Ekonomideki başarılarıyla Türkiye’nin moral ve motivasyon kaynağı olan Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde üst düzey toplantılara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Basın danışmanının servis ettiği habere göre, kentin sanayi ve ticari dönüşümüne liderlik eden projeleriyle birlikte üyelerinin görüş, öneri ve beklentilerinin de takipçisi olan BTSO, son 6 yıllık süreçte Cumhurbaşkanı, Bakan ve milletvekili düzeyinde 80’i aşkın istişare toplantısı düzenledi. Türkiye’nin kritik süreçten geçtiği bir dönemde istişare ve ortak akıl etrafındaki buluşmalarını artıran BTSO, son 1 ayda devlet protokolünün Bursa’daki en önemli adresi haline geldi.

Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu

ÇOK SAYIDA ÜST BÜROKRAT GELDİ

Bursa’da firmaların yeni sanayi devrimine geçişine rehberlik etme vizyonuyla DOSAB’da hayata geçen ‘Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi - Bursa Model Fabrika’yı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la açan BTSO, meslek liselerinin iş dünyasının beklentileri doğrultusundaki dönüşümü amacıyla ilki Bursa’da yapılan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’nün imza törenini de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirdi. BTSO, toplumsal refahın ve ekonomik kalkınmanın temel göstergesi olan istihdama en yüksek katkıyı sağlayan şehirlerarasında bulunan Bursa’da şubat ayının son haftasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u istihdam seferberliği kapsamında iş dünyası temsilcileriyle buluşturdu. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Bursa’nın dış ticaret potansiyelini artırma hedefiyle çalışmalarını sürdüren BTSO, mart ayının ilk haftasında düzenlediği ‘Dış Politika Vizyonunun İhracat Hedeflerine Etkisi’ başlıklı toplantıda da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırladı.

ÖNEMLİ TOPLANTILARA İMZA ATILDI

Önceki dönem Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılımıyla “Türkiye’nin Ekonomi Politikaları ve Bursa Vizyonu” toplantısını gerçekleştiren BTSO; turizm sektörü özelinde düzenlenen ‘Rumeli Turizm Zirvesi’ kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sektör temsilcileri ve alım heyetleriyle birlikte Oda Hizmet Binası’nda ağırladı. Bursa Enerji Sektörü ve İş Dünyası Buluşması’na katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ayrıca toplantının konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldi. Başkan Burkay, toplantıda BTSO sektör konsey ve meslek komitelerinin sektöre ilişkin talepleri içeren raporu da Bakan Dönmez’e iletti.