Özlem ATAÇ 
Bursa’da geleceğin yetenekli sanatçıları için kapılarını açan Zeki Müren Güzel Sanatsal Lisesi, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanı Yaşariye Doğan, Okul Müdürü Remzi Ayaz ve öğretmenler katıldı. Okulun Bursa’da bir sanat, kültür eğitim merkezi durumuna gelmesini ve bu alanda evrensel sanatın gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak için kararlı olduklarını belirten Okul Müdürü Remzi Ayaz, “Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerine 1990-91 yılında turizm otelcilik meslek bünyesi içinde başlamıştır. 2003-2004 eğitim öğretim yılında ise kendi binasına taşınmıştır. Sanat Güneşimiz Zeki Müren’in mirasından yararlanılarak Mehmetçik ve Türk Eğitim Vakfı yardımlarıyla yapılan ve adını da büyük sanatçı Zeki Müren’den alan Güzel Sanatlar Lisesi yaklaşık 15 bin 362 metrekare alan üzerinde kurulan okulda eğitimini sürdürmektedir. Okulumuz 2008-2009 yılından itibaren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi adıyla eğitim öğretimine devam etmektedir. Ancak okulumuzda spor bölümü bulunmaktadır” dedi. 

SANAT ÜNİVERSİTELERİNE ALTYAPI 
Okulun üniversitelerin uygulamalı sanat eğitimine bir altyapı oluşturduğunu belirten Ayaz, “Okulumuzda çalgı odaları ve resim atölyelerinin yanı sıra Zeki Müren kıyafetlerinin bulunduğu bir müze, 400 kişilik bir konser salonu, 2 adet kapalı spor salonu ve kız ile erkek pansiyonu mevcuttur. Sanatın plastik ve ponotik alanlarında lise düzeyinde eğitim veren okulumuz üniversitenin uygulamalı sanat eğitimine bir altyapı oluşturmaktadır. Doğuştan getirdikleri yaratıcı güç ve yetilerini 14-15’li yaşlardan başlayarak eğitmeye yönelttiğimiz gençlerimizin alanları doğrultusunda resim veya müzik alanlarında 4 yıllık eğitimlerini sürdürmeleri sağlanır. Okulumuza her yıl müzik ve resim alanında öğrenciler alınmakta. Toplam öğrenci sayımız ise 250 civarında olmaktadır. Öğrencilerimizin sanatla yoğrulmalarının yanında klasik lise eğitimlerini de birlikte sürdürmeleri ağır ve yorucu bir ders yükünü de beraberinde getirmektedir. Amacımız; kültür, sanat, estetik, çevre ve sosyal bilinci gelişmiş, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, özgür ve eleştirel düşünebilen çağdaş sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmek, sanat ve tasarım eğitiminde var olan öncü kimliğini sürdürmektir” diye konuştu. 

ULUSLARARASI ALANDA TAKİP 
Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi olarak 2. döneme yoğun bir takvimle başladıklarını belirten Ayaz, “Bu sene 30’uncu yılımızı kutlayacağız. Bursa’da güzel sanatlar lisesi olarak tek liseyiz. Türkiye’de 4 proje okulundan biriyiz. Hem Bursa için hem Türkiye için Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi önemli, etkin, ulusal ve uluslararası bazda ciddiye alınan, çalışmaları takip edilen bir okul haline geldi. Lisemiz aynı zamanda hem ulusal hem uluslararası festivallere katılım sağlıyor ve dereceler alıyor. Geçen hafta bir Erasmus projesi yaptık. Anadolu Masalları Görselleme Çalışması, Bakanlığın yapmış olduğu bir projede Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öncü olarak Anadolu Masalları Görsellerine katkı yaptı. 17 tane güzel sanatlar katıldı ama büyük bir bölümünü bizim lise gerçekleştiriyor. Birçok okulla yola çıkılmasına rağmen bazı okullar istenilen performansı sergileyemedi, o yüzden şu an yükün ağır bir kısmı bizim okulumuzda” şeklinde konuştu. 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

FESTİVAL TANITIM ETKİNLİĞİ
Okulda 33 erkek ve 36 kız öğrencinin pansiyonda yatılı kaldığını söyleyen Ayaz, son olarak şunları söyledi: “Biz birçok kuruluşla, dernekle, vakıfla protokoller imzalayarak onlarla birlikte hem sanatsal hem de kültürel etkinlikler yaptık. Bizim en önemli çalışmalarımızdan biri ise sanat festivalimizdir. Sanat festivalimizin amacı okulumuzu sekizinci sınıftaki öğrencilere tanıtmaktır. Bursa’daki 8. sınıf çocuklarını buraya davet ediyoruz. Burada resim, müzik ve Türk Sanat bölümümüzü tanıtıyoruz. Geçen yıl bu anlamda 800 öğrenciyi okulumuzda ağırlamıştık. Bu sene bunun çok daha fazlasını düşünüyoruz. Ne kadar çok öğrenciye ve veliye ulaşırsak kendi yeteneğini anlatma ortamı sunacağımızı gösterirsek o derece yetenekli öğrenciler yetişeceğini düşünüyoruz.”