Mehmet ÇETİNKAYA

‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ 14 pilot okulun yüksek teknoloji alanlarında tematik eğitim yapmasını hedefliyor. Proje ile iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak bu okullardaki eğitim kalitesini üst seviyeye çıkaracak ekipman, teçhizat ve atölyeye  yatırımlar yapılacak. BEBKA bu çalışma için 17 milyon TL bütçe ayırdı. Projede başvurular 16 Haziran'a kadar  sürecek.  Başvurular öncesi okul yöneticileri, iş dünyası temsilcileri ve BTSO'nun sektör başkanları bir araya gelerek 14 okulun hazırladığı projeleri masaya yatırdı. 

YÜKSEK TEKNOLOJİ YÜKSEK KATMA DEĞER

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, en önemli hedeflerinin şehir ekonomisi adına yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji yoğunluklu çalışmaları hayata geçirmek olduğunu dile getirdi. Tüm sektörlerde olduğu gibi sanayide de dönüşümün sağlanmasında nitelikli eleman yetiştirilmesi ile mümkün olacağını dile getirirken, bu anlamda ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade etti.

TEMATİKLEŞME HEDEFİ

Nemli, “14 pilot okulu bilişim, mikro mekanik, mikro elektronik ve havacılık gibi yüksek teknoloji alanlarında tematikleştirmeyi hedefliyoruz. Meslekî eğitim yönetiminde önemli bir iş modeli oluşturan projemizin tüm Türkiye tarafından örnek alınacağına inanıyorum” diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan da, bu projeyi 'Türkiye’nin kurtuluşu' olarak tanımlarken, "Proje öğrencinin eğitimi, eğitmenin eğitimi, okullardaki alt yapının iyileştirilmesi olmak üzere üç aşamadan oluşacak. Başaracağımıza inandığımız bir proje. BTSO ve iş dünyası olarak çok umutluyuz. Projemizin meyveleri özellikle anne-baba ve çocuklardaki mesleki teknik eğitim algısını değiştirecektir" vurgusu yaptı. 

MİLLİ EĞİTİM KATKISI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerinden Bülent Altıntaş'ta bu anlamda sektör temsilcilerinin ilk kez ‘Meslekî Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’nde bir araya geldiğini ve atılan adımların uzun vadeli bir projeye dönüşerek gerek şehir gerekse ülke ekonomisine büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi.