Fatih AKKUŞ

Fenerbahçe karşısında tutuk bir futbol sergileyen Bursaspor, yarın sahasında oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçında Adanaspor’u misafir edecek.Kupada emin adımlarla yoluna yürümek isteyen Timsahta hedef mutlak galibiyet.Adanaspor müsabakası sonrasında Trabzonspor’la oynayacağı Süper Lig maçına odaklanacak olan yeşil beyazlı takım ligin ilk yarısını da üst sıralarda bitirme niyetinde.KaradenizdeplasmanınaJiresKembo ve Aziz Behich’in yokluğunda çıkacak olan Le Guen’in öğrencileri, kupa maçında alacağı zaferle moral de bulmuş olacak. Kupa maçına yedek kadroyla çıkmayı planlayan Fransız çalıştırıcının as oyuncularını bu sefer riske atmak istemediği de alınan bilgiler arasında. Daha önceki karşılaşmalardaEkong ve Ertuğrul’u riske atan Le Guen, yaşanan sakatlıklar sonrasında daha net kararlar vermeye başlamış gibi.

ADANA MAÇI ÖNEMLİ

Futbol kamuoyuna göre Adanaspor maçı Bursaspor’u oldukça zorlayacak gibi çünkü turuncu beyazlı ekip kupada yükselmek ve gelir sağlamak istiyor. Ancak taraftar ve teknik ekip arasında süren soğuk savaş yüzünden sıkıntılı günler geçiren Adanaspor’da hedef Bursa’dan tur atlayacak skorla ayrılmak. Gol yemeden 3 gol atmak zorunda olan Adanaspor düşünceli.Bursaspor’un kalecilerinin formda olması ise rakibin bu hayalini suya batıracak gibi. Paul Le Guen bu maçın önemini bilerek sahaya süreceği kadrodaki oyuncularına hem inandığını, hem de şans vermek istediğini gösterecek.

LE GUEN TEMKİNLİ

Fransız teknik adam oyuncularının son zamanlardaki kafa yapısının zorlu maç dönemlerini atlatmak için uygun olup olmadığı konusunda ise oldukça endişeli. Le Guen özellikle yoğun tempoda izinsiz hazırlıklara devam eden oyuncuların vitesini düşürmek için zaman zaman antrenmanları serbest bırakıyor. Özellikle Adanaspor maçında yıldız oyuncularını dinlendirecek olan Le Guen hafta sonu Trabzonspor deplasmanına odaklanacak.