulafların şişmesini bekleyin. Son dokunuş olarak küp küp doğranan şeftalileri üzerine ekleyin. Lezzetli öğününüz hazır.

  • Muz ve böğürtlen deposu

Kansızlık sorunlarına birebir olan muz, kansere karşı amino asit deposu olan böğürtlen ile birleşince hem doyurucu hem de oldukça sağlıklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Diyetisyenlerin sıkça tavsiye ettiği tarife bir de çiğ badem ve ceviz eklerseniz lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Muzu bir gün önceden buzluğa koymayı unutmayın.

  • 3-4 yemek kaşığı granola
  • 1 avuç böğürtlen
  • Yarım muz
  • 10 adet taze badem
  • 1 avuç ahududu

pexels-suzy-hazelwood-1120581

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

En az 1 gün buzlukta duran muzu, birkaç dakika dışarıda bekletin. Muz biraz çözüldükten sonra öğütücüye 1 avuç ahududu ekleyerek atın. Püre haline gelen bu karışıma son olarak badem ve granolanızı ekleyin. Sağlık deposu tabağı hazır.

Afiyet ve şifa olsun.