Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

ASLI YEŞİLYURT

Makyajlarımız çok güzel dursa da gün içerisinde topaklanma sorunu yaşandığında korkunç bir görüntü oluşturabiliyor. Uzun dakikalarca emek harcayarak yaptığımız makyajlarımızın berbat olmasını kimse istemese de çizgilere dolan makyajlar kötü bir görüntü oluşturarak günün enerjisini bozabiliyor. Ancak makyajın topaklanmamasını sağlamak da mümkün. İşte topaklanma sorunu yaşamamak için yapmanız gerekenler…

NEMLENDİRİN

smiling-green-eyed-girl-puts-cream-clean-face-brunette-white-top-posing-isolated-wall

Makyajı ne kadar iyi yaparsanız yapın, en başında nemlendirilmemiş bir cilt her şeyi berbat edebilir. Makyajdan sonra çizgilere dolma, pul pul dökülme ve topaklanma görmek istemiyorsanız öncelikle yüzünüzün kuruluğunu gidermelisiniz. Yüzünüzü, yüze uygulanan nemlendirici kremlerle iyice nemlendirin ve cildin nemlendiriciyi emmesini bekleyin. Daha sonra makyaja başlayabilirsiniz.

PUDRA UYGULAYIN

woman-apply-makeup-face-with-brush

Eğer yağlı bir cildiniz var ise fondötenden önce sabitleyici pudra sürmelisiniz. Böylece yüzünüz daha mat duruş kazanarak makyajınızın yağlı durmasını engelleyecektir.

KARIŞIM ÖNEMLİ

beautiful-girl-after-shower-posing-white-wall-woman-puts-concealer-hide-bruises-eyes-1

Makyajınızın topaklanmaması ve bozulmaması için fondöteninizi eşit bir şekilde dağıtmalısınız. Bu karışımı ıslak bir makyaj süngeri kullanarak daha kolay yapabilirsiniz.

KIRIŞIKLIKLARDAN UZAKLAŞIN

portrait-young-pretty-woman-looking-with-raised-eyebrow-twisted-lips-wearing-high-bun-hairstyle-no-make-up-being-disappointed

Makyajınızı ne kadar iyi yaparsanız yapın, o makyaj mutlaka kırışıklıklara dolacaktır. Bu görüntü ile karşılaşmak istemiyorsanız olabildiğince kırışıklıklardan uzak durun.

YAĞ KULLANIN

smiley-woman-using-serum-close-up

Kuru olan ciltlerin makyajdan sonra pul pul görünmesi engellenmesi çok zor bir görüntüdür. Eğer yüzünüze sürdükleriniz çamur gibi durmaya başladıysa makyajın sonuna bir yağ eklemesi yapın. Elinize birkaç damga yüze uygun olan yağınızdan damlatın ve makyaj süngeri ile uygulayın.

SABİTLEYİCİ SPREYİ ATLAMAYIN

satisfied-brunette-girl-after-shower-sprays-mist-body-skin-woman-smiling-isolated-wall-1

Tüm makyajı bitirdikten sonra sabitleyici sprey sıkarak makyajınızı sabitleyebilir ve gün içerisinde bozulmamasını sağlayabilirsiniz.

Editör: Aslı Yeşilyurt