Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM
Piremir Mahallesi'ne muhtar olmak için adaylığını açıkladıktan sonra kendisi ve ekibi ile birlikte güzel bir sinerji ortaya koyarak, çekim kuvveti olmayı başarmış olan Aydın Kurter ile başta adaylık süreci, sonrasında  Piremir’de  yapmayı planladığı projeler üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Aydın Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sizi mahallenizde muhtar adaylığına iten sebepleri de paylaşırsanız seviniriz…

Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için öncelikle agazete ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1966 Bursa doğumluyum. İlk, orta, lise ve yarım bıraktığım üniversite eğitimimi Bursa’da tamamladım. 30 yıl gıda sektöründe çalıştım, 2015 yılında emekli oldum. Gıda sektöründeki 30 senelik faaliyetlerim sırasında, 17 yıl Şirket Müdürü ve Satış Müdürü pozisyonlarında bulundum. Yöneticiliğin vermiş olduğu, plan, program çerçevesinde gerekli tecrübelerimizi edindik. Bunun çerçevesinde yaklaşık 2010 senesinden itibaren siyaset içerisindeyim, siyasetteki siyasi becerilerle, belediye kanalındaki bürokrasi becerilerimi harmanlayarak gayet güzel bir şekilde yönetime talip oldum. Evliyim, iki kız, bir erkek çocuğu babasıyım. Çocuklarımın biri üniversiteyi yeni bitirdi, diğeri ilkokulda ve bir diğeri de üniversiteye hazırlanıyor. Uzun yıllardır Piremir Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Şimdi de Mahalle sakinlerimizin teveccühü, isteği doğrultusunda,  mahallemizde adaylığımı açıklamış durumdayım. Tabi ki biz ekip olarak çalışacağız.

Peki, Aydın Bey görevi almanız durumunda ne gibi projeleriniz var, nelerle öncelikli olarak ilgileneceksiniz?

Piremir’de birçok eksiklik var… Mahallemizin yüzde 49’unu doğu kökenli vatandaşlarımız oluşturmakta. Doğu kökenli komşularımızın  en  hassas noktalarından bir tanesi, cenazeleri olduğunda maalesef mahallemizde bir taziye evinin dahi olmaması. Tabi ki bununla birlikte taziye evini kapsayacak bir mahalle konağının da acil olarak mahallemize yapılmalı. Bunun yanı sıra Yıl-Mek kurslarının da açılabileceği bu kurslara gelebilecek ailelerimizin çocuklarının bakılabileceği bir kreş ve bunun yanında bir afette çok gereksinim olan bir AFAD odasının  da yapılmasını planlıyoruz.

GÜVENLİĞİMİZ İÇİN…

Bunun yanı sıra, mahallemizde  dört  tane park bulunmakta. Bu parklarda uyuşturucu ve alkol kullanımının engellenmesi gerekmekte. Burada oynayan çocuklarımızın can güvenliği de çok önemli,  bu konuyla  ilgili emniyet kanalında girişimlerde bulunarak Mobese kameralarının bu parkları kapsayacak şekilde konumlanması, yine  ana arter caddelerimize de  bu kameraların konulması güvenlik açısından büyük bir sıkıntıyı giderecektir.

İNANÇ TURİZMİ GELİŞECEK

Mahallemizde peygamber efendimizin 40. kuşaktan torunu Pir Emir Sultan Hazretleri yatmaktadır. Emir Sultan Hazretleri'nin yanı sıra, hemen altımızdaki Mahallede bulunan Musababa’da iki ayrı evliya daha yatmaktadır.  Bu bölgenin Piremir Bölgesi'nin dini turizme açılarak daha ruhaniyetli bir  hale getirilmesi ve böylelikle ülke çapında bilinirliğinin arttırılmasına çalışacağız. Teleferik binası Piremir Mahallesi sınırları içerisinde olmasına rağmen maalesef üzerinde Teferrüç yazmaktadır. Piremir Mahallesi'nin adı  hiçbir yerde  geçmemektedir, bu da büyük bir haksızlığa sebebiyet vermektedir.  Bizim Mahallemiz  sınırları  içerisinde olan  bu  teleferik binasının mutlaka üzerinde mahallemizin de adının yazılmasını  istiyoruz.

İLKOKULUMUZ YOK

Ayrıca mahallemizde ilkokulumuzun olmaması da büyük sıkıntı, bu konuyla ilgili girişimlerde bulunacağız. Mahallemizin alt taraflarında oturan çocuklarımız uzun süre sabahları bayır yukarı yürüyerek Teferrüç’teki ilkokula gitmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanı sıra dağ yamaçlarındaki altyapı eksikliğinden dolayı kaynaklanan sıkıntılarla da ilgili gelişimlerde bulunacağız.

HER YERDE ATM OLACAK

Mahallemizde hiçbir banka şubesi bulunmamaktadır. Tabi ki bu da sıkıntı yaşatıyor, yaşlı insanlarımız sonuçta bütün işlerini ATM'den halledemiyorlar. Onun yanı sıra uzun yıllardır mahallemizde hizmet veren postane binasının ve karakol binasının mahallemizden taşınmış olması da büyük sıkıntı. Tabi bu konularla ilgili biz girişimlerde bulunacağız ama bu hizmet birimlerinin gitmeden önce mutlaka burada kalması ile ilgili gerekli aktivitelerin gerçekleştirilmesi lazımdı. Şimdi de Işıklar İtfaiyesi’nin kaldırılacağı ile ilgili duyumlar alıyoruz, onun içerisinde en önemlisi 112 Acil İstasyonu’nun da gidecek olması daha büyük bir sıkıntı. Burası ile ilgili belediyedeki siyasi konumum dolayısıyla onun taşınması ile ilgili girişimlerde bulunmuştum. Tabi bu konuyla ilgili de girişimlerde gücümüz elverdiğince bulunacağız. Daha önceki süreçte teşkilat olarak da mahallenize birçok hizmet kazandırmış olmanın da vermiş olduğu sevinçle inşallah şimdi muhtarlıkla birlikte bütün geri kalan eksiklikleri de tamamlayacağız, tabi ki sadece ben değil ekibimizle birlikte, azalarımızla birlikte bunları tamamlayacağız.

Peki, Aydın Bey adaylık sürecinde halkın size olan yaklaşımı  nasıl? Sizi destekliyorlar mı?

Halkımızın adaylığıma yaklaşımları çok güzel daha önceden tanıyan arkadaşlarımız dostlarımız bizi tanıdıklarından isabetli bir karar verdiğimi söylüyorlar. Tabi ki bu beni oldukça mutlu ediyor. Sonuçta mahallemizin çok daha fazla hizmet alacağını da tahmin ettiklerinden bana olan desteklerini açıkça ifade ediyorlar.

MUHTARA HERKE ULAŞABİLECEK

Muhtar olarak nasıl bir muhtarlık hizmeti planlıyorsunuz?

Şimdi öncelikle ilk baştan muhtarlıktaki şikâyetlerin birincisi muhtarlığı açık bulamamak, ya da muhtara ulaşamamak… Bütün mahallelerdeki ortak sıkıntı bu ama  bizim muhtarlığımız döneminde adaylarımızla beraber ben değil, biz mantığı ile çalışacağımız için ve bütün azalarımız da birer muhtar olduğu için, daha ulaşılabilir bir muhtarlık hizmeti verebilmek  en büyük gayemiz, hedefimiz bu.

Peki, Aydın Bey mahallenizi bize tanıtır mısınız?  Nüfusunuz, sokak, cadde sayılarınız vs.

Mahallemizin nüfusu yaklaşık 14.500 civarında, 8500 seçmenimiz mevcut. 58 sokağımız bir tane de ana caddemiz var.  2 tane de ara caddemiz bulunmakta.

Mahallede yaşayan bayanlara pozitif ayrımcılık yapacağınızdan bahsediliyor. Bunu biraz açar mısınız?

Bayanlarımızla ilgili özel bir planımız var. Onlara mahallemizde Yıl-Mek kursu ihtiyacı olduğundan böyle bir kurs açmayı planlamaktayız. Ayrıca belediyelerimizin düzenlemiş olduğu kültür gezilerine mahallemizdeki bütün vatandaşlarımızın katılabilmesi için bu tür gezileri eşit ve adil bir şekilde düzenleyeceğiz. Böylelikle bu konuda da adaleti sağlamış olacağız.

Mahallemizdeki otistik engelli vatandaşlarımızın, down sendromlu ve Çölyak hastası vatandaşlarımızın gerekli ihtiyaçlarının sağlanması, gerekli rehabilitasyonlarının  yapılması ve gerekli desteğin verilmesi ile ilgili aktif çalışmalarımız olacak. Ayrıca Geçtiğimiz günlerde gördük… 4 günlük kalp ameliyatı olmuş bir hastamız taksiyle hastaneye pansumana götürüldü. Bu çok acı, bunlara ilgili belediyelerimiz ile irtibata geçerek ambulans tedariği ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Mahallemizde yaşayan işsiz arkadaşlarımızla ilgili İŞKUR ve İnsan kaynakları şirketleri ile  sürekli koordinasyon halinde bulunarak mahallemizde yaşayan işsizlerimize  iş bulma olanakları sağlayacağız. 7/24  ben ve azalarımız  hepimiz mahallede olacağız. Ulaşılabilir durumda olacağız. Herkesin yanında olacağız. Onların her zaman hizmetkârı olacağız.

Aydın Bey bizlere azalarınızı tanıtır mısınız?

İbrahim Sağlam, Arzu Şahin, Emine Balkan, Talip Şahintaş, Remzi Kartal. Ben her zaman şunu söylemek istiyorum; azalar muhtarın gözü kulağıdır. Muhtar olmadığı zaman zaten muhtarlar, azaların haricinde de mahallemizde 15 kişilik bir danışma meclisi kuracağız. Bunlar buradaki  mahallemizdeki yaşlılar, kanaat önderleri, tecrübeli abilerimiz ve yaşlılarımız olacak.  Bu danışma meclisi üç ayda bir toplanıp mahalledeki, onların gördüğü bizlerin göremediği konular üzerinde görüşmeler yapacağız, istişarelerde bulunacağız ve böylelikle en iyi hizmeti mahallemize getirme çabası olacak bu şüphesiz.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Piremir Mahallesi sakinleri olmak üzere, Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza  nasıl bir  mesaj vermek isterseniz seçim öncesi?

Sonuçta mahalle sakinlerimizin oylarını hizmet alacakları aday üzerinde birleştirmelerinin mahallemiz yararına olacağını söylemek istiyorum. Bizler ekip olarak adaylığımızı açıkladık, bu konularla ilgili söylediğimiz hizmetleri hayata geçirmek için elimizden geldiğince her türlü girişimde bulunacağız. Başta Piremir Mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.