Kremalı sebze çorbası tarifi
-
1/2 adet havuç(minik doğranmış)
-
1/2 adet kabak(minik doğranmış)
-
1/2 adet kapya biber (minik doğranmış)
-
1 adet yeşil biber(minik doğranmış)
-
1 adet küçük boy soğan(minik doğranmış)
-
4-5 adet mantar(orta irilikte doğranmış)
-
1/2su bardağıbezelye(haşlanmış ya da konserve
-
2yemek kaşığısıvı yağ
-
1yemek kaşığıtereyağı
-
1,5yemek kaşığı (tepeleme)un
-
7su bardağısu(arzuya göre et ya da tavuk da olur)
-
2çay kaşığıtuz
-
1/2çay kaşığıkarabiber
-
1 kutu sıvı krema
Islama tarifi
-
500 gramkuru yufka
-
1,5litre tavuk suyu
-
200 gram eritilmiş tereyağı
-
600 gramhaşlanmış tavuk(didiklenmiş)
-
70 gram toz ceviz içi
Islama Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Cacık tarifi
-
Bütün tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara süzün.
-
Pişen tavuğu didikleyin.
-
Yuvarlak bir fırın tepsisine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve üzerine irili ufaklı parçalar halinde kuru yufkaları dizin. Tepsinin orta kısmını boş bırakın.
-
Dizdiğiniz kuru yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu koyduktan sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üzerine gezdirin.
-
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını yufkaların üzerine dizdikten sonra toz cevizi de gezdirin.
-
Aynı işlemi üç kere daha uygulayın.
-
Geriye kalan haşlanmış, didiklenmiş tavukları tepsinin ortasındaki boş kısmına yerleştirin.
-
Son olarak toz cevizi üzerine serpiştirdikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak servis edin.
-
1,5su bardağısarımsaklı yoğurt
-
3yemek kaşığıince bulgur
-
2adetsalatalık
-
1çay kaşığıtuz
-
1çay kaşığıkuru nane
-
3yemek kaşığıceviz(kavrulmuş)
-
1avuçtaze nane yaprağı(ince kıyılmış)