Su samurlarının balık keyfi Su samurlarının balık keyfi

ASLI YEŞİLYURT

Saç kurutma makineleri, kışları bizi hastalıktan koruyan, nemli saçlarla dışarı çıkmamızı engelleyen, saçları kabartan bir alet olmasının yanı sıra çok yaratıcı yerlerde de kullanılabiliyor. Günlük hayatımızında tek bir alanda kullandığımız saç kurutma makineleri aslında birçok işe yarıyor. İşte saç kurutmanızı kullanabileceğiniz alanlar…

ÜTÜ YERİNE KULLANILIR

female-hands-ironing-wrinkled-clothes-ironing-board

Eğer ütü yapacak vaktiniz yok ise kıyafetinizi bir askıya asın ve sprey yardımıyla hafifçe nemlendirin. Daha sonra ise saç kurutma makinesini sıcak ayarda kıyafetinize tutun. Bu işlem sizi ütü yapmaktan kurtaracaktır.

LEKELERİ GİDERİR

little-boy-home-painting

Çocuklar duvarları boyamayı çok sever. Ebeveynler ise bu oyundan pek memnun olmazlar. Ancak bunun da çözümü saç kurutma makinesinden geçiyor. Kurutma makinesini sıcak ayarda duvara bir süre tutun, daha sonrasında nemli bir bez yardımıyla silir.

Ahşapların üzerinde kalan su lekelerini veya mum lekelerini de bu yöntemle silebilirsiniz.

YARA BANDINI ÇIKARIR

wound-healing

Yara bantlarını çıkarmak çok zor olabiliyor. Ancak bandı çıkarmadan önce saç kurutma makinesiyle biraz ısıtırsanız, bant canınızı yakmadan çıkacaktır.

AYAĞI VURAN AYAKKABILARDA KULLANILIR

spring-wardrobe-switch-still-life

Ayakkabıların ayağı vurması bir kabusu yaşatabilir. Ancak bunun çözümü da saç kurutma makinesinde saklı. Saç kurutmanızı ayakkabınıza bir süre uygulayın. Isındıkça genleşen ayakkabıyı giydiğinizde ayağınızın şeklini alacak ve bir daha ayağınızı vurmayacaktır.

Editör: Aslı Yeşilyurt