Ramazan öncesi, perakendecilerden gıda ürünlerinde yeni bir fiyat artışı beklenmediği açıklaması yapıldı. Kurdaki artışı fırsat bilerek yüzde 400’lere yakın zam yapan fırsatçılar ve gramajıyla oynanan ürünlerden sağlanan kazançlar düşünüldüğünde bu açıklama akıllara ‘Daha ne zammı yapılacak?’ sorusunu getirdi.Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, her zaman tüketiciye ürünü en uygun fiyattan ulaştırmak istediklerini belirterek, “Şu anda Ramazan ayında ve öncesinde gıda ürünlerinde herhangi bir zam beklentimiz yok, zam beklemiyoruz” dedi. Altunbilek, son dönemde marketçiler ile tüketicilerin fiyat artışlarında sık sık karşı karşıya geldiğini kaydederek, bu konuda kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

HEDEF İSTİHDAMDA %5 ARTIŞ

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Yerel zincirlerin Türkiye toplam market satış payının yüzde 33,7, toplam gıda satış payının yüzde 9,5 olduğunu dile getiren Altunbilek, 2018 cirolarının 38 milyar lira olduğunu söyledi. Altunbilek, “Hedefimiz ciroda yüzde 15, istihdamda yüzde 5 büyüme oranını yakalamak. Yani ortalama 3 bin 500 ek istihdam sağlayacağız. Ekonomideki durağanlığın ortadan kalkması, paraya erişimin kolaylaşması piyasayı rahatlatacak. Bu sayede mağaza açma konusundaki kaygılar kalkacak” ifadesini kullandı.(yenisafak.com)