Sakarya’da Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencisi Edanur Avcı(18), staj yaptığı yemekhanede kendisine verilen kıymayı çekmek isterken kullandığı makineye kolunu kaptırması sonucu bir kolunu kaybetti. Yaşanan olay sonrası hastanede 6 ay tedavi gören Avcı, tek kolunu kaybetmesine rağmen hayata küsmeyerek eğitimine devam etti. Aşçılık alanında aldığı eğitimler ve yakınlarının da desteğini alan Avcı, pasta yapmaya başladı. Birbirinden lezzetli pastalar üreterek aşçılık mesleğini tek koluyla devam ettiren Avcı, azmi ve çalışkanlığıyla dikkati çekiyor. 

PES ETMEDİM

Yaşadığı kazanın hayatında bazı şeylere engel olmasına rağmen sevdiği mesleği yapmasına engel olmadığını anlatan lise son sınıf öğrencisi Edanur Avcı, “Tabi tek elle yapmam gereken durumlarda mesela şalımı yapmak istediğimde zorlandığım anlarım oldu. Fakat zorlanmadığım anlarda oldu. Ben pastacıyım, olaydan sonra pasta yapmayı denedim ve pasta yapabildiğimi gördüm. Dış çevre olarak dışarıdakilerin bakışları bazen olumsuz olabiliyordu. Diğer türlü yine zorlandığım bazı anlarda olabiliyordu. Ben pes edebilir, kendi içime de kapanabilirdim ama bu durum pek hoş olmazdı. İçime kapansaydım dışarı çıkamazdım, bir daha pasta yapamazdım. Ben azmettim, denedim, çabaladım ve başardığımı gördüm" dedi. 

Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret

HEDEFİM BUTİK PASTANE AÇMAK 

Hayalinin butik bir pastane açmak olduğunu ifade eden Avcı, "Kazadan sonra bu biraz geri planda kaldı. Bir yarışma düzenlendi, ben bu yarışmaya katılırken çok tedirgindim yapabileceğim konusunda. Fakat yarışmada 1’inci oldum. Herkesten güzel tepkiler görünce yapabileceğime karar verdim, hayalim hala devam ediyor ve butik bir pastane açmak istiyorum. Bunun öncesinde tabi ki çok iyi şefler ile çalışıp daha iyi deneyimler almak istiyorum. Aşçılık camiası yaşadığım kaza sonrasında bana her türlü destek oldu, yarışırken de ve sonrasında da yapabileceklerim konusunda hep yanımdalar. İş ve eğitimler konusunda da her türlü yardımları oldu” diye konuştu. 

HAYATI DOLU DOLU YAŞAMALIYIZ

Yaşadıklarına rağmen hayalini gerçekleştirme umudunu asla kaybetmediğini belirten Avcı, “Ben hastanede yatarken düşündüm acaba tekrar yapabilir miyim diye. Hastaneden çıktığımdaki ilk işim tatlı, pasta yapmak oldu. Eve geldiğimde denedim, tabi zorlukları oldu. İlkinde olmadı diye pes etmemeye karar verdim ve pastayı yapabileceğime inandım. 2’nci sefer tekrar denedim, çok güzel olmasa da pastayı yapabildim ve tekrar denediğimde ise pastanın daha güzel olduğunu fark ettim. Pes etmedim, eğer ben orada bıraksaydım belki bu zamana hiç gelemezdim. Denemek gerekiyor, yapabileceklerini görmesi gerekiyor insanların. Ben yapmayı denedim, gördüm daha da ilerletmeye karar verdim. Bu hayat kısa. İyisiyle, kötüsüyle devam ediyor. Eğer karamsarlığa düşersek bu hayat biraz daha zor ilerler. Hayatı dolu dolu, iyisi ve kötüsüyle yaşamak güzel bir şey” ifadelerini kullandı. (İHA)