Mehmet ÇETİNKAYA

Koronavirüs kapsamında İnegöl’de bulunan İlim Yayma Cemiyeti’ne ait olan yurt İnegöl’de görev yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi.

1980 yıllarında benim de yurdunda kaldığım ve büyük katkılarını gördüğüm yer. Millet iradesini hiçe sayan ‘12 Eylül Askeri Darbe’ ile maalesef o dönemde yurdumuz da kapanmıştı. Banka hesaplarına el konulmuştu. Nereden nereye... İnegöl İlim Yayma Cemiyet her dönem Türkiye’de hizmet alanında rol model olmuştur.

MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Telefonla yapmış olduğumuz görüşmede, İnegöl İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Aksakaloğlu, “İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen ile İlim Yayma Cemiyeti arasında yurdun tahsis protokolü imzalandı ve hizmete başladı. Devletimizin ve milletimizin her daim hizmetindeyiz. Zorlu bir süreç yaşıyoruz,  birlik ve beraberlikle bu virüsün üstesinden geleceğiz.  Halkımızı bu hastalıktan korumak için canla başla çalışan sağlık çalışanlarımız için yurdumuzu tahsis ettik. Allah sağlık çalışanlarımızın yar ve yardımcısı olsun” dedi.

İLK ŞUBE İNEGÖL’DE

Aksakal, “İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'nin ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olma özelliğiyle kuruluş ilkeleri doğrultusunda öncü bir kurum olmaya bugün olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. İlim yayma cemiyeti 1951 yılında kurulmuş 1952 yılında Türkiye’deki ilk şubesi İnegöl’de açmış. 1953 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek kabul edilmiştir. İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkemizde 172 şubesi 200 civarında öğrenci yurdu ile halkın hizmet yolundadır. İnegöl’de 4 yurt binası, 250 yatak kapasitesi ve okuma imkanı olmayan öğrencilere barınma desteği vererek eğitime ciddi bir katkı sağlamaktadır. Öğrenci destekleri yanında uluslararası savaş doğal felaket ve salgınlarda STK’ların yanında olmuş üzerine düşen görevleri yerine getirmeye çalışmıştır. Şu an yeni koronavirüs (covid-19) hastalığı çalışmaları kapsamında 128 kişilik Yüksek Öğretim Öğrenci yurdunu bir protokolle İnegöl Devlet Hastanesi’ne ek bina olarak tahsis etmiş ve halkın hizmetine açmıştır. Ayrıca evinden çıkamayan 65 yaş üstü, yaşlı ya da kronik hastalıkları olan vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını temin etmek için ekipler kurmuş bu ailelerin ihtiyaçlarını temin edip evlerine teslim etmektedir. Bu ailelerin içinde maddi gücü olmayan ailelere de kendi kaynaklarından gıda, temizlik ürünleri, tıbbi malzeme, ilaç ve eşya olarak mevcut imkanlar dahilinde ihtiyaçlarını temin edip teslim etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

FEDAKAR YÜREKLER

İnegöl İlim Yayma Cemiyeti ile 1980 yıllarında tanıştım. Her dönemin başkanı ve yönetimi büyük gayretlerle katkı sağlamıştı. Yeri geldiğinde işini, aşını ve eşini unutan ancak hizmeti kendine şiar edinen İnegöl İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Aksakal hizmeti ve yardımlaşmayı unutmayan ender bir isimdir. Bizler bu tip güzel kalpli insanlara her daim teşekkür borçluyuz. Örnek almalıyız.

Allah (c.c.) onlardan razı olsun inşallah...