Gülin ÖZDEMİR
Mısır’ın ilk kez demokratik yöntemlerle seçilen ve daha sonra darbeyle görevden alınıp hapse atılarak yargılanmaya başlanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin önceki gün mahkemede fenalaştıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine Bursa’dan da tepki sesleri yükseldi. Pek çok camide Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınırken, AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. AK Parti Bursa İl Başkanlığı’ndaki toplantıda konuşan AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanı Eşref Kurem, “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür” dedi. 
 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

BİRÇOK MASUMU KATLETTİLER
Mursi’nin inandığı davaya ömrünü adayan bir insan olduğunun altını çizen Eşref Kurem, “Mısırlılar için insanlık mücadelesi veren Mursi, zalim cuntacılar tarafından devrildi. Abdülfettah es-Sisi, 2013’ün temmuz ayında kanlı bir darbe ile Mursi’yi devirerek iktidarı eline aldı. Sisi iktidarını kan ve gözyaşı üzerine kurdu ve hâlâ kandan beslenmeye devam ediyor. Uluslararası hukuku yok sayan, Mısır halkının sandıktan çıkan iradesine saygı duymayan, insan haklarını ayaklar altına alan Sisi zalimi, birçok masumu acımasızca katletti” diye konuştu. 
 

21. YÜZYILIN FİRAVUN’U
Sisi için 21. yüzyılın Firavun’u tanımlaması yapan Kurem, “İktidarı darbeyle elde ettikten sonra da kan dökmeye devam eden Sisi, yüzlerce kişiyi idam ettirdi. Amerika başta olmak üzere Batı dünyası, Mısır’da darbecilerin insanlık dışı uygulamalarına karşı sus pus… İşkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden geliyorlar. Hepsinin derdi sadece maddi ve ideolojik çıkarlar” ifadelerini kullandı. 
 

DİRENİŞ DESTANI YAZDI
Zalim Sisi’ye dur diyen tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanı Eşref Kurem, şunları kaydetti: “Muhammed Mursi, 2 bin 357 gündür Mısır zindanlarında adeta bir direniş destanı yazdı. Ancak zalimlerin mahkemesinde şehit düştü. ‘Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma’ buyuran bir dinin mensubu olarak bizleri bu zaman diliminde en fazla yaralayan ise İslam dünyasının sergilediği suskunluktur. İnsanlık, zulme direnenleri de zulmeden zalimleri de asla unutmayacaktır.”