Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'de bulunan Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince Hilton Midtown Otel'de düzenlenen etkinlikte ABD'deki Türk, soydaş ve Müslüman toplumuyla bir araya geldi.

Hitabına "Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun" sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, "Bugün New York'ta Amerika'nın dört bir yanından gelmiş kardeşlerimle, vatandaşlarımla, soydaşlarımla kucaklaşmanın coşkusu ve heyecanı içindeyim" sözleriyle devam etti. Öte yandan Erdoğan, etkinliği düzenleyen Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi yetkililerine teşekkür etti.

ABD'de temaslarına bulunan Erdoğan, FETÖ'nün iadesi ile ilgili olarak temaslarda bulunulduğunun altını çizdi ve FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerinin tamamen bitirilmesi konusunda gerekli adımların atıldığını ifade etti. FETÖ terör örgütünün ciddiyetinin dünyada tam olarak anlaşılmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi

15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden bu terör örgütünün maskesini tüm dünyada indireceğiz.
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolusluğu'nda vahşice katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ve Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi hakkında konuşan Erdoğan, "Birileri istemese de Cemal Kaşıkçı’nın, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin hakkını aramaya devam edeceğiz" dedi. (yenisafak.com)