Olay, Mart ayında merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Para anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olan Gökhan Ç. (32) ile amcasının oğlu T.Ç. (39), sokakta buluştu. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. T.Ç. belinden çıkardığı tabancayla Gökhan Ç.’yi 7 el ateş etti. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Gökhan Ç., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan T.Ç. ise Doğanbey Mahallesi'nde oturan sevgilisi A.Z.'nin evinde yakaladı. Gözaltına alınan Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖLDÜRME KASTIM YOKTU

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan T.Ç.’nin Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları ile ölen Gökhan Ç.’nin eşi C.Ç. ve yakınları katıldı. Tutuklu sanık T.Ç., "Gökhan ile amcamla aramızdaki para meselesi nedeniyle görüşmüyorduk. Gökhan’ı sosyal medya hesaplarından engelledim. Ortak arkadaşlarımız bana, ‘Senin hakkında sürekli küfürlü konuşuyor ve aramanı istiyor' diyordu. Gökhan’ı telefonla aradım. Küfür edip, hakaretlerde bulundu. Gökhan bana bulunduğu yeri söyledi. Oraya gittim, Gökhan'ın yanında arkadaşı K.S. de vardı. Kalabalığı gördüğüm için olay yerinden gitmek istedim, ama 'korktu demesinler' diye yanlarına gittim. Korkutmak için yere doğru ateş ettim. Gökhan, koşarak üzerime geldi. Üzerime doğru gelirken hakaret ve küfürler etti. Ben de hedef gözetmeksizin silahı ateşledim. Öldürme kastım yoktu. Hasmım olduğu için silah taşırım. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Olay nedeniyle üzgünüm" savunmasını tekrarladı.

TOLGA EVDE KENDİNİ BIÇAKLADI

T.Ç.’nin olay günü yanında olan ve başka bir suçtan cezaevinde tutuklu bulunan ve aynı davada yargılanan arkadaşı N.T.ise, olay gecesini şöyle anlattı: "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. T. ile olaydan iki ay önce tanışmıştım. Gece evde olduğum sırada T. beni cep telefonundan arayıp evime geldi. Sinirli ve hararetli idi. Kendisine sakin olmasını istedim. Olay yerine gittik. Ölen Gökhan Ç.’yi tanımıyorum. Olay yerinde tanıdığım ve ismini bilmediğim bir kişiyi gördüm. O sırada silah sesi geldi. T. silahı önce yere doğru ateş etti. Üzerine gelince şahsa ateş etti. Ateş etmeden önce birbirlerine hakaret ettiklerini duydum. Silah görmediğim için birini vuracağını düşünmedim."

Gökhan Ç.’nin eşi Cennet Ç.’nin avukatı Veysel Aşkın'ın, "T.’nin bıçaklama olayı nasıl oldu” sorusu karşısında sanık T., "Olaydan sonra eve gelince T. mutfağa gidip bıçakla geldi. Odanın içinde döndü. Bıçakla kendine vurmaya başladı. Kendimi öldüreceğim dedi” diye cevap verdi.

Cennet Ç. sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum” dedi. Tanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, sanık T.Ç.’nin tutukluluk halinin devamına, ölen Gökhan Ç., sanıklar T.Ç. ve N.T.’nin cep telefonu ile görüşme tutanağın istenmesine ve olay yeri kamera görüntülerin çözümün yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

Hafif ticari araç tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Hafif ticari araç tıra ok gibi saplandı: 1 ölü