Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

İzzet GÜNAY-Ufuk IRGAŞ

İşçi Haklarını Koruma Derneği (İŞÇİDER) Genel Başkanı İsmail Doru ve yönetimi, Cumhuriyet Bayramı’nı çok anlamlı bir geziyle taçlandırdı. Her fırsatta Atatürk ilke ve inkılaplarının bekçileri olduklarını belirten Başkan İsmail Doru, “Bu bayramı en anlamlı şekilde kutlamak için Ankara Meclis’e, bir çok aydınlarımızın çile doldurduğu ve bu gün müze olan Ulucanlar Cezaevi’ne, en önemlisi Cumhuriyetimiz’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anıtkabir’e ailelerimizle birlikte gezi düzenleyerek bayramı Ankara gezimiz ile anlam ve önemine yaraşır şekilde kutladık” dedi.
MECLİS’E DAVET EDİLDİLER
Başkan İsmail Doru, gazetemize yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Başkan Vekili Yusuf Kibar, İdari, Sek. Mümin Korucu, Genel Sek. Muammer Kaymaz, Mali Sek. Ali Şen ile Ankara da halka açık öğretmen evinde kahvaltı sonrası CHP’nin davetiyle Meclis Toplantısı’na katılarak TBMM Lokantası’nda öğle yemeği yenildi. Bizlerle orada CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu sonuna kadar ilgilendi. Kendilerine buradan ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum.” 
ULUCANLAR CEZAEVİ 
MÜZESİ GEZİLDİ

“Şu anda halka açık müze olarak kullanılan ve ünlü şairlerimiz Nazım Hikmet Ran, Necip Fazıl Kısakürek, siyasetçilerimizden Bülent Ecevit, Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş vb. bir çok ünlü ismin çile doldurduğu, aydınlarımızın her santimetre karesinde anıları olan Ulucanlar Cezaevi çocuklarımız, kadın üyelerimizle ile birlikte ziyaret edilerek, insanlarımızın demokrasi yolunda verdikleri kararlı mücadeleye yakinen şahit olduk. Yerinde o günleri yaşadık ve yaşattık.”
ANITKABİR’DE DUYGU DOLU ANLAR 
“Anıtkabir Komutanlığı’ndan dernek olarak önceden aldığımız özel izin ve resmi protokol ile ulu önderimiz Atatürk’ün kabrini ziyaret ederek, askeri törenle çiçek takdiminde bulunduk. Anıtkabir Komutanlığı’nın verdiği rehber ile Anıtkabir Müzesi ve diğer bölümleri gezilerek hatıra fotoğrafları çektik, üyelerimizi bu konularda da bilinçlendirdik. Anıtkabir anı defterine üyelerimize hitaben yaptığım konuşmayla birlikte; ‘Türkiye Cumhuriyetimiz’in Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  İşçi Haklarını Koruma Derneği Başkanı ve yönetim kurulumuz,  bölge temsilcilerimiz ve üyelerimiz ile huzurundayız. İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağımıza, emeği ile geçinen, onuru ile yaşayan tüm işçiler adına söz veriyoruz, Genel Başkan İsmail Doru’ diye imzaladım. O havayı çocuklarımızla teneffüs ederken içimizden ağlayanlar oldu. Bir kere daha kendisi ve silah arkadaşlarına dualar da ettik. Kısıtlı bütçemize rağmen hiçbir kurumdan maddi destek almadan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en anlamlı şekilde yaşamanın ve yaşatmanın güzelliğini hep birlikte yaşadık. Ben sizler aracılığı ile beni yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerim, bölge temsilcilerim, üyelerim ve ailelerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”