Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül
 
Özlem ATAÇ 
29 Ekim… Bir bebeğin dünyaya gözlerini açışı gibi, Türk’ün adını ilelebet devam ettirmek adına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu gün… Her yıl coşkuyla kutladığımız bu özel günün 96. yıldönümünde Bursa çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Uluslararası Sinemacılar Derneği’nin organizasyonuyla hazırlanan tiyatral gösteride, Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ı canlandıracak olan oyuncular, Kurtuluş Savaşı günlerini anlatacaklar. Üstelik, Bursa sokaklarını karış karış dolaşarak…
 
ATATÜRK’Ü SEVMEK ONU TANIMAKLA BAŞLAR
 
‘Ben Hep Vardım’ isimli projenin yapımcılığını üstelenen Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, yıllarca üzerinde titizlikle çalıştıkları projeyi sonunda izleyiciyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Birbirinden değerli üniversite hocalarımızın da desteğiyle kurguladığımız bu projeyi, sonunda hayata geçiriyoruz. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı olarak diyorum ki, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek, onu tanımakla başlar. Onu her daim yanımızda hissetmekle başlar. Onun vatan için neler yaptığını iyi bilmekle başlar. Onu en iyi anlatacak kişi de annesi Zübeyde Hanım’dır. Milletimizin varoluş mücadelesinin en yoğun savaşlar verildiği bu önemli aylarda bizlere bu kutlu günü ve Cumhuriyet’imizi armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, bu uğurda can veren şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
ZÜBEYDE ANNE OĞLUNU ANLATACAK
 
‘Ben Hep Vardım’ ilk olarak Bursa’da gösterime sunulacak. Türkiye’nin birçok ilinden teklif aldıklarını belirten Yanık, projenin tüm detaylarını şu şekilde anlattı: “Projede Zübeyde Anne oğlunun çocukluğu ve askerlik sürecini anlatırken, Atatürk de varlık sebebi olan annesini ve Cumhuriyet’e giden süreci en ince detayına kadar anlatacak. 60 kişilik bir prodüksiyon ekibi teknik altyapı ve görseller ile sahneyi sürekli canlı tutacak. Son 3 aydır provalarda bu detayları çalışıyoruz. Türkiye’nin birçok şehrinden bu projenin gösterimi için teklifler alıyorum. Ancak Osmanlı’nın ilk başkenti, 6 padişahı koynunda misafir eden Bursa’mızda bu çalışmanın başlatılması en büyük temennimdi.” 
 
YANLIŞ BİLİYORSUNUZ!
 
Türkiye’de ilk defa gösterime sunulacak ‘Ben Hep Vardım’ projesinin asıl temasının gerçekleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirten Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk düşmanlığıyla ilgili bir algı yaratılıyor. Halbuki Recep Tayyip Erdoğan, Atasına ve Ata mirasına sahip çıkmış bir liderdir. Makedonya’da ilk Türk Jupa Belediyesi’nde Ali Rıza Bey’in doğduğu evi restore ettiren ve müzeye çeviren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır, onun talimatıyla yapılmıştır. Şimdi gerçekleştireceğimiz projeyle bilinmeyeni gün yüzüne çıkaracağız. Ben bu projenin yapımcısı olarak bazı algıların kırılması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ve özellikle de belirtmek isterim, bu projeyle birlikte Cumhurbaşkanımızın Atatürk düşmanlığı algısını halk ortadan kaldıracak” dedi. 
 
21 ÜLKEDEN TEMSİLCİ
Proje için Bursalı birçok bürokratın da desteğini aldıklarını belirten Selami Yanık, “Bir Bursalı olarak Zübeyde Anne ve Gazi’yi Bursa’ya getirmenin gururunu yaşıyorum. Ata’nın Bursa günlerini de ele alacak projemiz için bizlere tam destek veren ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dosyamızı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bizzat sunan MHP Grubu adına Mustafa Kargılı’ya teşekkür ediyorum. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a, MHP Genel Başkan Yardımcısı M.Hidayet Vahapoğlu’na, İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya, MKK Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu’na, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a ve MHP İlçe Başkanlarımıza ve tüm MHP üyelerine projemize Bursalılar adına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. ABD’den Rusya’ya, İngiltere’den Pakistan’a kadar 21 devlet televizyonunun İstanbul temsilcilerinin de 29 Ekim’de Bursa’ya geleceği organizasyonumuzda Cumhuriyet’i Bursa’da Zübeyde Anne ve Gazi ile birlikte halkımızın katılımı ile birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.