Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi
Özkan YILDIRIM
   Güzel, yemyeşil Orhaneli'mizin incisi Karıncalı Mahallesi muhtarı Sayın İbrahim Sarı ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Öncelikle  Muhtarım, güzel köyünüzde, mahallenizde bizleri  konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek isteriz, Muhtarım sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım.
Sağ olun, teşekkürler. Ben de sizlere bize sayfalarınızda  yer açtığınız için teşekkür etmek isterim. Ben İbrahim Sarı. 1972 Orhaneli doğumluyum, burada bu köyde doğdum büyüdüm, İlk ve ortaokulu burada okudum. Daha önceleri çiftçilik, hayvancılık yaptım sonrasında askerlik evlenme derken Termik Santrale  1996 yılında girdim. 2015 yılına kadar 19 yıl çalıştım. Önceleri  belediyemiz vardı bir dönem meclis üyeliği  yaptım Karıncalı Belediyesinde. Ondan sonra muhtar adayı oldum, 2014'te muhtar seçildim. 2014'te olsun 2019'da olsun her iki seçimde de 4 aday vardı ama güzel bir seçim neticesinde muhtarlığı kazandım.
 
 
•      Muhtarım  aşağı-yukarı 5.5 yıldır görevdesiniz, bu süreçte Karıncalı Mahallesi'nde neler değişti?
 
BELEDİYE GİTMEMİŞ GİBİ HİZMET ÜRETİYORUZ..
Karıncalımız'da oturduğumuz çay bahçesini düzenledik, kültür evimizin önündeki bahçeyi. Kültür Evi, müzesi ve  kütüphanesini de yaptırdık ayrıca. Bizim kendi belediyemiz zamanında çöplerimizi dökmüş olduğumuz bir alan vardı o çöp  alanını  ıslah ettik, temizledik. Kur'an kursumuzun tadilatını yaptırdık. Sağlık Ocağımızın tadilatını yaptırdık. Birçok hizmetin gelmesini sağladık.
 
HER İKİ BAŞKANIMA DA SONSUZ TEŞEKKÜRLER...
Ana yoldan köyümüzün  bağlantısını sağlayan yolu çok güzel bir şekilde yaptırdık, içme suyu arıtma tesisimizi yaptık. Bu bağlamda, hem  Büyükşehir Belediyesi  hem de Orhaneli Belediyesi  destek sağladılar, onlara teşekkür etmek istiyorum sırası gelmişken. Camimizin altı harabeydi, oraya bayanların namaz kılabilmesi için uygun hale getirdik, abdest alabilmek  için yerler  yaptırdık. Güneş enerjisi taktırdık, cenazelerde yemek yapılması ile ilgili  mahallemizde yeni bir  yaptırmış olduk. Yani elimizden geldiğince hizmetlerimizi arttırarak sürdürme çabasındayız. Tabii bunda kendi köyümüzün hayır severlerin, gönüllü insanlarımızın desteği ve ilçe belediyemizin bizlerin yanında olmasının önemi çok büyük.
 
•   Sayın muhtarım, bize Karıncalı Mahallesi'ni tanıtır mısınız?  Nüfusunuz ne kadar? Geçim kaynakları neler, gibi gibi?
NEREDEYSE YARISI EMEKLİ..
Karıncalı  Mahallemizin,  termik santral özelleşmeden önce, belediye mahalleye dönmeden önce 2.150 nüfusu vardı. Termik santral özelleştirildikten ve belediyede iptal olduktan sonra şu anki nüfusumuz 1540’dır. %40 - %50’si emekli diyebilirim. Yine %10’u çiftçilik yapar, %10’u da  hayvancılık yapar. Tarım olarak biz sadece kışlık yiyeceğimizi kendi ihtiyaçlarımızı karşılarız son yıllarda Orhangazi'nin Gedelek köyüne turşuluk biber yapıyoruz, yine bir yabancı şirketimiz var Hercai Menekşe tohumu yetiştiriciliği yapıyor. Termik Santralde de  çalışan %20’lik bir  nüfusumuz var. Okul olarak  şanslı bir  mahalleyiz. 2  okulumuz var.
 
 
İNDİRİM YAPILIRSA ÇOK RAHATLAYACAĞIZ
•     Peki Sayın muhtarım, şunlar da olsa daha iyi olur dediğiniz istekleriniz var mı? Köyünüze gelmesini istediğiniz şeyler neler?
20 yıl belediye kaldıktan sonra bizim köyümüzde en çok alışılagelen sokakların temiz düzenli olması, belediyemiz gittikten sonra tabii çevre temizliğinde sıkıntılar olabiliyor. Çöplerimiz düzenli bir şekilde alınıyor Allah razı olsun, onda bir sıkıntı yok. En büyük sıkıntımız temizlik. Karıncalı Allah'a çok şükür  çevresindeki yerlerden  farklı çünkü bizim kendimize ait sulama göletimiz var, ayrıca termik santralden  gelen su ile konutlarınızı ısıtıyoruz, evlerimizin %90’ı kaloriferli. Çok güzel bir hizmet yapanlara ,emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Ama işte birazcık  fiyatları köy halkına yüksek geliyor. Onlarla  ilgili bir düzenleme yapılırsa çok memnun olacağız. Çünkü sonuç itibarıyla buradaki insanlarımızın az önce söylemiş olduğum  gibi neredeyse  yarısı  emeklilerden  oluşuyor. Sonra kendi belediyemiz zamanında yapımına başlanan bir yüzme havuzu projemiz vardı. Onun  kaba inşaatın da belirli bir noktaya gelinmesine rağmen sonrasında bu proje yarım kaldı durdu, bu projenin bir şekilde tamamlanmasını yada değerlendirilmesini istiyoruz.
 
ISITMALI SERACILIK ÇOK ÖNEMLİ..
Büyükşehir'in seçim vaatlerinde biri olan ısıtmalı seracılığın  hayata geçmesini bekliyoruz. Bu proje bizim köyümüz için çok önemli. Sonuçta Karıncalı Mahallesi'nin birçok ihtiyacı karşılanmış durumda bu manada hem Orhaneli Belediye başkanımıza hem de Büyükşehir Belediye başkanımıza tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum ama birkaç tane olan   eksikliklerimizle ilgili de onlardan destek beklediğimizi eklemek istiyorum.
Karıncalı Mahallesi'nin başarılı ve azimli muhtarı, İbrahim Sarı başta olmak üzere, köye girdiğimiz andan çıkışımıza kadar  yanımızdan  ayrılmayan Mahallenin eski muhtarlarından  Mustafa  Aybey ve İsmail Güleç'e de  teşekkürlerimizi iletiyoruz.