Tanzim satışın adı bile marketlerdeki fiyatların düşmesine yetti. Uygulamanın başlamasından 48 saat bile geçmeden, 10 lirayı gören sebze ve meyvelerde tanzim rakamlarını bulan etiketler gözlemlendi. Kamunun mahalli idareler aracılığıyla piyasaya bir aktör olarak girmesinin bu sonuçta etkili olması mutfak masraflarını aşağı çektiği için vatandaşları sevindirdi. Aylardır vatandaş için adeta çileye dönüşen gıda fiyatlarının bir günde dibe vurması dikkat çekti.

ARTIK HEPSİ BİRER TANZİM

İki günde tanzim satış noktalarındaki fiyatlarla satışa başlayan zincir marketlerin her biri birer tanzim gibi vatandaşa ucuzdan ürün vermeye başladı. İstanbul ve Ankara’da hafta başı başlayan tanzim satış noktalarında soğan ve patatesin kilosu 2 liradan; biber, domates, salatalık ve patlıcan ise kilosu 3 liradan satılıyor.

FİYATLARI KARŞILAŞTIRDIK

Tanzim Satış Noktalarında uygun fiyatlarla sebze satışı yapılırken gözler vatandaşın cebini yakan marketlere çevrildi. Dün öğlen saatlerinde İstanbul Mecidiyeköy'deki zincir marketlerin nabzını tuttuk. Tanzim noktalarında satılan ürünlerle marketlerin fiyatlarını karşılaştırdık. Migros, Carrefoursa, A101, Şok Market ve BİM'in fiyatlarını indirdiğini görüyoruz. Migros'taki görevliler, toptan maliyetinin altına satış yaptıklarını savundu.

YARI YARIYA İNDİRİMLER VAR

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Şok’ta ise biber ve patlıcanın tezgahta olmadığını görünce görevliye nedenini sorduk. Görevli, “fiyatlar inince erkenden tükendi” cevabı verdi. BİM'de patlıcan, biber, kabak ve domates gibi ürünlerin üzerine "indirimli" yazısı vardı dün. Burada önceden 5,95 lira olan domatesin fiyatı dün 3 liraya, sivri biber 8,75'den 6 liraya, patlıcan ise 8,45'den 4,50'ye indi. A101'deki manav reyonu görevlisi ise “Fiyatlarımızda düşme var. Kabak önceden 7 liraydı şimdi ise 5 lira. Patlıcan 13 liradan 4,50’ye düştü. Salatalık is 8 liradan 4 liraya düştü” diyor.

Kaynak: Yenişafak