Erkan ŞEN

Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi yapmış olduğu çalışmalar ve yetiştirmiş olduğu sporcuların aldığı dereceler ile son zamanların en gözde okulu olma yolunda hızla ilerliyor. Okul müdürü Ekrem Düvenci ise öğrencilerine olan samimi yaklaşımı ile başarıdaki en büyük pay sahibi. Spor kulüpleri ile de sıkı bir diyalog halinde olan Düvenci geçtiğimiz günlerde, kilolarında Türkiye boks şampiyonu olan öğrencileri Mücahit Yazıcı, Sultan Batalov, Talha Demir, Yusuf Çuvalcı'ya ve bağlı bulundukları Efe Boks Kulübü’ne teşekkür etti.

GENÇLERE EĞİTİMCİ TAVSİYESİ 

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Müdürü Ekrem Düvenci, gençlerin hayallerinin peşinden koşması gerektiğini kaydetti. “Sizi hayattaki isteklerinize götürecek bir hedefiniz olsun” diyen Düvenci, “Kendinize bir yol haritası çizin. İleride ne olmak, nerede ve nasıl olmak istediğinizi belirleyip bunun için atmanız gereken adımları belirleyin. Her zaman her şey kısa zamanda gerçekleşmez; kendinize bir süre belirleyin. Hedef piramidiniz olsun ve sizi hedefinize götürecek her bir aşama için kendinize bir zaman planı yapın ve bu plan için çalışın. Hoşgörülü olun… Hoşgörülü olmak sizi mutlu eder ve başarıya götürür. Hoşgörü empati getirir; bu da çevrenizdekileri daha iyi anlamanıza ve sizi başarıya taşıyacak kişileri daha iyi seçmenize fırsat verir” değerlendirmesini yaptı.

HEDEFLERİNİZİ AİLENİZLE PAYLAŞIN

Gençlerin kendilerine doğru insanları örnek alması gerektiğine vurgu yapan Düvenci, “İdeallerinize örnek olacak bir rol model seçin ve o kişinin çalışmaları ve yaptıkları ile ilgili bilgi edinin. Size her zaman destek olacak kişilerin yanınızda olması size güç verir. Planlarınızı ve hedeflerinizi aileniz ile paylaşın ve ebeveynlerinizin size gösterdiği yolları dikkate alın. Etkili bir karar verme süreci için yapabileceğiniz en iyi şey sakin bir zihin oluşturmaktır. Hedefinize odaklanın ve düşüncelerinizi netleştirin. Doğru karar vermek sizi başarıya götürecektir. Karar vermek kadar, devamında bu karara uygun olarak adımlar atmak da oldukça önemlidir. İstediğiniz sonuçları alabildiniz mi, bu sonuçlardan memnun musunuz, hedeflerinize ulaşabildiniz mi? Bu soruların cevaplarını bulun. Hem ideallerinize hem de kişilik özelliklerinize uygun bir meslek seçin. Bu meslek için de en iyi eğitimi alabileceğiniz bir Üniversiteyi tercih edin. Mesleğiniz ile ilgili size yol gösterecek hocalarınız ve size vizyon sağlayacak bir üniversite, hedefiniz için ilk adım attığınız yer olacak” diyerek öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.