Mustafa TANITAN

Abdal Meydanı’nda 41 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve ürettiği unlu mamullerle adeta marka haline gelen Tarihi Taş Fırın’ın işletmecisi Gürsel Kavan, geçtiğimiz hafta sonu Tıp eğitimi gören büyük oğlu Enes Kavan'ı Gürsu Hasanköy’de armut üreticiliği yapan Mehmet Akpınar'ın Tıp okuyan biricik kızı Begüm Akpınar'la nişanladı. Nişan törenine katılmak için İzmit’ten gelen damat adayı Enes Kavan'ın dayısı Katrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Katrağ, nişanda yaptığı konuşmada, "Bundan böyle iki yolu birden kat edecek olan ailemizin yüz akı Enes kardeşime hem tahsil hem de evlilik yolunda başarılar dilerim. Gelinimiz ile oğlumuz Enes'e sağlıklı ve uzun ömür dileklerimi de iletiyorum" diye konuştu.
 

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

ODALARA SIĞMADILAR
Gelin adayı Begüm Akpınar'ın Gürsu Hasanköy’de bulunan evlerinde gerçekleştirilen nişan törenine katılan davetliler odalara sığmayınca sokağa da ilave masalar konuldu. Damat adayı Enes Kavan'ın babası Gürsel Kavan'ın hazırladığı pasta ve börek ile tatlıların ikram edildiği nişan töreninde her iki ailenin yakınları gelin ve damat adayı ile fotoğraf  çektirmek için birbirleriyle adeta yarıştılar. Kavan ailesinin saygı duyduğu isimlerden olan Ayhan Güler'in, "Allah tamamına erdirsin ve düğünlerini de görmeyi nasip etsin" diyerek nişan yüzüklerini takıp kurdeleyi kestiği nişan töreni pasta kesimi ve ikramıyla devam etti. Dakikalarca süren takı merasimi ve her iki aile yakınlarının çiftetelli oyunlarının ardından nişan töreni sona erdi.
 

ALLAH DÜĞÜN GÖRMEYİ DE NASİP ETSİN
Damat adayı Enes Kavan'ın babası Gürsel Kavan nişan töreninde yaptığı konuşmada, "Kızım dediğim gelin adayımız Begüm ile veliahdım Enes'in nişan törenlerini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Ben Akpınar ile Kavan ailesini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak aramıza katılan her iki ailenin, eş dost ve akrabalarına şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Mürüvvetlerini gördüğüm Begüm kızım ile oğlum Enes'in düğün törenlerini de görmeyi Rab’bimden niyaz ediyorum. Daha sonra da çocuklarımdan devletine, milletine ve bayrağı ile vatanına bağlı hayırlı evlatlar yetiştirmeleri dileklerimle, sağlıklı uzun bir ömür temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.