GÖKÇE ÇALIŞCİ

Çınarland Oyun Parkı Kafe ‘çocuklar mutlu ebeveynler mutlu’ sloganı ile Nilüfer Kayapa, 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Psikolog Seda Aslan’ın öncülüğünde ve kardeşi Ceyda Dönmez kuruculuğunda işletilen Çınarland Oyun Parkı Kafe, sunduğu farklı hizmetlerle kısa sürede büyük ilgi gördü. Her yönüyle aileleri cezbeden ve conseptiyle Nilüfer Kayapa da tek olan Çınarland çocukların ve ailelerin mutlu saatler geçirecekleri oyun alanları, geniş kum havuzu, kasaba evleri, büyük yaş grupları için ise trambolin tırmanma ve kaydırak alanlarının olduğu ve leziz menüsüyle tüm Bursalılara hizmet veriyor. Ayrıca çocuklara yönelik eğlenceler dışında, Psikolog Seda Aslan’ın destekleriyle hem ebeveynlere danışmanlık hem de çocukların gelişimi için çeşitli eğitimler verilecek.

_DSC0863

‘ÇOCUKLARA VE AİLELERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR OLACAK’

Burayı bir kafe ya da oyun parkı olarak düşünmediklerini söyleyen Psikolog Seda Aslan “Özellikle bu bölgede bu tarz bir mekânın da ötesinde çocukların ve ailelerin faydalanabileceği içinde çeşitli gelişim atölyelerinin olacağı, sorun çözme üzerine çeşitli alanlarda hem Nilüfer hem de diğer bölgelerdeki sakinlerin oturup yiyip içebilecekleri çocukların eğlenebilecekleri ve geliştirebilecekleri bir kafe burası. Çocuklarımıza psikologlar eşliğinde oyun ablaları olacak. Artı olarak çocuklarımıza yönelik de yine gelişim atölyeleri düzenlenecek. Bu gelişim atölyelerinin çocukların belli başlı gelişen duyusal gelişimlerine yönelik, psikososyal gelişimlerine yönelik, psikolojik gelişimlerine yönelik, dil gelişimlerine yönelik ve aynı zamanda zeka gelişimi yani mental ve bilişsel gelişimlerine yönelik çalışmalar da olacak. Aynı zamanda duyu bütünleme çalışması yapacağız. Çocukların motor becerilerini geliştirmek üzere çeşitli çalışmalar yapacağız”dedi.

_DSC0865

KİDS’ SKİLLS YÖNTEMİ

Çocukları motive etmek, beceriyi öğrenmesine ve geliştirmesine yardımcı olmak için Kids’ Skills terapisini uygulayacaklarını söyleyen Aslan, Kids’ Skills terapisinde çocukların becerileri öğrenmelerine ve sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak amaçlanır. Çocuklarda sıklıkla görülen davranış bozuklukları, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve teknoloji bağımlılığı çok fazla görülüyor. Bunun üzerine çocuklar içeride eğlenirken bizler de ailelere bilgilendirme semineri düzenleyeceğiz. Kids’ Skills terapisi uygulayacağız. Bu nedenle çocukların ve ailelerin faydalanabileceği, farklı farklı alanlarda çalışmalar yapacağız. Böyle bir ortamda benimle birlikte olacak olmalarının avantajı çok büyük. Bunun çok büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

_DSC0900

KİDS’ SKİLLS NEDİR

Kids’ Skills, çocukların davranışsal, sosyal ve duygusal sorunların üstesinden gelmek için Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi yöntemine dayanarak geliştirilen bir yöntemdir. Yöntem, Finlandiyada Hesinki Brief Terapi Enstitüsünde Psikoterapist & Psikiyatri Uzm. Dr. Ben Furman ve ekip arkadaşları Tapani Ahola, Sirpa Birn ve Tuija Terävä tarafından geliştirilmiştir. Kids’ Skills terapisinde çocukların becerileri öğrenmelerine ve sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak amaçlanır. Kids'Skills terapisini dört yaş ve üzeri çocuklara uygulanabilir. Çocuk ile geliştirmesini istediğiniz beceri üzerine anlaşmaya varmanız önemlidir. Sonrasında çocuğu motive etmek, beceriyi öğrenmesine ve geliştirmesine yardımcı olmak için bu programı kullanırsınız. Beceri, çocuk için zor olan herhangi bir şey olabilir. Tüm çocukların öğrenmeleri ya da geliştirmeleri gereken bazı becerileri vardır. Örneğin, düzgün yemek, kendi yatağında uyumak, düzenli olarak tuvalete gitmek, okul çantasını paketlemeyi hatırlamak, evcil hayvanının bakımını üstlenmek, öfkesini fiziksel temastan ziyade kelimelerle ifade etmek olabilir.

_DSC0943

‘SORUN ÇÖZME ÜZERİNE’

Nilüfer Kadın Dernekleri başkanıyla görüşme yaptıklarını ve çalışmalarını Nilüfer bölgesinde hızlandırdıklarını söyleyen Psikolog Aslan, ailelerin bilgilendirilmek istedikleri konular üzerine şu anda anket düzenlediklerini söyleyerek “Ailelere, kalabalık gruplara yönelik çalışmalar olacak, karşılıklı çalışmalar yapılabilecek. Hem ebeveynlerle hem de çocuklarla yapacağımız atölye çalışmalarımız da olacak. Bu çalışmaların içerisinde çocukların gelişimlerine yönelik çalışmalar olacak. Ailelere yönelik yapacağımız çalışmalar genellikle bilgilendirme amaçlı olacak. Bunlar da seminer niteliği taşıyacak. Artı olarak ailelere yönelik workshoplar düzenlenecek. Biz şunu çalışıyoruz; çocuklarla ve ailelerle hatta ergenlerle ve yetişkinlerle bile davranışsal ve psikolojik sorunları çalışıyoruz. Biz aileleri alacağız seminer yapacağız etkileşim halinde olacak bu çalışmalar. Çocuklarıyla birlikte gelecekler. Çocuğun davranış problemini çözme üzerine çalışmalar yapacağız. Şimdi bize artı olarak eğitim aşaması var bunun son aşamadaki ailelere yönelik çalışmalar yapacağız. Çocuklara yönelik yine workshoplar yapacağız. Kısacası sorun çözme üzerine çeşitli alanlarda hem Nilüfer ve diğer bölgelerdeki sakinlerin oturup yiyip içebilecekleri çocukların eğlenebilecekleri ve geliştirebilecekleri bir kafe olacak burası” diye konuştu.

_DSC0952

‘HER YAŞ GRUBUNU GÖRE ÇALIŞMA’

Çalışmalarının her yaş gruplarını da kapsayacağını söyleyen Aslan, “Sadece çocuklarla ilgili değil. Yaş grupları değişecek. Sekiz aylık ve yirmi dört aylık arasındaki bebeklerle de yapabileceğiniz çeşitli çalışmalar olacak. Yirmi dört ayla kırk sekiz ay arasındaki çocuklarla yapacağımız çalışmalarda olacak. Yetmiş iki ay arasındaki çocuklarla da olacak. İlkokul, ortaokul çocuklarına yönelik yapacağımız çalışmalar da olacak. Artı olarak da ergenlere ve yetişkinlere yönelik çalışmalar da olacak. Yoğun talep olursa konferans salonlarında yapacağız. Ben aynı zamanda ilişki ve çift terapistiyim. İstedikleri konular olduğunda düzenli olarak anket düzenlemeyi düşünüyoruz. Yoğun talep doğrultusun da seminerler düzenlemeye devam edeceğiz. Özellikle ben kendi seanslarıma ofisimle devam edeceğim” dedi.

_DSC1045

‘ÇOCUKLAR EĞLENSİN YETİŞKİNLER DİNLESİN’

Kafe hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşayan işletme sahibi Ceyda Dönmez, “Bu işimden önce butik bir kahve dükkanım vardı, benim hobim işime dönüşmüştü . Pandemi evlilik ve sonrasında hamilelik ile birlikte kafemi kapatıp 3 senemi eşime ve çocuğuma ayırdım . Kafe hayalim aklımdan hiç çıkmıyordu oğlumdan sonra bunu hem çocukların eğlenebileceği, öğrenip gelişebileceği hem de yapmaktan keyif aldığım kahvelerimi tattırabileceğim bir mekan açma fikri ile birleştirdim . Oyun kafeleri çok var. Ama bizim gibi konsept düşünen hem oyun hem eğitim hem görsel hiç yok çocuk dostu işletmemizde amacımız şu: çocuklar eğlensin, yetişkinler dinlesin” ifadelerine yer verdi.

_DSC0976

‘HER KİTLEYE HİTAP EDİYOR’

Kafedeki her detayın çocuklar üzerine tasarlandığını söyleyen Dönmez, “Her nokta da değişik çocukların şaşkınlıktan ağızlarını açık bırakacak bir konsept olduğunu görebilirsiniz . Bu konuda iddialıyız. Butik bir oyun kafesi olmanın çok üstündeyiz . Hizmet kalitemiz ve aile sıcaklığını hissedebileceğiniz samimi bir ortam sunuyoruz . Çınarland kafemizi açarken bir diğer hedeflerimizden biri de geniş refah oturma alanımız sayesinde her kitleye hitap edip keyifli bir sohbet ortamı sağlamak” ifadelerini kullandı.

Psikolog Seda Aslan1

EV YAPIMI YİYECEKLER

Kafedeki menü tercihlerinden bahseden Dönmez, “ Leziz menümüzle hizmet vermekteyiz. Kafemde pastalarım, limonatam ev yapımıdır kahvaltım da ise kendi çocuğuma ne yediriyorsam onları hatta daha fazlasını özenerek seçtik. Kahvaltımıza bir gelen bir daha vazgeçemiyor bu konuda da iddialıyız. Çocuklar için özel hazırlanmış Çınarland oyun alanına küçük yaş grubunu ebeveyn ile alıyoruz birlikte eğlenceli vakit geçirmelerine ortam sağlıyoruz. Geniş kum havuzu alanımız hiçbir yerde olmadığını iddia ettiğimiz kasaba evlerimiz oldukça rağbet görüyor . Büyük yaş grubu ise geniş trambolin tırmanma ve kaydırak alanımızda eğleniyor ” dedi.

_DSC1020

‘HERKESİ DÜNYAMIZA DAVET EDİYORUZ’

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Hem ebeveynlere danışmanlık hem de çocukların gelişimi için eğitimlerin önümüzdeki haftalarda Psikolog Seda Aslan’nın destekleriyle eğitimlerin başlayacağını söyleyen Dönmez, “Çınarland ‘a eklenecek eğitim alanının da Türkiye’de eşi benzeri olmadığını söyleyebilirim . Bu konuda Personita Terapi’nin kurucusu kız kardeşim Sayın Psikolog Seda Aslan’dan destek alıp organize bir çalışma gerçekleştirdik emekleri için teşekkür ediyoruz. Eğitim alanımızın gelmesiyle birlikte hem ebeveynlere danışmanlık hem de çocuklarımızın gelişimi için gerekli materyallerle bizden desteğini esirgemeyecektir. Herkesi bizim bu büyük emekler ile kurduğumuz dünyamıza davet ediyorum. Bir kere gelenin bir daha vazgeçemeyeceği alışılmışın dışındaki Çınarland Oyun Parkı Kafe Nilüfer/Kayapa ‘ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

_DSC0974

Adres 30 Ağustos Zafer Mahallesi Atlıçayır buvarı Kayıoba Konakları B Blok 33D

Editör: Gökçe Çalışcı