Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi
Sevinç ÇELEBİ
 
Gülbahçe Mahallesi’nde herkes tarafından çok sevilen ve de muhtar olması istenilen genç aday  Senayi Üzek, mahalle sakinlerinden destek bekliyor.
Bursa’nın en genç muhtar adayı Senayi Üzek, 'agazete'ye verdiği röportajda, muhtar olması halinde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini açıkladı. Üzek, “Gülbahçe Mahallesi’nde doğdum ve büyüdüm. Mahallemizdeki okullarda eğitim gördüm. 25 yaşındayım. Gülbahçe’ye hizmet odaklı çalışmalar yapmak istiyorum. Hizmet için aday oldum. Bu anlamda büyüklerimden ve mahalle sakinlerinden destek aldım. Seçilme yaşının 18’e indirilmesi gençler için büyük avantaj. Çünkü gençlerin her alanda görev yapması çok önemli. Geleceği, gençlerin yönetmesi güzel” dedi. 
Hedeflerinden bahseden Üzek, “Başta mahallemizde Gençlik Merkezimiz yok ve bende bu projeyi hayata geçirmek için çalışacağım. Ayrıca trafolar büyük sıkıntı. Her yıl yangın çıkıyor ve teller yanıyor. Bu sorunu da inşallah çözeceğim… Daha güzel bir Gülbahçe yaratmak için her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.
 
Senayi Üzek kimdir?
1994 Bursa doğumluyum. Kendimi bildim bileli Gülbahçe Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Lise mezunu, İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Hafızlık yaptım (böyle bir eğitim aldım)… 3 çocuklu bir ailenin en büyükleriyim. 2 kardeşim var. Annem ev hanımı, babam bilgisayar teknisyeni. 
Henüz 25 yaşındasın. Muhtar olmaya nasıl karar verdin peki?
İşin aslı, düne kadar Gülbahçe’ye muhtar olmak aklımın ucundan dahi geçmemişti. Ve de yıllar içinde hiçbir zaman öyle bir düşüncem olmadı. Ancak bu sene de olduğu gibi, özellikle de son yıllarda mahallemizde yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşmayan sıkıntılardan dolayı, komşularım, mahalle sakinleri ve çevremdeki insanlar gelip benimle konuştular, gençlerin ön planda olması gerektiğini ve de benim bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimi söyleyerek muhtar olmamı istediler. Bizde gençler olarak mahallemize hizmet etmeyi ve de hizmet götürmeye sıcak baktık ve de bu yola adım attık. Hayırlısı. Bu röportaj vesilesiyle de, aslında hiç de küçük olmayan aksine nüfus olarak da yoğun olan mahallemize, beni muhtarlığa layık gören herkese çok teşekkür ederim.    
 
 
Senin yaşında başka muhtar adayı veya adayları var mı Bursa’da?
Benim bildiğim yok. Hatta aday olarak değil, benim yaşımda mevcut, görevi başında muhtar dahi yok… Ve eğer 31 Mart’ta mahalle sakinlerimiz beni bu göreve layık görür ve de seçilirsem, Bursa’da bu yaşta muhtar olmuş ilk isim olacağım. Cenab-ı Hak bu görevi bana ve birlikte yola çıktığımız ekibime inşallah nasip eder ve bizde devletimize ve de milletimize hizmet ederiz. 
Ya senin genç muhtar olma fikrine bakış açın nedir. Gençlerin iyi muhtarlık yapabileceğine inanıyor musun? 
Evet inanıyorum. Çünkü genç her zaman diridir, en ön planda olmayı sever, her zaman en iyisini, en layık olanı yapar. Bu giyiminden, kuşamından, iş hayatından ve de hep bir kat daha yükselme hayalinden de mütevellittir. Bu yüzden de ben gençlerin her türlü, devlet kademelerinde de en iyi yerlere gelebileceklerinden eminim. 
Özetle “Biz gençlere güvenilsin” mi diyorsunuz? 
Aynen öyle. Mutlaka güvenilsin. Bizler Atatürk gençliğiyiz ve Ata’mızın “Gençler her zaman ön planda olsun, gençler bizim umudumuzdur” sözüyle ilerliyoruz. Ve şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençlerimizin makamlarda olmasını istiyoruz” direktifi de o yönde.
Gülbahçe Mahallesi’nin nüfusu ne kadar ve sizin dışınızda başka aday var mı?
Mahallemiz 25 bin nüfusa sahip ancak aktif oyumuz 16-17 bin civarında ve de en azından şimdilik, mevcut muhtarımızın dışında başka aday yok. Ancak iyi bilinmesini isteriz ki bizlerin mevcut mahalle muhtarıyla olduğu gibi hiç kimseye bir sorunumuz yok. Sadece artık bazı mevki ve makamlardaki insanların belli bir yaşa ve olgunluğa geldikten sonra çekilip yerlerini gençlere bırakmaları gerektiği düşüncesindeyiz. 
Gençlerin önünü açsınlar, kendilerini gösterme şansını versinler… Bunu özellikle söylüyorum çünkü normalde bu tür yerlere hep emekli olmuş kişiler aday oluyor ve bu da hiç doğru değil. 
 
 
Seçildiğin taktirde neler yapmayı düşünüyorsun. Hedeflerin ve projelerin mutlaka ki vardır. Biraz onlardan bahseder misin?
• Başta belki de gençliğimden de kaynaklı bir hedefimi hayata geçirmek için uğraş vereceğim. Mahallemizde gençlik merkezimiz yok bizim. Ve bende bu gençlik merkezini Gülbahçe’ye kazandırmak için canla başla çalışacağım. Çünkü mahallemizde gençlerimizin daha ‘doğru vakit’ geçirebilecekleri bir yer yok. Bir bina yok, tesis yok… Söz konusu gençlerin kazanılması ise şayet bir sosyal gençlik merkezinin oluşturulması hepimize çok iyi gelecektir. Çünkü her şey gençleri kazanmakla başlar. Bizde gençleri kazanırsak her şeyi kazanmış oluruz zaten. 
• Onun dışında her mahallede olduğu gibi, Gülbahçe Mahallemizde de belli başlı bazı sıkıntılarımız var. Örneğin, Gülbahçe Camimizin yanında bir trafo var ve bu trafodan sürekli yangınlar çıkıyor (elektrik telleri yanıyor) ve bu durum hemen hemen her kış veya iki senede bir mutlaka yaşanıyor. Bu sebeple trafoların daha düzenli ve de korunaklı bir şekilde, halka zarar vermeyecek bir yerde olması için çalışmalar yapacağız ve de onları daha güzel yerlere konumlandıracağız. 
• Ayrıca Gülbahçe Mahallemizde oturma tesislerimiz mevcut. Ve bizler seçildiğimiz taktirde, sakinlerin bu tesislerde ailecek daha rahat ve daha güvenli bir şekilde oturabilmeleri ve de vakit geçirebilmeleri için kameralar konmasını sağlayacağız. Böylece herkes yaz kış demeden, tüm faaliyetlerini gönlünce ve özgürce çocuklarıyla birlikte hiç korkmadan gerçekleştirebilecek, oturup güzel vakit geçirebilecek… 
Bunlar başlıca projelerimiz. Ancak daha bir sürü güzel projemiz var. Onları da inşallah muhtar olduğumda hayata geçirmiş olacağız. Muhtarlık binası sürekli açık ve de halka hizmet için var olacak. Objektif olacağız, geride durmayacağız ve gizli saklı işler yapmayacağız. Çünkü halkla iç içe olursak tüm sorunları çözeriz ve de halkın kaderini hep birlikte belirleriz. Çünkü arkasında halk varsa muhtar, muhtar olabilir. Ve bizde halkımızı arkamıza alarak yolumuza devam edeceğiz.  
Yanılmıyorsam, Gülbahçe Mahallesi Bursaspor taraftarıyla da ünlü bir mahalle. Bursaspor hakkında ki düşüncelerin ne? 
Kesinlikle öyle. Dediğiniz gibi Bursaspor bizim sevdamız ve de baş tacımızdır. Ayrıca mahallemizin Gülbahçespor isminde bir de kendi takımı mevcut ve Gülbahçespor bizim sadece sevdamız değil, kalp atışımızdır. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, gençlik tüm yüreğiyle ve benliğiyle her iki takımımızın da arkasında. Bizde hem genç olarak, hem de muhtar seçildiğimiz taktirde başta Gülbahçespor’u, sonra da Bursaspor’u aynen desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü Bursaspor bizim her şeyimiz. Gülbahçe Mahallesi sakinlerinin de bu anlamdaki  hassasiyetini iyi biliyorum ve ne Gülbahçespor’u ne de Bursaspor’u asla yalnız bırakmayacağız diyorum. Kaldı ki Bursaspor’un bu sene iyi bir yükseliş yakalayacağına ve de daha iyi bir sıralamaya gireceğine inanıyorum. Ancak mutlaka yönetim ve taraftar arasındaki buzlar eritilmeli (çünkü yönetim kısmında bazı sıkıntılar var) ve taraftarın gönlü alınmalı. Bursaspor Bursa’yla ve de taraftarıyla güçlüdür. Bu gerçek asla unutulmamalı. 
GÜLBAHÇE’Yİ SELAMLIYOR 
VE OY DESTEĞİ BEKLİYORUM
Son olarak bir kez daha Gülbahçe Mahallemizi selamlıyorum ve de mahalle sakinlerimizden oylarını vermesini ve biz gençlere destek çıkmasını istiyorum. Sadece benim nezdinde de değil, hangi mahallede olursa olsun, büyükler tüm genç kardeşlerimizi desteklemeli ve de arkalarında olmalı. Doğru olan budur…