Mustafa TÜRKCAN

Ülkemizdeki 56 ilden daha fazla nüfusun yaşadığı birçok tarihi eserin de bünyesinde yer aldığı Osmangazi ilçesini Kentsel dönüşüm başta olmak üzere modern bir şehir haline getirmek için uğraş veren Başkan Mustafa Dündar aracıyı aradan kaldırarak tüketicilerin birinci elden temin edebilecekleri sebze meyve ile el yapımı salça, erişte ve tarhana gibi yiyecekleri üreten çiftçi ve köylüyü geçtiğimiz yıl Eylül ayında Çarşamba Pazarı'nda Bursalılarla buluşturmuştu.

CUMHURBAŞKANI DA TEBRİK ETTİ

Bursa'da gerçekleştirilen düğün, cenaze, güreş, at yarışları gibi her türlü sosyal içerikli projelerde de imkanlar dahilinde yer alan ve bir dönemde AK Parti Bursa milletvekilliği görevinde de bulunan Mustafa Dündar, birinci elden üretici ve tüketicinin Çarşamba ve Cuma günleri bir araya geldiği Çiftçi Pazarını geçtiğimiz yıl 6 Eylülde açmıştı. Bursa merkez ve ilçeleri ile köylerde çitçilik yaparak geçimlerini sağlayan çiftçilerin ürettikleri  meyve ve sebzeleri aracısız birinci elden tüketiciye ulaştırdığı pazarı müsait olduğu günlerde ziyaret edip üreticilerle sohbet edip sorunlarını dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a her yerden tebrik ve teşekkür mesajları geliyor. Öte yandan açılış günlerinde pazar alanında yer bulamayan üreticilerden genişletilsin önerileri gelirken pandeminin yaşandığı şu günlerde üreticilerden bazılarının tezgah açamadıkları gözlendi.

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

Çarşamba ve Cuma günleri aracı olmadan direk tüketicilere ürünlerini satan çiftçi ve köylüler kendilerine böyle bir imkanı sağlayan başkan Dündar'a "Allah sizden razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Tezgah açan çiftçi ve köylülerin her birinin birer hikayeleri var. Çarşamba ve Cuma günlerini iple çektiklerini belirten üreticiler kazandıkları paralarla çocuklarının okul masraflarını karşıladıklarını, ve evlenecek çocukları için düğün parası biriktirdiklerini ve de askere gideceklere destek olmak istediklerini söylüyorlar.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

ESNAFA TEŞEKKÜR ETTİ

Haftanın her günü açık olan Reyhan pazarı başta olmak üzere müsait olduğu günlerde pazar esnaflarını gezip sorunlarını dinleyen Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar Korona Virüs tedbirlerine uyan pazar esnafına teşekkür edip hayırlı müşteri dileklerinde bulunuyor. Dündar Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile başlattığı Hanlar bölgesi imar planının gerçekleşmesi sonunda Tarihi yapıların gün yüzüne çıkacağını da Halka hizmetin hakka hizmet örneklerden biri olduğunu da her fırsatta dile getiriyor. Dündar kentsel dönüşüm projesi kapsamında Soğanlı mahallesindeki konutlarının da  satışlarının dada sona gelindiğini de dile getiriyor. Dündar Koronavirüs tedbirleri kapsamında Pazar günleri getirilen yasaklar yüzünden Cuma günleri Çarşamba pazarında ürettikleri ürünleri tüketicilere ulaştıran pazar esnafını ziyaretleri sırasında Üreticilerin ısrarları üzerine tezgahlardaki ürünlerin tadına da bakıp ihtiyaçlarına göre alış veriş de yapıyor. Dündar ziyaretleri sırasında üreticilere hitaben yaptığı konuşmalarda "Uykunuzdan fedakarlık yapıp Koronavirüse rağmen rızkınızı kazanmak ve ev ekonominize katkıda bulunmak için kilometrelerce uzaktan sabahın erken saatlerinde buraya gelip tarla ve bahçelerinizde yetiştirdiğiniz organik ürünlerinizi taze taze tüketiciye ulaştırıyorsunuz. Ben buradan burada kınalı elleriyle ev ekonomisine katkıda bulunmak için satış yapan annelerimiz ve bacılarımıza da şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız ve buradasınız."ifadelerini kullandı.