Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

Yenişehir’de yaklaşık 500 küçükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte yangın çıktı. Ekiplerin 1 saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınırken, çok sayıda küçükbaş hayvan öldü. Bursa'nın Yenişehir Kozdere Mahallesi'ndeki bir hayvan çiftliğinde, saat 16:00 sıralarında yangın çıktı. İçerisinde yaklaşık 500 küçükbaş hayvan bulunan çiftlikten çıkan dumanları gören çiftlik sahiplerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Çiftlikte maddi hasarın yanı sıra çok sayıda küçükbaşın öldüğü öğrenildi. Jandarma ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

 YANGIN BÜYÜK HASAR BIRAKTI

Yangın felaketi ve sonuçları ile ilgili geniş bilgileri Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’dan aldık. “Yenişehir, Kozdere Mahallesi’ndeki çiftlikteki yangının saat 16:00’ da başlamış olduğu ile ilgili bilgi aldık. Osman Yiğit ‘e ait koyunculuk işletmesinde, duyumlara göre kaynaktan çıkan yangın sonucunda işletmede 120'den fazla hayvan yanarak ölmüştür. Ayrıca 89 adet yanık olan hayvan mecburi kesime sevk edilmiş olup, 30 kadar koyun da başka bir işletmeye nakledilerek tedavi sürecine devam edilmektedir. Tedavi işlemini Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri ile birlikte birlik çalışanları beraber yürütmektedir. Bunun dışında şahsın 2 bine yakın saman balyası yanmış, işletmesinin büyük bir kısmı kullanılamayacak hale gelmiştir. Kesin rapor çıkmamak ile beraber 2 ila 3 trilyonluk bir hasar meydana gelmiştir. Hayvanların yanarak ölmesi ve yaralanmaları bizleri birlik anlamında da üzmüştür.

YANGININ ORMANA YAYILMASI ENGELLENDİ

Bu yüzden öncelikle geçmiş olsun demek istiyoruz. Devlet yetkililerimizden Sayın valimizden, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanımızdan, Yenişehir Belediye başkanımızdan bu konuda yardım talep etmekteyiz. Ayrıca bu söndürme işleminde Bursa Büyükşehir ve Yenişehir itfaiye müdürlükleri son derece fedakârca çalışmışlardır. Yangına yerinde ve zamanında müdahale edilmiştir. Bu anlamda hemen çiftliğin arkasında bulunmuş olan ormana yangının sirayet etmesi engellenmiştir.

DEVLET MİLLET EL ELE OLMALI

Bütün kurum ve kuruluşlara buradan teşekkürlerimizi arz etmek istiyoruz. Ancak vatandaşımız bu zor günlerde Devleti'ni yanında görmek istemektedir. Sigorta şartları ve sistemi son derece ağır olduğu için işletmelerde bunlar yapılamamaktadır, bu Devletimiz için büyük bir külfet değildir. İşletmenin onarılmasında Büyükşehir Belediyesi'nden ve Yenişehir Belediyesi'nden yardım talep etmekteyiz. Ayrıca yanan hayvanlar için Valilik makamına başvurarak bir yardım kampanyası açılmasını düşünmekteyiz.

HAYVANCILIK GELİŞTİRME BİRLİĞİ AKTİF OLMALI

Bu konuda Hayvancılık Geliştirme Birliği'nin de yardımlarının gerektiği kanaatindeyiz. Şimdiye kadar pek bir destek görmedik ama bu yangından ve bundan sonraki durumlarda İnşallah yardımda bulunmalarını onlardan da beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum. Son olarak bu tür yangın felaketleri ile kimsenin karşılaşmasını istemediğimizi de ayrıca eklemek istiyorum.