Mimarlar Odası Bursa Şubesi Sektör Buluşmaları toplantısında, üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Odanın konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, FIBARO Akıllı Ev Sistemleri Satış ve Bayii Yöneticisi Eren Şimşek ve Biges Güvenli Hayat Teknolojileri A.Ş. Marmara Satış ve Pazarlama Sorumlusu Serkan Dinç tarafından, son teknoloji elektronik güvenlik sistemleri ve akıllı ev teknolojisi teorik ve pratik uygulamalarla anlatıldı.

“Her insanın otomasyona ihtiyacı var”

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Akıllı ev sistemleriyle ilgili bilgi veren FIBARO Akıllı Ev Sistemleri Satış ve Bayii Yöneticisi Eren Şimşek, “Her insanın bir otomasyona ihtiyacı var. İnsan hayatının bir çok noktasında otomasyon sistemlerini kullanıyor. Örneğin asansör de bunlardan biri. Akıllı ev sistemleri kullanıcılara; konfor, güvenlik, tasarruf ve emniyet sağlıyor. Bu sistemler, kimi müşteriler için tamamen konfor ihtiyacını karşılarken kimi müşteriler için de güvenlik ve emniyet ihtiyacını karşılıyor” dedi. Akıllı evi uzaktan kumandalı ev ile de karıştırmamak gerektiğini ifade eden Eren Şimşek, “Akıllı evi, uzaktan kumandalı evden ayıran en önemli özellik, girdileri değerlendirip karar verebilen senaryolar oluşturulabilmesidir” diye konuştu.

“Fiyatlar artık daha makul seviyelerde”

‘Gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonların, akıllı televizyonların ardından sıra evlere geldi’ diyen Eren Şimşek, “Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerin yaratılması gerekiyor. Akıllı ev sistemleri de bunlardan biri. Bu sistemde birçok handikaplar vardı. Gelişen teknolojiyle birlikte onlar da ortadan kalktı. Sistemler, her eve uygulanabilir hale geldi. Fiyatlar da artık daha makul seviyelerde” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Biges Güvenli Hayat Teknolojileri A.Ş. Marmara Satış ve Pazarlama Sorumlusu Serkan Dinç de “Güvenlikte akıllı çözümler fark yaratır. Özenle ve her senaryoyu düşünerek geliştirdiğimiz güvenlik teknolojilerimizle, kişilerin hayatına güvenlik ve konfor katıyoruz” ifadelerini kullandı. Salondaki sunumun ardından fuaye alanında kurulan akıllı ev sistemleri, uygulamalı olarak anlatıldı. (HABER MERKEZİ)