Semih ŞAHİN

Göstermiş oldukları üstün performansla engelleri kıran BursagücüAmpute Spor Kulübü ligi üçüncü sırada tamamladı. Başarılı sporcular yetiştirerek Türk ve Dünya sporuna anlam kazandırmayı hedefleyen BursagücüAmpute Spor Kulübü, almış oldukları bu başarıyla, disiplini ve ciddiyeti prensip edinmiş, yetenekli ve donanımlı kadrosuyla Bursa’nın gurur kaynağı haline geldi. Kulüp Başkanı Faruk Kuzu, hem alınan başarıyı kutlamak hem de sporculara kupa ve madalyalarını vermek için ‘Gazi ve Engelliler Dayanışma ve Moral Yemeği’nde sporcuları ve ailelerini ağırladı. Bu anlamlı geceye Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu Ampute Spor As Bakanı Murat Kandazoğlu da katılarak oyuncuları ve yönetim ekibini tebrik etti.

Biz bir aileyiz

Birlik ve beraberliğin pekişmesi adına ‘Gazi ve Engelliler Dayanışma ve Moral Yemeğinde’ bütün sporcuları bir araya getiren Faruk Kuzu, başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını dile getirdi. Kısıtlı imkânlarla iyi sonuçlar aldıklarını dile getiren Kuzu, “Biz büyük bir aileyiz. Dayanışmanın ve ekibin ne demek olduğunu, arkadaşlarımız almış oldukları galibiyetlerle bizlere gösterdi. 3 senedir güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Burada olan bütün kardeşlerim geleceğin yıldızları. Kısıtlı imkânlarla çok güzel işler yaptık. Şanlıurfa’da 4 kişiyle oynayıp rakibi yenmeyi başardık. Bu sporcuların hepsi bedeniyle değil yüreğiyle oynayan kardeşlerimiz” ifadelerini kullandı. 

Bu çatıları oluşturmak zor

Murat Kandazoğlu sözlerine, alınan bu başarıdan dolayı Bursa Ampute sporcularını ve yönetim ekibini tebrik ederek başladı. Engellilerin hayata tutunmasını sağlamak için yapılan bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olduklarını ve destek olmaya da devam edeceklerini söyleyen Kandazoğlu şunları söyledi: “Bu tür çatıları oluşturmak zor iştir. Ama Faruk ağabeyimiz her zaman Ampute’nin yanında olmuş bir başkanımız. Bizler de bu camia için olan desteklerimizi gönülden ve içten olarak hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu tür spor kulüplerinin artması ülke açısından son derece önemlidir. Ampute spor kulüplerinin genel olarak sıkıntılarını biliyoruz. Bunları çözmek için elimizden geleni yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz.”