Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Özkan YILDIRIM
 
• Osman Bey, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlamak isterim, sonrasında Woodok Design’in kuruluşuyla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?
Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için  gazetenize  ve sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Osman Kestel, firmamızın aile İşletmesi olduğumunu söyleyebilirim.  1983 Bulgaristan doğumluyum. 1990 yılında Türkiye'ye göç ettik, Bursa  Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldum.              Milli sporcuyum, uzun yıllar voleybol oynadım, Büyükşehir Belediyespor ve Oyak-Renault kulüpleri spor yaptığım kulüplerden bazıları. Üniversiteyi  bitirip ilaç firmasında beş buçuk yıl çalıştıktan sonra Türkiye'de mobilya  sektöründeki açığı  fark ettim. Özellikle bu üretmiş olduğumuz masaları yapan bir iki firma vardı bizde doğal kütük masa sektörüne giriş yapmış olduk böylelikle. 2014 yılında  şirketi kurmaya karar verdik ve “Woodok  Design”  adı altında hizmet vermeye başladık. 2 yıl sonra da bu markanın patentini aldık. Şu anda bizim kendi markamız. Gözlemlediğim kadarıyla,  insanlar mobilya alırken istedikleri şeyi bulamıyordu, benim çevremde çok arkadaşım var,  bu tür ürünleri alabilmek için İstanbul'a, yurtdışına gidiyorlardı ve de ancak çok  yüksek fiyata alabiliyorlardı. Bende böyle bir atölye kurup bunu burada  üretmeyi düşündüm,, önce mağazamız yoktu küçük bir atölyede başladık kişiye özel ürünler üreterek ve sonrasında müşterinin müşteri getirmesi ile şu anda gerçekten güzel bir kapasiteye ulaştık. Bursa'nın  %30’luk ihtiyacını  biz karşılıyoruz,  geriye kalan %70’lik kesimin büyük çoğunluğu İnegöl tarafından karşılanıyor. İç piyasaya sattığımız gibi Almanya,  İngiltere, Kuveyt, Danimarka , Hollanda başta  olmak üzere daha birçok ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz.  Ürünlerimizi   instagram üzerinden son kullanıcıya göndermemiz, elbette alıcılar içinde güzel fiyat avantajı sağlıyor.  İnstagram  üzerinde olduğu gibi internet sayfamızdan da  isteyen kişiler taleplerini bizlere iletebiliyorlar. Ukrayna’da franchising şubemizin açılmasıyla ilgili görüşmelerimizi yapmaktayız ve büyük oranda anlaşma tamam diyebilirim. Daha yine bir çok ülkeden de franchising şubelerle ilgili tekliflerde almaktayız. Peki ne gibi üretimler gerçekleştiriyorsunuz ?
Kütük Masa
Özel tasarım, dünya üzerinde başka eşi benzeri olmayan birbirinden şık kişiye özel ahşap, kütük  masa, orta sehpa.
Ev ve Ofis Mobilyaları
Oturma grupları, ahşap dolaplar, kütük orta sehpa, kütük tv ünitesi ve bir çok özel tasarım ürünler.
Dekoratif Ürünler
Kitaplık, fortmanto, askılık, ayna, duvar aplikleri, çiçeklik, sehpa, sepet v.b. bir çok özel üretim ürünler yapıyoruz.
TEVECCÜH  ÇOK GÜZEL...
• Bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmenizi neye bağlıyorsunuz?
Aslında bunun  birçok nedeni var, biz kullandığımız bütün ürünlerde kesinlikle kimyasal ürün kullanmıyoruz, doğal ürün satıyoruz ve Avustralya'dan getirdiğimiz monocoart isimli yağı kullanıyoruz. Bu ürünün avantajı tamamen organik olması, sudan bile daha temiz olmasıdır. Bu masayı alan insanlar rahatlıkla dokunduklarından ve direk ağaçla temas etmeleri çok önemli. Bebekler emziğini koyup yemek yiyebilirler tamamen doğal olduklarından en çok da tercih edilme nedenlerinden bir tanesi budur özellikle yurt dışındaki müşterilerimizden.
“İVME” HEP YUKARI..
• Osman Bey  5 yıllık bir süreçte yurt dışına ihracata bile başlamışsınız, bundan sonra ilerleyen süreçte hedefleriniz neler?
Şu an ülkemizde azda olsa ekonomik bir kriz de var aslında  biz özel ürünler sattığımız için bundan pek fazla etkilenmedik.  Herkes sonuçta  yemek masası olarak pek fazla kullanmıyor açıkçası  bu ürünleri. Biz bu işe  150 metrekarelik bir atölyede başladık, şu anda 450 metrekarelik imalathanemiz, 300 metrekarelikte bir mağazamız var.  5  yıl içerisinde   bu seviyeye ulaştık. Yani bu hızla devam edersek, İnşallah daha fazla büyüyeceğiz, ihracatımızı arttırmak için çaba sarf ediyoruz . İngiltere'deki bir marketle bağlantılarımız var inşallah onu hayata geçirmeyi planlıyoruz. İngiltere'deki seçimlerden dolayı bir erteleme oldu,  oradaki bu seçim sürecinin atlanması durumunda İnşallah bu projemizi hayata geçireceğiz.  Biraz hızlı büyüdük, şu an kendimize ait bir üretim yerimiz ve mağazamız var.  Ayrıca ülkemizde gıda hizmet sektöründe çalışmalar yürüten birçok ülke çapında kurumsal şirketin tedariğini, ihtiyaçlarını  sağladığımızı da söylemek isterim.  Bu manada da her türlü teklife açık olduğumuzu ayrıca eklerim. Beş  yıldır kazandığımız tüm parayı yine yatırıma harcadık, büyümeye çalıştık. İlk  açtığımızda tüm makinalarımız kiralıktı, şu an bütün makinalarımız kendimize ait. Bütün makinaları bünyemize kattık. Bu bağlamda Bursaspor TV’ye sponsor olduk 2 yıl boyunca  , Star TV’de şuan  yayınlanan  ve çok izlenen   “Sefirin Kızı ” dizisinin  Ofis sponsoruyuz. Tabii bunların getirileri çok oldu. Bursa'da birçok mağazanın oluşmasında kurumsal işletmelerin yapılanmasında  çalışmalar yürüttük.
 
İŞÇİLİK  VE BİLİNÇLİ UYGULAMALAR ÇOK ÖNEMLİ
 
• Sektörde ürünlerin kalitesi de çok önemli değil mi?
Elbette, en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi başka bir firmadan, ya da başka bir yerden alınan masaların işlenmesi iyi yapılmadığından,  yaş bir şekilde işlendiğinden ortaya çıkıyor.  Bu ağaçların nem oranının  maksimum %12 olması lazım,   bu böyle olmadığından sonrasında bu ağaçlar şekil değiştiriyor. Tam kurulmadığı için normal bir ışıl işlem yapılmadığı için düzgün bir ışıl işlem yapılmadığı için bunu alan son kullanıcılar ya da toptancılar bu masalardan memnun kalmıyorlar. Sonrasında internette  araştırdıkların da bunu nerede daha güzel yaptırırız diye baktıklarında bize getiriyorlar sonra biz onları kullanışlı hale getiriyoruz burada, ”Her kütük masa, kütük masa değildir” demek istiyorum.  Mağazamızdan  alınan bir masayı minimum 50 yıl 100 yıl kullanabilirler. Hiçbir şekilde zarar görmez, sadece üzerine sürdüğümüz  yağın  5 yıl sonra özelliğini  kaybettiğinden   bakımının yapılması gerekir.
 
• Osman Bey , röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Son olarak  halkımıza   neler söylemek istersiniz?
 
DOĞAL YAĞ VE AĞAÇLA  TEMASA DİKKAT 
Almış oldukları ürünün kalitesine dikkat etsinler, doğal yağ ile yağlanmış olması ve masaya dokunduğunda direk ağaçla temas edebilme özelliğini aramaları gerekmekte , bütün bu özellikleri bizim  Aaaddinbey Mahallesi, İzmir Yolu Caddesi üzerindeki  mağazamızda  bulabilirler.  Aynı zamanda sosyal medyadan da bizim ürünlerimizi takip edebilirler, siparişlerini verebilirler ,demek istiyorum. Son olarak bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar dileklerimi  de eklemek istiyorum.  
5 yıllık bir işletme olmasına rağmen kısa zamanda Bursa'da güzel bir portföy yakalamış olan ve sonrasında ihracata da başlayarak birçok bağlantı kuran Woodok Design’in  genç ve başarılı yöneticisi Osman Kestel'e ve çalışma arkadaşlarına  bizlerde  çalışmalarında başarılar diliyor, yurtdışı bağlantılarının artarak devam etmesini ve ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyoruz.
İletişim Bilgileri:
 
ÜRETİM TESİSLERİ:
Üçevler Mahallesi 61.Blok  No:13-14 16120 Nilüfer/Bursa
+90 532 350 2310
MAĞAZA:
Alaaddinbey Mahallesi ,
İzmir Yolu Caddesi  No:5/B
TEL:0224  234 29 99
Nilüfer/Bursa