Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Hamitler Mahallesi’nin birinci azasıyken atanarak göreve gelen Hüsamettin Aşkın 10 ay gibi kısa bir sürede yıllardır yapılamayan altyapı sorunlarından, sağlık ocağına, yeşil alanlardan tretuvar ve asfalt çalışmalarına kadar birçok sorunu azalarıyla birlikte hallettiklerini belirterek, “Çok klasik bir cümle gibi düşünülebilir belki ama bizler için gerçekten durum bu, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum, Hamitlerin sakini değil, gelin hep birlikte sahibi olalım. Bu cennet mahallemizi hep birlikte bizlere yakışır daha refah ve yaşanabilir bir kent haline dönüştürelim” dedi.

GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİNCE

Hüsamettin Aşkın gazetemize yaptığı açıklamada; “25/04/1964 Hamitler doğumluyum. 5 kuşaktan beri, dedelerimizden bu güne Hamitlerliyiz.  Bu mahallenin sayılı kurucu ailelerindeniz. Ortaokul mezunuyum. Evliyim,  biri kız, diğeri erkek  2 çocuk babasıyım.  30 yıl önce Aşkın Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı yaptık. Kardeşlerimle birlikte Aşkın İnşaat Ltd.Şti faaliyetlerimizin yanı sıra, bir çok sivil toplum kuruluşu görevlerimiz ve dernekçilik faaliyetlerimiz, bu konularda insanlara desteğimiz oldu. Yine Hamitler Mahallesi ve vefa duyduğumuz halkımız için 2 dönemdir 1. aza olarak görev yapmaktayım. Muhtar arkadaşımız Kemal Coşkun kendi şahsi işleri sebebiyle muhtarlık görevini 10 ay önce bırakınca,  deyim yerindeyse yine iş başa düştü dedik ve taşın altına elimizi koyarak görevi devraldık. 10 aydır Hamitler Mahalle Muhtarıyım. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiğince de tüm imkânlarımızı seferber ederek görevimizi yapmaktayız. Şimdi de bizleri yakinen tanıyan dostlarımız ve mahalle halkımızın ısrarıyla tekrar adayız. Bürokratları, Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızı bu görevlerinden önce de tanırız ve hepsiyle dostluklarımız var. Hep bardağın dolu tarafından bakmayı, olumlu düşünmeyi, iyi ve örnek insan olmayı hayat felsefemiz edindik. Böyle yetiştirildik, bizler de çocuklarımızı böyle yetiştirmeye özen gösterdik” dedi.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

“Zaten yıllardır ikili ilişkilerimiz ve halk adamı olmamız, dürüstlüğümüz ve dik duruşumuzla dededen 5 kuşaktır yaşadığımız mahallemiz halkımızın ısrarlı devam talepleri üzerine yeni seçim döneminde de adayım” diyen Aşkın, “Azalarımız; İsmail Erman, Oktay Murat, Saffet Oruç, Hakkı Bozdemir, Ecevit Erdal, Yüksel Aktaş, Seyfi Seven arkadaşlarımız ile gücümüzün yettiğince sorunları halletmeye gayret gösteriyoruz. Bursa bürokratları ve yöneticilerimizle ikili istişarelerimiz tüm bölge halkınca da bilinmektedir. Bu bağlamda kanalizasyonu hiç olmayan 2. Meram Sokak, Kor Sokak ve Fabrika Sokağı’ndaki alt yapı, gelecekte yaşanacak yoğunluklar da düşünülerek, geniş kanalizasyon sistemi ile yapılandırıldı. Yine Hamitler kent mezarlığı bölgesi imar inşaat alanında kalan yerlerimizin asfalt ve kanalizasyon işlemlerinin bu dönemde gündemde olduğunun müjdesini de vermek istiyorum. Hamitler Mahallesi’nin en merkezi caddelerinden Kavaklı Caddesi’nin asfalt genişletmeleri tamamlandı... Albayrak Caddesinin tratuvar ve sorunlu olan bölgelerinde asfalt yama ve döküm çalışmaları yapılarak halkımızın bu konudaki şikâyetlerine de cevap verdik. Hamitler Erkan Sokak ve Albayrak Sokak birleşiminde 4000 metre karelik alanda yeşil alan ve park düzenlemesi yapılıp, spor ve jimnastik aletleriyle donatılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yine Gür Cadde üzerinde 4000 metre kare ye yakın bir alanda yeşil alan düzenlemesi yapılarak spor aletleriyle de halkımızın hizmetine sunuldu. Bostancı bölgemizde yine aynı etaplarda halktan gelen talep üzerine mevcut olanların yanı sıra bir geniş park alanını daha hizmete açtık. Gür Cadde, Hacı Bektaş Caddesi, Nene Hatun Caddesi ve Huzur Caddesi asfalt çalışmalarımız için gerekli makamlara dilekçeleri verilerek, gerekli sözler alınmış, en kısa sürede yapımı başlayacaktır. Sağlık Ocağımız konusunda da Hamit Dede Camii yanında bulunan eski sağlık ocağını halkımızın hizmetine sunmak için gerekli yazışma ve çalışmalar yapılıp, projelerin son aşamasına gelinmiştir. Bu konuda Sağlık İlçe Müdürümüz Betül Hanım’a desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

HAMİTLER BİZİM SEVDAMIZ

Aşkın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kaldı ki bizler aile olarak Allah’ıma hamdolsun muhtarlık gelirine zerrece muhtaç olmayan insanlarız. Bizler için bu işlerin götürüsü getirisinden on kat fazla. Burada uğraştığımız kadar işlerimize koştursak inanın ailelerimize, maddi kazancımıza daha yararlı oluruz fakat dediğim gibi, bizler Hamitler sevdalılarıyız. Mahallemiz bilhassa  1990 yılından sonra çok fazla göç alan bir mahalle. Osmangazi Bursa’mızın en büyük İlçesi, mahallemiz de Osmangazi’nin en büyük mahallesi. 35 bin seçmeni, 50 binin üzerinde nüfusuyla Hava Ulaştırma, askeriyeden başlayıp, Emek Köyü, Su Yolu, Emek Karakolu na kadar yüz ölçümüyle de Türkiye’mizin bir çok ilçesinden büyük. Bu büyüklükte ve bu kadar göç alan bir mahallede sorunları tamamen bitirebilmek mümkün değil elbette.”

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Aşkın açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bostancı Sitesi’nin yapılmasıyla mahallemizde büyük bir hareketlilik başladı. Kocakoru Mevkii’nin imara açılması da başka bir etken. Tabii bu da beraberinde trafik, otopark, yeşil alan ihtiyaçlarını getiriyor. Buradan ayrı ayrı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmadılar. İmkânlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümleniyor. Hamitlerin içinde düzenli bir imar planı zamanında olmadığından yapılan da hemen gözükmüyor. Buraların zamanla imara açılması hususunu bekliyoruz. Son olarak da bir konu çok önemli. Bizim en büyük sıkıntımız mahallemizin bir huni veya damacana gibi olması. Doğu girişi imarlı ve geniş fakat batı girişi ve çıkışı imarsız olduğundan büyük sıkıntı yaşanıyor. Bilhassa trafik akışında mesai saatleri geliş ve gidişinde büyük sıkıntı yaşanıyor. Hamitler’de ben şahsım olarak 4 belediye başkanı geçirdim. Hepsiyle arkadaşlığımız dostluğumuz oldu fakat ne zaman ‘Arsalarınızı, yerlerinizi satmayın. Değerlenecek’ deseler dinledik ve satmadık fakat oralar değerleneceğine hep ya park, ya da yeşil alan oldu. Bu gün hisseli parsel gecekondu kesimi imarlı bölgelerimizi bozuyor.  Asıl bu sorunlara çözüm üretilmeli ve bir an önce çözümlenmeli diye düşünüyorum. Son olarak sizler aracılığıyla bizlere bu imkânı agazete ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”